10-daagse rondreis drieluik: Bad Bentheim, Rijn en Baden-Württemberg

Ontdek drie geliefde regio's van Duitsland. Je begint in Bad Bentheim in Münsterland. Dan betreed je het groene hart van Duitsland met verblijf in Remagen aan de Rijn. In Baden-Württemberg geniet je van vakwerkhuizen, het heuvelachtige berglandschap en de Duitse gastvrijheid.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 200 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Rhône rivieren en meren, bergen, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 520
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 160 km - Utrecht - Bad Bentheim
Je reis door het afwisselende Duitsland begint in Bad Bentheim. Een kuuroord van de oude stempel, gemoedelijk en rustig. Behalve de bronnen is er ook Burcht Bad Bentheim, het grootste kasteel van Noord-Duitsland, dat uittorent boven het stadje en het landschap. Je verblijft de komende drie nachten in een rustig gelegen hotel ligt op een prachtige locatie tegen het Bentheimer Woud. Een perfecte springplank voor excursies en uitstapjes in het recreatiegebied Münsterland, met zijn kastelen en forten.

Dag 2 t/m 3 - Bad Bentheim
Fiets of wandel door het historisch centrum van Bad Bentheim. Vooral het middeleeuws kasteel springt in het oog. Ontspan daarnaast in het kuuroord en wellnesscentrum de Mineraltherme. In de omgeving van Bad Bentheim is het heerlijk fietsen. Bijvoorbeeld fietsroute nummer 3. Een tocht over landwegen, bospaden, vrij liggende fietspaden en kasseiweggetjes in de stadjes. En langs het dorp Ohne. Een dorp dat Zonder heet… Bijzonder, want echt zonder zit Ohne niet! Maak op de route een stop bij het boerderijcafé van boerderij Hermeling voor wat lekkers. Behalve de beroemde burcht zijn er in Bad Bentheim vooral musea te zien. Acht stuks hebben ze er, waaronder zelfs een postzegelmuseum. Andere ‘Bentheimse’ geheimen ontdek je tijdens een wandeling met de nachtwacht.

Dag 4 - Bad Bentheim - Remage
Vandaag gaat de reis verder naar Remagen aan de Rijn, via de vroegere West-Duitse hoofdstad Bonn. Een stad met een historische binnenstad, 18e-eeuwse paleizen en verrassend veel musea. Bonn is ook de stad waar componist Ludwig von Beethoven werd geboren. De geschiedenis van Remagen gaat terug tot de Romeinse tijd, maar in de oude binnenstad is vooral het middeleeuwse verleden goed terug te zien.
Remagen is ook bekend vanwege de Ludendorffbrug: in de Tweede Wereldoorlog de laatste intacte brug over de Rijn, die de Duitsers niet vernietigd kregen. Je verblijft drie nachten in het hart van het historische stadje Remagen.

Dag 5 t/m 6 - Remagen
Verken Remagen en Koblenz, met oude vakwerkhuizen. Bezoek ook Sankt Goarshausen, kasteel Rheinfels en bewonder het Zevengebergte en het Midden-Rijndal. In de directe omgeving is het heerlijk fietsen, over fietspaden door het omliggende platteland. Neem vanaf de boulevard in Remagen een veerboot en verken de oevers van de Rijn. De Rijnpromenade biedt een prachtig uitzicht op kasteel Marienfels, Huis Ernich en andere bezienswaardigheden. Bij Koblenz komen de Moezel en de Rijn samen. Bezoek de stad met zijn typische vakwerkhuizen en proef de lokale wijnen in het centrum. Het schilderachtige stadje Sankt Goarshausen ligt tegenover de Loreley, waar de Rijn het smalst en het diepst is en waar vele schepen vergingen. Onze tip: ontdek de stad ’s nachts met een nachtwaker tour. Of kies voor een muzikale rondleiding, vergezeld van een gitaar of citerspeler.

Dag 7 - Reisafstand 270 km - Remagen - Limbach
Vandaag reis je door naar het zuiden, naar Baden-Württemberg. Bezoek je onderweg de mooiste kastelen en vakwerkstadjes langs de Rijn, zoals Sankt Goar, Bacharach en Rüdesheim? Of rijd je via de rivier de Lahn, sterk verbonden met de familiegeschiedenis van het Huis Oranje-Nassau? Je kunt een ommetje maken langs kasteel Oranienstein, vernoemd naar Willem van Oranje. Vervolgens kruis je de rivier de Main, die wordt gezien als de grens tussen Noord- en Zuid-Duitsland. Je verblijft drie nachten in Limbach, gelegen in het natuurpark Neckartal-Odenwald, een van de grootste natuurgebieden in Duitsland.

Dag 8 t/m 9 - Limbach
Geniet bij de kronkelende rivier de Neckar! Je logeert tussen Heidelberg en Würzburg, twee kasteelsteden. Stuttgart ligt dichtbij en leent zich goed voor een culturele uitstap. Ook een bezoek aan de wijnstreek Württemberg is de moeite waard. Heidelberg heeft als extra troef de studenten - het is Duitslands oudste universiteitsstad. Würzburg staat bekend om de (Franken)wijn, in de karakteristieke flessen met hun dikke buik en dunne hals. Beide steden liggen op zo'n uur rijden van Limbach. Geniet van de rust tussen de oude bomen van de burchttuin (Burggarten) in Rothenburg ob der Tauber. Vanuit de tuin heb je een mooi uitzicht over de stad en het omringende Taubertal. Bezoek in deze zuidelijke stad een van de vele smuladressen, goed eten is namelijk heel belangrijk in het zuiden. Ook staan Stuttgart en Baden-Württemberg bekend om de beroemde automusea, waaronder die van Daimler en Porsche. Dit gebied heeft de grootste productie van rode wijn van verschillende druivenrassen in Duitsland. Lemberger en Trollinger worden bijna uitsluitend hier geteeld. Württemberg is ook bekend om de wijnbouw van de vele nieuwe druivenrassen, zoals Dornfelder.

Dag 10 - Reisafstand 500 km - Limbach - Utrecht
Het is tijd om de terugreis te aanvaarden. Stop onderweg in Domstad Keulen aan de Rijn voor een lunchpauze, voordat je verder rijdt richting huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: