Fietsvakantie In het heden en verleden - Airborne - 7 dagen

Deze fietsvakantie voert u door een van de oudste landschappen van Nederland. Gevormd in de ijstijd toen gletsjers de heuvels opstuwden tot wallen. Later vonden de rivieren de Rijn en de Maas hier hun weg naar de Noordzee en vormden ze zo de Nederlandse Delta. Omdat het gebied boven de zeespiegel ligt, vond hier al in de derde eeuw bewoning plaats door jagersvolken. Hun grafheuvels zijn in het land nog herkenbaar. Later liep de grens van het Romeinse Rijk, de Limes, door dit gebied. Nijmegen was een grote Romeinse vestiging en daarmee een van de oudste plaatsen van Nederland. De stuwwallen en rivieren vormden ook natuurlijke grenzen en werden daardoor vaak een strijdtoneel van oorlog en verwoesting.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 277 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Nederland, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 349,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eye4Cycling

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Aankomst
Na aankomst bij het hotel in Berg en Dal kunt u meteen de omgeving verkennen. Het hotel ligt in een bosrijke omgeving en op loopafstand van het gezellige dorp Beek en het Afrika museum. Vlak bij het hotel begint ook een mooie wandelroute: de N-70. U kunt er natuurlijk ook op uittrekken met de fiets.

Dag 2 - Bevrijdingsroute (50km)
De fietsroute van vandaag brengt u via Groesbeek naar het rivierlandschap van de Maas en Niers met op diverse plekken nog zichtbare herinneringen aan de geallieerde opmars. Halverwege de route ligt Gennep. Hier kunt u een bezoek brengen aan het Bezoekerscentrum Martinustoren. Vlak voor Groesbeek fietst u via een stuwwal naar de historische landingsplekken van de Amerikaanse parachutisten in september 1944.
Overnachting in Berg en Dal

Dag 3 - Reichswald-route (50km)
U maakt een uitstapje over de Duitse grens. Een ‘Via Verde van de Lage landen’: een fietspad langs een oude spoorlijn leidt naar de Duitse grensstad Kleve. Onderweg passeert u het grootste Britse ereveld in Europa; het prachtige Reichswald Forest War Cemetery. Een bezoek aan het geheel gerenoveerde vrijheidsmuseum bij Groesbeek is zeker aan te raden.

Dag 4 - Berg en Dal -Wageningen (37km)
De route van vandaag voert u naar de volgende overnachtingslocatie in Wageningen. U fietst over de beroemde brug bij Nijmegen langs de Waal en over dijken en door de Betuwe richting Wageningen. Het pontje brengt u naar de overkant van de Nederrijn. Hotel De Wereld is een mooi locatie voor de lunch. U kunt hier ook de capitulatiezaal bekijken waar op 5 mei 1945 de capitulatievoorwaarden werden overeengekomen met de Duitse strijdkrachten.

Dag 5 - Airborne-route (40km)
Tijdens het eerste gedeelte van de fietsroute van vandaag fietst u door een typisch Nederlands landschap over dijken en polders langs de zuidelijke oever van de Nederrijn naar Arnhem en passeert u de John Frost brug. Deze brug diende als decor voor diverse films, waaronder ‘A Bridge Too Far’. Na Arnhem gaat de route verder naar Oosterbeek. Hotel Hartensteinis onlosmakelijk verbonden met de bereomde slag om Arnhem en doet nu dienst als Airborne Museum Hartenstein en is het bezoeken meer dan waard.

Dag 6 - Hoge Veluwe-route (55km)
Een prachtige fietsroute door het Nationaal Park de Hoge Veluwe. In het park kunt u het kröller- Müller Museum bezoeken. Het tweede gedeelte van deze route voert u over de Ginkelse Heide bij Ede. Het is nauwelijks voor te stellen dat dit prachtige natuurgebied in september 1944 het toneel was van de grootste luchtlandingsoperatie uit de geschiedenis.

Dag 7 - Wageningen-Berg en Dal (45km)
Deze fietsvakantie wordt afgesloten met een route door de Betuwe terug naar het beginpunt in Berg en Dal met tal van herinneringen aan de laatste fase van de bezetting van Nederland. U fietst over het Goudsbloempad naar het indrukwekkende kasteel Doorneburg.  De goudsbloem staat symbool voor het lijden van burgers in oorlogstijd. Het pontje brengt u naar de overkant van de rivier en fietst via Beek weer terug naar het hotel in Berg en Dal waar u na het ophalen van de bagage naar huis vertrekt

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: