6-daagse fietsrondreis Brugse Ommeland - Vlaanderen boven!

Stap op de fiets en ontdek Vlaanderen van oost naar west en noord naar zuid. Zoals de Vlamingen zelf zeggen: ‘In Vlaanderen geraakt ge overal in een ommezien’! In de streekrestaurants en kroegjes wordt de fietser als een vorst ‘gesoigneerd’.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 255 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
België, rivieren en meren, grote steden, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 370
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 245 km - Utrecht - Roeselare
Roeselare ligt in West-Vlaanderen en is onder koersfanaten vooral bekend om het ‘KOERS, Museum van de Wielersport', gewijd aan de geschiedenis van het wielrennen en de fiets. Een mooiere start van jouw ‘Ronde van Vlaanderen’ kan je niet wensen. Neem ook een kijkje bij brouwerij Rodenbach en leer alles over dit Vlaamse bier. Je verblijft in een centraal gelegen hotel in Roeselare, naast de grote winkelstraat die tot de Grote Markt loopt. Met in de directe omgeving tal van gezellige terrasjes waar je kunt genieten van een fris Belgisch pintje.

Dag 2 - Reisafstand 30 km - Roeselare - Ieper
Je fietst door de regio van de ‘Grote Oorlog’: de Westhoek. Via Tyne Cot Cemetery, de indrukwekkende Britse oorlogsbegraafplaats, fiets je naar het middeleeuwse Ieper in West-Vlaanderen, je volgende stop. De Grote Markt en de Lakenhalle van Ieper zijn prachtig, maar bezoek ook zeker het ‘In Flanders Fields Museum’, dat een buitengewoon indringend beeld geeft van de Eerste Wereldoorlog. Ook heel bijzonder: ‘The Last Post’, die al bijna honderd jaar de oorlogsslachtoffers herdenkt. Neem als je in Ieper bent een kijkje bij Hill 60, een zestig meter hoge heuvel met restanten van bunkers. Ook is er een monument op de heuvel geplaatst ter nagedachtenis aan de gesneuvelde soldaten.

Dag 3 - Reisafstand 45 km - Ieper - Diksmuide
‘Hoeien nuh’nt’ (‘goedemorgen’ in het regionale dialect). Je fietst naar Poperinge en de abdij Sint-Sixtus. Proef het Westvleteren-bier, dat meerdere malen werd uitgeroepen tot ’s werelds beste bier!Je fietst verder langs de oevers van de rivier de IJzer naar Diksmuide, met de in de Vlaamse geschiedenis zo bekende IJzertoren. Bij helder weer zie je de kustlijn.

Dag 4 - Reisafstand 60 km - Diksmuide - Brugge
Langs bochtige riviertjes en lijnrechte kanalen fiets je over mooie fietspaden naar middeleeuws Brugge, de meest romantische stad van de Lage Landen. En bovendien de wereldhoofdstad van de chocolade!

Dag 5 - Reisafstand 60 km - Brugge, rondrit Knokke
Je fietst naar de Noordzee, naar stijlvol Oostende. Of fiets je naar schildersdorpje Damme, waar elke steen een middeleeuws verhaal vertelt? En dan verder via de Noordzeekust naar het chique Knokke en ‘Het Zwin’. Liever de hele dag in Brugge doorbrengen? Dat kan natuurlijk ook!

Dag 6 - Reisafstand 60 km - Brugge - Roeselare
De route gaat via de Kastelenroute, door de bossen in de Brugse rand, terug naar Roeselare.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: