Fietsvakantie Land van Maas en Waal - 4 dagen

Het Land van Maas en Waal is misschien wel Nederland op z’n puurst. Pak de fiets en volg prachtige weggetjes en dijken door dit groene landschap met molens, schilderachtige dorpjes en overal water. Ook Hotel de Gouden Molen in Rossum maakt dit arrangement bijzonder: mooi gelegen langs de rivier en culinaire hoogstandjes in het voortreffelijke restaurant. Tijdens deze reis ontvang je 4 verschillende routes door het Rivierenland en de Betuwe, welke je kan ontdekken over 3 dagen. Ontdek de 650 jaar oude geschiedenis van Slot Loevestein of ga fruitplukken tussen de boomgaarden. En geniet van een Bossche Bol in de Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch terwijl je de massieve Sint-Janskathedraal in je opneemt. Je hoeft helemaal niet ver van huis om een veelzijdige én sportieve vakantie te hebben. Het wordt genieten!

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 210 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie Halfpension
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 279,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag Aankomst:
Je reist op eigen gelegenheid naar Hotel de Gouden Molen in Rossum. Je vakantieplaats ligt dichtbij het bekende Zaltbommel. Deze vestingstad heeft een rijke historie waar de Sint Maartenskerk met de Bommelse Toren nog van getuigt. Deze toren kan je beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad. Ook de imposante Gasthuis toren van Zaltbommel is een bijzonder aangezicht. Je huurfiets (indien je deze hebt bijgeboekt) is vandaag al beschikbaar, dus maak alvast kennis met het mooie Bommelerwaard.

Dag 2 & 3: Rivierenland en de Betuwe (ca. 45 tot 63 km)
Sportief er op uit! Je ontvangt bij dit arrangement 4 fietsroutes door het Rivierenland en de Betuwe, die variëren van ca. 45 tot 63 km. Het fietsnetwerk is hier subliem, waardoor fietsen niet alleen leuk en comfortabel is maar ook extra veilig.

Dag Fietsroute 1: Fietsroute 1: Slot Loevestein
Een eerste route leid je over dijken, vanwaar het al fietsend volop genieten is van uitzichten op het groene land, naar Slot Loevestein. Het slot ligt op een unieke plek, waar de rivieren Maas en Waal samenkomen. Benieuwd naar de 650 jaar oude geschiedenis van dit slot? Het verhaal over de vesting en haar bewoners wordt via interactieve presentaties verteld (entreekosten niet inbegrepen). Voordat je begint te verkennen drink je eerst een kopje koffie met bijzonder uitzicht op het slot in het gezellige café de Taveerne. Kom later op de dag te weten hoe Hugo de Groot is ontsnapt toen het kasteel nog een gevangenis was of voel je net een archeoloog bij de afdeling 'opgegraven' terwijl je leert hoe er vroeger geleefd werd.

Dag Fietsroute 2: Fietsroute 2: Tiel (de Betuwe)
Een andere route leid je naar het Hanzestadje Tiel in de Betuwe, waarbij je talloze geur- en kleurrijke fruitboomgaarden passeert. Onderweg kun je in de zomer iets omrijden en stoppen om verschillende soorten fruit te plukken bij fruitbedrijf De Hoenderik. De mascotte van de stad Tiel is Flipje, het fruitbaasje (de stripfiguur van de voormalige lokale jamfabriek De Betuwe). Van Flipje staat een standbeeld in de stad. Kom meer te weten over Flipje en over de geschiedenis van Tiel in het Flipje & Streekmuseum. Hier kan je ook gezellig winkelen en een terrasje pakken aan het einde van de middag.

Dag Fietroute 3: Fietsroute 3: ’s-Hertogenbosch
Een absolute aanrader is de fietsroute naar de gezellige Brabantse hoofdstad ’s-Hertogenbosch. Hier vind je gezellige straatjes en vergeet vooral niet in een van de vele cafeetjes bij je kopje koffie een overheerlijke Bossche Bol te bestellen! Je kunt hier goed shoppen, maar natuurlijk is er ook genoeg kunst en cultuur te verkennen. Zeker de moeite waard is een bezoek aan de prachtige Sint-Janskathedraal. Je kunt deze ook bekijken vanaf een van de vele terrasjes, want deze massieve kathedraal steekt ver boven de stad uit. Of ontdek via een rondvaart de publiekstrekker de Binnendieze en vaar door alle watergangen onder de oude stad door.

Dag Fietsroute 4: Fietsroute 4: Heusden
Op de pedalen naar Heusden, met compleet gerestaureerde vestingwerken en 134 panden op de Monumentenlijst. Het stadje is ontstaan rondom een van de oudste water burchten van Noordwest-Europa en was een van de eerste Hollandse steden die door een muur werd omringd. Kom meer te weten over Heusden in het knusse Museum het Gouverneurshuis. Op een zonnige middag kan je hier heerlijk lunchen in de tuinen onder de appelbomen. Geniet hier van de rust terwijl je leert over de geschiedenis van dit stadje. Je vindt hier verder leuke winkels, mooie galerieën, ruime havens, drie walmolens en gezellige terrasjes.

Dag 4: Terugreis
Ook vandaag heb je nog de beschikking over de huurfiets (indien je deze hebt bijgeboekt). Kies een laatste mooie fietsroute uit en geniet nog even van de prachtige natuur! Daarna reis je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: