Fietsvakantie Rondje Holland - 7 dagen

Het Hart van Nederland, hier vind je alles waar ons kikkerlandje zo bekend om staat. Uitgestrekte polders, veenweiden met grazende koeien, monumentale boerderijen, tulpen, grachten, windmolens en duinen. De fietsroutes zijn perfect te combineren met allerlei leuke activiteiten: fijn picknicken tussen de miljoenen bloemen van de Keukenhof, op stap in de Jordaan, uitwaaien of zonnebaden aan het strand van Scheveningen, het Binnenhof in Den Haag bewonderen en terrasjes pakken aan de Utrechtse grachten.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 345 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis Halfpension
Omgeving
Nederland, historische plekken, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 549,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: We gaan van start
Je reist op eigen gelegenheid naar het hotel aan de rand van Amersfoort, waar je de auto gratis kunt parkeren. Amersfoort is een charmante stad waar de geschiedenis nog steeds leeft. Getuigen daarvan zijn de prachtige stadsmuren. Binnen deze muren kun je flaneren door de vele gezellige straatjes.

Dag 2: Van Amersfoort naar Amsterdam (ca. 63 of 68 km)
Op naar Amsterdam! De route loopt langs Naarden-Vesting, een van de best bewaard gebleven versterkingen van Europa, en kort langs het IJsselmeer. Eenmaal in Amsterdam is het volop genieten van gezellige terrasjes, statige herenhuizen en fotogenieke grachten. Lekker uit eten, wandelen door de Jordaan, winkelen op de Kalverstraat, een film pakken of een drankje doen in een van de vele cafés… je komt vast nog tijd te kort!

Dag 3: Door naar Zandvoort/Noordwijkerhout (ca. 50 of 60 km)
Wederom zet je koers richting het westen, ditmaal richting de Hollandse kust. Op de route ligt onder meer Haarlem. Dé plek voor een ontspannen lunchstop of om de bekende werken van Frans Hals te bekijken in het voormalige Oude Mannenhuis. Even verderop fiets je in Lisse langs de Keukenhof, het mooiste florapark ter wereld. Zet je fiets even aan de kant en geniet van meer dan 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten. Een spektakel van geuren en kleuren. De hotelovernachting staat gepland in Zandvoort of Noordwijkerhout. In het eerste geval fiets je morgen pas langs de Keukenhof. Noot: de periode van bloei en de openstelling van de Keukenhof is seizoensgebonden (maart t/m mei).

Dag 4: Op naar Den Haag (ca. 55 of 60 km)
Duin, bos en strand voeren vandaag de boventoon. Een natuurlijke omgeving mét zeer aansprekende steden. Al snel fiets je Leiden binnen. Hierna dient Scheveningen zich aan. Gaat je voor een picknick op het strand of een leuk eettentje aan de boulevard? Einddoel van vandaag is Den Haag: onze regeringsstad met het Binnenhof en Koninklijke paleizen. In deze bruisende stad is het ook ’s avonds goed toeven. Den Haag kent vele goede restaurants, gezellige cafés, bioscopen, theaters en casino’s. Voor ieder wat wils dus!

Dag 5: Via Kinderdijk naar Papendrecht (ca. 45, 60 of 68 km)
Op weg naar de groene Alblasserwaard fiets je via de Oranjestad Delft. Eenmaal de historie van de stad achter je gelaten fiets je langs Kinderdijk, een van de meest karakteristieke plekjes van Nederland, met maar liefst 19 molens. Overnachting in/nabij Papendrecht.

Dag 6: Door het Groene Hart naar Utrecht (ca. 62 km)
Deze etappe gaat door het Groene Hart van Nederland. De route gaat onder meer langs het zilverstadje Schoonhoven. Bewonder een van de vele galerietjes, alle in het teken van traditioneel én modern zilverwerk. Aan het einde van de route ligt Utrecht met haar bekende Dom. De stad dankt haar levendige karakter voor het grootste deel aan de prachtige grachten, waar je op de werven een terrasje kunt pikken voor een verkoelend drankje aan het water.

Dag 7: Terug naar Amersfoort (ca. 45 km)
Vandaag de laatste tocht door het mooie Nederlandse landschap. Eenmaal terug in Amersfoort komt er een einde aan de reis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: