Fietsvakantie Donau van Passau naar Wenen - familie - 7 dagen

Je fietst over vlakke fietspaden en reist per boot en trein langs de Donau van Passau naar Wenen. De Schlögener Schlinge, de Wachau-vallei en de abdij van Melk zijn enkele van de vele hoogtepunten op de route. Onderweg verblijf je in drie- en viersterrenhotels. 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Donau rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 548,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 840 km
Utrecht - Passau

Je komt op deze eerste dag aan in Passau. In het hotel ontvang je de reisinformatie en indien bijgeboekt de huurfiets(en). 

Passau 
De drie-rivieren stad Passau wordt vanwege het vele water dat door de stad stroomt, ook wel het ‘Venetië van Beieren’ genoemd. 

Vlak bij je hotel is het openbare zwembad. Neem een frisse duik na een lange reis en veel stilzitten!

Verken ‘s avonds de sfeervolle Altstadt vol pleinen en barokke gebouwen voordat morgen het fietsavontuur begint. 

Dag 2 - Reisafstand 25 km
Passau - Schlögen/Wesenufer

Je vaart in vijftig minuten van Passau naar Kasten en fietst langs de Donau naar Wesenufer of Schlögen. Hier vind je meteen een van de mooiste plekjes langs de Donau: de haarspeldbocht Schlögener Schlinge.

Schlögener Schlinge
Bij het dorp Schlögen lijkt de Donau-rivier van gedachten te zijn veranderd en zijn koers te wijzigen. Niets is minder waar. Een hard rotsblok in de aarde tussen Schlögen en Haibach weerhoudt de rivier ervan door te stromen. Hierdoor vormt zich een hoefijzervormige bocht in de rivier. Diverse uitkijkplatformen in de beboste heuvels bieden een vrij uitzicht op dit natuurfenomeen.

Dag 3 - Reisafstand 34 km
Schlögen/Wesenufer - Linz + ca. 90 min. boottocht)

Vanaf het hotel in Schlögen fiets je naar Inzell en door het bijna ongerepte rivierdal naar Aschach.  

Linz
Na aankomst in het centrum van deze oude handelsstad aan de Donau heb je wel een groot stuk Linzer Torte verdiend! Neem een kijkje op de Hauptplatz, een van de grootste pleinen van Oostenrijk, omzoomd door statige huizen. 

Pak voor een mooi uitzicht de tram naar de Pöstlingberg. Je vindt hier het sprookjespark Grottenbahn, vooral leuk voor jongere kinderen.

Sankt Florian
Even voorbij Linz ligt het geestelijke centrum in het gebied rondom de Donau. Laat de fiets achter in het centrum en loop in ongeveer vijf minuten naar het beroemde Augustiner-Chorherrenstift, een van de mooiste kloosters in Oostenrijk. Het klooster is niet individueel maar alleen met een rondleiding te bezichtigen. Er zijn rondleidingen van 1,5 uur om 10.00, 11.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur. 


Dag 4 - Reisafstand 34 km
Linz - Maria Taferl

Met de trein rijd je naar Grein, bekend van Slot Greinburg. De fietstocht gaat verder langs het Donau-fietspad naar Marbach. Om 17.00 uur vertrekt hier de bustransfer naar het hotel met zwembad in Maria Taferl.

Grein
De karakteristieke 16e-eeuwse huizen bepalen het straatbeeld van de oude binnenstad. De heuvelachtige omgeving, waar oude boerderijen sporadisch in de weilanden opduiken, en de idyllische ligging aan de oever van de Donau dragen bij aan de charme. 

Slot Greinburg
Dit kasteel uit de 15e eeuw is nog altijd de thuishaven van de Ducal-familie. Sommige kamers zijn opengesteld voor het publiek en samen met het aangrenzende museum bieden zij je een inkijkje in de geschiedenis van deze burcht. Bezoek het stenen theater, een ruimte geheel gevuld met één groot mozaïek van kiezels uit de Donau zelf. 
Maria Taferl is een bedevaartsoord, bekend van de basiliek met het beeld Maria der Smarten. Vanuit je hotel kijk je uit op de Alpen en de Donau. De abdij van Melk en de wonderlijke Wachau-vallei liggen op slechts een paar kilometer afstand. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, dus waterpret gegarandeerd.

Dag 5 - Reisafstand 35 km
Maria Taferl - Krems

Je fietst via het klooster stadje Melk door de prachtige Wachauer-wijnregio verder naar Spitz. Van daaruit maak je een boottocht van circa vijftig minuten naar Krems. 

Abdij van Melk
Dit immense bouwwerk is een voorbeeld voor de barokke kunst en architectuur en kijkt  wakend uit over de stad Melk. Deze 11e-eeuwse kloosterkerk is rijkelijk gedecoreerd met weelderig uitgedoste pilaren, een orgel verguld met bladgoud, vele beeldhouwwerken en gedetailleerde wandschilderingen. De bibliotheek bezit negentig met de hand geschreven boeken uit de 12e en 13e eeuw. 

Dag 6 - Reisafstand 93 km
Krems - Wenen

Je stapt in de trein naar Wenen*. De fietsen lever je al bij het hotel in Krems in. Heb je een eigen fiets bij je? Dan neem je deze mee per trein naar Wenen (€). Duik na aankomst Wenen in! 

Wenen
In deze klassieke Oostenrijkse hoofdstad is genoeg te beleven. Bezoek de Stephansdom-kathedraal, met de 137 meter hoge zuidelijke toren een van de hoogste kerktorens ter wereld. In de noordelijke toren hangt de Pummerin, de zwaarste klok van Oostenrijk. 

Bewonder Schloss Schönbrunn, de barokke zomerresidentie van keizerin Sissi, wandel over de winkelstraat Mariahilfer Strasse en blik onder het genot van een Sachertorte, een overheerlijke lokale delicatesse, terug op een onvergetelijke week.

Dag 7 - Reisafstand 282 km
Wenen - Passau

Op deze laatste dag kun je de transfer nemen naar Passau en beginnen aan de terugreis. Of kies je er voor om je verblijf in de schitterende stad Wenen te verlengen?

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: