Fietsvakantie Duitsland en Oost-Nederland - 7 dagen

Deze grensoverschrijdende fietsvakantie wordt gekenmerkt door ruimte en rust. Je verkent tijdens deze reis de bosrijke omgeving van o.a. Kasteel Eerde en van Kasteel Twickel. Je zou denken dat er in ons kikkerlandje geen bergen zijn, maar door de verschillende bergen die je tijdens deze reis op de route tegenkomt ga je zeker twijfelen! Het oude kunststadje Ootmarsum geeft de kans om heerlijk rond te dwalen door de smalle straatjes langs de ateliers en winkeltjes. Vergeet ook zeker niet de indrukwekkende burcht van Bad Bentheim welke je bezoekt wanneer je de grens oversteekt naar Duitsland. De rijkdom aan natuur, de culturele bezienswaardigheden, de gastronomie en ontspanningsmogelijkheden maken van oostelijk Nederland en de Duitse grensstreek een schitterende reisbestemming.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 313 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis Halfpension
Omgeving
Nederland, Twente historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 700,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Schüttorf. Deze stad is met 725 jaar de oudste stad van Grafschaft Bentheim. In de 19e eeuw draaide het in Schüttorf om de textielindustrie. Het historische centrum met prachtige villa's zijn de bewijzen van dit tijdperk. Ga er daarom zeker even een kijkje nemen. Juist toe aan ontspanning? Ga dan naar de Quendorfer See en geniet van het water en de natuur om je heen. De afstand vanaf Utrecht is ca. 160 km.

Dag 2: Schüttorf - Hertme (50 km)
Vanuit het hotel in het oude textielstadje Schüttorf ga je op weg naar Twente. Als je enkele heuvels hebt getrotseerd, zoals de Paasberg, strijk je even neer in de Hanzestad Oldenzaal. Beklim hier de toren van de St. Plechelmusbasiliek voor een prachtig uitzicht over deze stad. Je kunt hier ook even wandelen in het Kalheupinkpark. Vervolgens fiets je via het historische Het Stift in Weerselo waar 800 jaar geleden nonnen en monniken voor het eerst een leefgemeenschap vormden. Na deze avontuurlijke dag fiets je door naar een landelijk gelegen hotel in Hertme.

Dag 3: Rondrit Hertme (50 km)
Van hieruit maak je een mooie dagtocht over landgoed Twickel met het gelijknamige kasteel. Hier vind je een harmonie van natuur en cultuur. Fiets door de bossen, weidevelden en akkers. Kom onderweg historische boerderijen tegen die bij het landschap horen. In totaal zijn er hier 148 van en je kan ze herkennen aan de zwart met witte luiken. Ga ook op zoek naar de watermolens en de houtzagerij. Dan fiets je verder naar Oud-Borne, hier kan je een wandeling maken in het oude dorpsgedeelte en de oude kerk bewonderen. Tijdens je bezoek kom je bij het Bussemakershuis van alles te weten over de vroege Twentse textielgeschiedenis.

Dag 4: Hertme - Ommen (ca. 55 / 65 km)
De tocht naar Ommen brengt je nog door prachtige natuurgebieden rond de meanderende Regge en de Sallandse Heuvelrug. Hier staan de Lemeler- en Archemerberg welke met elkaar zijn verbonden en beide rond de 80 meter hoog zijn. Als laatste uitdaging kan je deze nog beklimmen voor een prachtig uitzicht waarbij je met een heldere hemel Duitsland kunt zien. Of je geniet van de bijzondere heidevelden en andere natuurverschijnselen in dit natuurgebied vanaf een vlakker standpunt.

Dag 5: Ommen - Uelsen (58 km)
Je start in het oude stadje Ommen aan de Vecht omgeven door zandverstuivingen, uitgestrekte bossen en fraaie met riet gedekte boerderijen. Vergeet niet de Sahara te bezoeken voor een uniek stukje natuur welke ooit hoorde bij Kasteel Eerde. Via het Vechtdal fiets je naar Hardenberg en steek je in de buurtschap Radewijk Duitsland in. In de buurt van Radewijk liggen de Vijvertuinen van Ada Hofman. Hier kan je heerlijk wandelen tussen de flora en fauna door en bewonder je rond de 50 verschillende vijvers. In dit grensgebied is het bijzonder rustig. We eindigen vandaag in het plaatsje Uelsen in de Duitse grensstreek.

Dag 6: Uelsen - De Lutte (50 km)
Grenzende aan het glooiende landschap rond Uelsen ligt in Twente het prachtige natuurgebied Springendal, waar allerlei kleine bronnetjes voortdurend voor nieuw water zorgen en waar enkele watermolens al eeuwenlang in bedrijf zijn. Een bezoek aan het kunststadje Ootmarsum is een must: lekker dwalen door de smalle straatjes langs ateliers en leuke winkeltjes. Grensplaats De Lutte nabij het Lutterzand met zijn prachtige Dinkelmeander is de volgende stop. Ga hier de uitdaging aan en beklim de hoogste berg in Twente, de Tankenberg, en geniet op de top in de koepel van het prachtige uitzicht. Je kan zelfs ver in Duitsland kijken als er een helder blauwe hemel is.

Dag 7: De Lutte - Schüttorf (45 km)
Opnieuw steek je over naar Duitsland om via het hoogveengebied Gildehauser Venn in Bad Bentheim te komen. In dit natuurgebied in Noordwest-Duitsland staat de Nederlandse molen de Ostmühle. In Bad Bentheim torent de machtige burcht Bentheim ver boven het stadje uit. Dit oude kasteel word voor het eerst vermeld in het jaar 1050. Een stad mocht niet zomaar Bad voor de naam zetten, Bentheim mocht dat door de geneeskrachtige zwavelbronnen in de omgeving. Nu worden deze mineraalwater bronnen al 300 jaar lang gebruikt in de wellness baden. Geniet dus vandaag als je genoeg tijd overhoudt van de wellness in Bentheimer Mineraltherme. Hier kan je heerlijk uitrusten en ontspannen. Na deze tocht zit je reis er alweer op en ga je op eigen gelegenheid naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door