Fietsvakantie Rondje Ijsselmeer - 7 dagen

De IJsselmeerroute is één van de mooiste lange afstand fietsroutes van Nederland. In 1932 werd de Zuiderzee afgesloten met een gigantische dijk en werd het IJsselmeer geboren. In de eeuwen die deze afsluiting vooraf gingen, woonden er op de oevers van de Zuiderzee duizenden families die ondermeer leefden van de walvisvangst. Vandaag heerst er in de vissersdorpen van weleer een serene rust. Maar de herinneringen aan die roemrijke tijd zijn gebleven. Ze worden bewaard in boeiende musea en zijn te zien in de gezellige dorpen en steden. Tijdens deze fietstocht bezoek je beroemde steden zoals Volendam en Amsterdam en doe je ontzettend veel indrukken op. Geniet van de natuur en volop kunst en cultuur. Je fietst langs de oevers van het IJsselmeer terug in de tijd en geniet van prachtige uitzichten over het water, van groene bossen en uitgestrekte polders.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 320 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Nederland, IJsselmeer rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 539,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Nunspeet. Neem de picknickmand mee naar de Zandenplas en geniet hier van de gezelligheid. Lig je liever in het zwembad? Dan kan je vandaag gratis zwemmen in het zwembad van Nunspeet. Of ontdek de prachtige Veluwse natuur. Dichtbij het station staat een uitkijktoren van wel 30 meter hoog waar je een bijzonder uitzicht over de Veluwe krijgt. Je kan ook uren verdwalen in het Zandenbos via de unieke zandpaden en vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen bij het kabouterbos. De afstand van Utrecht naar Nunspeet is ca. 65 km.

Dag 2: Nunspeet-Amersfoort (60 km)
Je verlaat Nunspeet en fietst naar Harderwijk. Slenter even gezellig door de historische binnenstad met de Vischpoort en het oude Raadhuis. Wil je de Veluwe verkennen? Dat kan natuurlijk ook! Er zijn eindeloze routes door de Veluwse bossen waar je langs kleurrijke grassen en heide fietst. Vergeet zeker niet je camera mee te nemen, want je kijkt hier je ogen uit. Daarna fiets je door naar de oude vestingstad Amersfoort. Hier kan je bijzondere gebouwen zoals de middeleeuwse Koppelpoort en verschillende musea bewonderen. Als je op tijd aankomt kan je misschien nog oog in oog komen te staan met een van de leeuwen van Dierenpark Amersfoort.

Dag 3: Amersfoort-Amsterdam (55 km)
Verder door het bijzondere weidevogelgebied van de Eem fiets je naar Baarn. Hier fiets je langs het indrukwekkende Paleis Soestdijk van de Nederlandse Koninklijke familie. Via Het Gooi, waar heel wat bekende Nederlanders wonen, fiets je naar de vestingstad Naarden. De Zuiderzeeroute loopt via Muiderberg en Diemen naar Amsterdam. Eenmaal in het bruisende Amsterdam ontdek je de stad op de fiets. Hier krijg je een uniek beeld van deze beroemde stad en daarna fiets je door naar Purmerend. Je kunt er ook voor kiezen om via de Zuiderzeedijk naar Purmerend te fietsen.

Dag 4: Amsterdam-Enkhuizen (55 km)
Tijdens deze fietsdag staat Volendam op het programma. Neem de tijd om dit gezellige “palingdorp” goed te leren kennen. Een foto in klederdracht is natuurlijk ook een must! Dan gaat de tocht verder naar Hoorn waar de schepen van de Oost-Indische Compagnie vertrokken naar het verre oosten. Wandel door deze unieke stad langs de haven en de oude gevangenis, Oostereiland, en eindig op het beroemde plein de Roode Steen. Hier kan je heerlijk lunchen op het gezellige terras van d'Oude Waegh. Je overnacht vandaag in Enkhuizen. In de historische binnenstad zie je nog veel terug van de rijkdom die de VOC in de 16e eeuw bracht.

Dag 5: Enkhuizen-Balk/Lemmer (38 km)
Vandaag neem je eerst de boot van Enkhuizen naar Stavoren, bekend van de Elfstedentocht. Je moet zelf je eigen koffer en de fiets meenemen op de boot (ca. 200 m). Ter plaatse kan een nabrengdienst voor de koffers geregeld worden voor de prijs van € 2,50 per koffer. In Stavoren neemt de vervoerder de koffer(s) over. Bewonder hier in de haven één van de 11 unieke fonteinen, de Visfontein. Dan fiets je door de bossen of via Hemelum naar Balk of Lemmer. Volg in Balk het riviertje de Luts die dwars door het dorp loopt en kom het mooie raadhuis van Balk tegen. Fiets je door naar Lemmer? Dan is een bezoek aan Lemmer Beach een must. Strijk na een dag fietsen neer op een van de terrasjes voor een welverdiend kopje koffie.

Dag 6: Balk/Lemmer-Zwartsluis (62 km)
Ook vandaag een interessante fietsdag: Lemmer, de poort naar Friesland, zal je betoveren met zijn schitterende waterpartijen waar talloze watervogels huizen in het hoge riet. Daar ligt ook het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Huur hier een bootje bij een van de vele verhuurders en trek erop uit in de natuur. Je kan natuurlijk ook een tocht door Giethoorn, oftewel het Venetië van het Noorden, niet links laten liggen. Kom in de file te staan in de smalle dorpsgrachten en vaar onder talloze houten bruggetjes door. Dit is echt een bijzondere beleving. Romantiek en nostalgie vind je in de IJsselmeerstadjes Blokzijl en Vollenhove waar vissers gedurende 500 jaar het anker hebben gelicht voor de haringvangst. Dan fiets je verder naar Zwartsluis.

Dag 7: Zwartsluis-Nunspeet (50 km)
In Zwartsluis krijg je gratis toegang tot het zwembad. Neem dus nog even een duik voordat je vandaag terugfietst naar Nunspeet. Onderweg kom je door Kampen, de prachtige Hanzestad aan de IJssel met monumenten uit de 12de eeuw. Bekijk de sprookjesachtige stadsbrug, het oude raadhuis, de Cellebroederspoort en nog veel meer bijzondere gebouwen. Hier doe je de laatste indrukken op van deze bijzondere reis. Aangekomen in Nunspeet is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door