Fietsvakantie door het groene hart van Drenthe - 8 dagen

Ontdek relaxed Drenthe, dé fietsprovincie bij uitstek. Kilometers fietspaden doorkruisen deze provincie met uitgestrekte bossen en heidevelden. Geniet van het buitenleven op drie verschillende campings met vele faciliteiten en volop waterpret.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Rondreis
Omgeving
Nederland, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 253,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 t/m 2 - Reisafstand 135 km
Utrecht - Ruinen

Aankomst op de eerste camping in Drenthe. Bij de receptie ontvang je de routekaarten en eventuele huurfietsen en word je doorverwezen naar de tent. 

Vanaf 14.00 uur ben je welkom op de camping. Geniet van het buitenleven, neem een duik in het zwembad of ga los in de indoorspeeltuin waar je pony kunt rijden. Op een steenworp afstand van de camping liggen drie nationale parken die garant staan voor mooie fietstochten. En ja, op de camping is ook gratis wifi. 

Dag 3 t/m 4 - Reisafstand 49 km
Ruinen - Gasselte

De tweede camping ligt bij de recreatieplassen ‘t Nije Hemelriek en ‘t Gasselterveld. Neem een duik in het zwembad, relax op het strand bij de waterplas en leef je uit in het DX Adventurepark.

In het grootste open waterpark van Nederland staan schansen tot wel elf meter hoog!

De route gaat door het Nationaal Park Dwingelderveld, het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Dan door via esdorp Beilen richting Westerbork, waar je een bezoek kunt brengen aan het herinneringscentrum Kamp Westerbork. 
Via rustige binnenwegen fiets je richting Rolde. Je eindbestemming van vandaag is de Lente van Drenthe. De wifi is voor twee apparaten gratis.

Een leuk uitje op slechts vijf kilometer van de camping is het Buitencentrum het Boomkroonpad. Geniet van de natuur op hoog niveau.

Dag 5 t/m 6 - Reisafstand 37 km
Gasselte - Meppen

Je fietst een mooie route naar camping de Bronzen Emmer in Meppen. Eerst langs Borger, met het grootste hunebed van Nederland, en dan door bossen, heide en weilanden naar Schoonoord waar je het openluchtmuseum kunt bezoeken.

Hunebed D27
In Borger ligt Hunebed D27, één van de 53 prehistorische grafkelders in Nederland. Met een lengte van 22 meter en ruim 4 meter in breedte is D27 de grootste in het land. Zo is de kelderruimte nog altijd afgesloten. 28 draagstenen ondersteunen de 9 zware dekstenen en vormen zo het nog altijd ietwat mysterieuze pronkstuk.  

Openluchtmuseum Ellert en Brammert
In dit openluchtmuseum in Schoonoord ga je een eeuw terug. Maak een wandeling en leer alles over oude ambachten en het Drentse dorpsleven ruim honderd jaar geleden. Voor de allerkleinsten is er ook een grote speeltuin en kinderboerderij. 

En na een dagje fietsen en rondstruinen is het fijn dat bij aankomst op de camping je tent al is opgezet, én volledig ingericht. Je hoeft alleen nog maar je spullen uit te pakken. Ook hier is weer gratis wifi.

De camping ligt in het gemoedelijke Meppen, midden tussen drie prachtige Drentse natuurgebieden en heeft een heerlijke zonneweide. Het dak van het overdekte zwembad kan bij mooi weer open.

Dag 7 - Reisafstand 33 km
Meppen - Ruinen


De laatste etappe van deze reis gaat door het Drentse land langs kleine esdorpjes als Mantinge, Drijber en Pesse. Vandaag dus nog een keer genieten van de fietsvriendelijkste paden en wegen voordat je weer aankomt op de camping in Ruinen.

Drijber
Een esdorp is het oudste type dorp dat je in Drenthe vindt. Het kenmerkt zich door een groep boerderijen die dicht bij elkaar liggen en een zogeheten brink, een open ruimte tussen de bebouwing voor de koeien en schapen. In Drijber zie je oude boerderijen met rieten daken dan ook dichtbij elkaar staan, maar toch kriskras door elkaar. 

Dag 8 - Reisafstand 135 km
Ruinen - Utrecht


Vandaag eindigt de fietsvakantie door Drenthe en begin je aan de terugreis. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: