Fietsvakantie Donau Passau-Wenen-Passau fietscruise - 8 dagen

Laat je meevoeren langs de hoogtepunten van de Donau, van Passau in Duitsland tot Wenen in Oostenrijk. Tijdens deze fietscruise geniet je altijd van het prachtige rivierenlandschap: al fietsend langs de oevers en vanaf het schip de Primadonna.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Fietscruise Halfpension
Omgeving
Duitsland, Passau-Wenen rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 1.374,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Utrecht - Passau 840 km
Je begint in het gezellige Passau, fraai gelegen tussen de rivieren de Inn, Ilz en Donau. Neem je een kijkje bij ’s werelds grootste orgel in de Dom of drink je een biertje in een typisch Beierse biertuin? Je rijdt naar het infopoint voor de transfer naar de ms Primadonna (je eigen fiets dien je zelf bij het schip te brengen). Welkomstdrankje vanaf ongeveer 16.00 uur op het schip, rond 18.30 uur gaan de trossen los!


Dag 2
Schlögen - Linz

In de ochtend krijg je je huurfiets in Schlögen. Je fietst van het natuurwonder Schlögener Schlinge door de onbewoonde Kaiserau naar de barokke markt in Aschach en via Ottensheim naar Linz (ca. 56 km). Schlögener Schlinge Bij het dorp Schlögen zorgt een hard rotsblok in de aarde ervoor dat de Donau rechtsomkeert maakt. De hoefijzervormige bocht die hierdoor ontstaat is geliefd vanwege de uitzichten op de rivier. Diverse uitkijkplatformen op de beboste hellingen bieden een panoramisch zicht op de Donau en de Schlögener Schlinge. Om 17.00 uur is er een concert op het Brucknerorgel in de abdij van Sankt Florian en na afloop geniet je van een diner aan boord met uitzicht op het lichtspel van het Lentos Kunstmuseum.
 


Dag 3 - Reisafstand 57 km
Linz - Grein

Het fietspad vanaf Linz (bekend van de Linzer Torte) leidt direct vanaf de aanlegsteiger het platteland in. Je passeert de Pleschinger See en fietst langs de kastelen Pragstein (tegenwoordig museum), Wallsee en Greinburg.  De ms Primadonna wacht in de barokke stad Grein. In de late namiddag woon je het ‘Klassik Hits Konzert’ bij in de Ridderzaal van de geliefde Greinburg.


Dag 4 - Reisafstand 50 km
Ybbs/Persenbeug - Spitz
Vanuit het tweelingstadje Ybbs/Persenbeug fiets je via Gottsdorf en Emmersdorf aan de noordkust in de Wachau. Al snel bereik je de Wachause wijndorpen en het rustige wijnoord Spitz, waar de ms Primadonna voor anker ligt.


Dag 5 - Reisafstand 40 km
Hainburg en omgeving


Ook vandaag wacht je weer een prachtige fietsroute met volop natuur en kastelenpracht, zoals Schloss Ecartsau en Schloss Hof. Ook is het mogelijk de route te verlengen en een kijkje te nemen in buurland Slowakije. Al na slechts een paar kilometer fietsen, niet ver van de uiterwaarden van de Donau, kom je aan bij het eerste hoogtepunt van de dag: het keizerlijke jachtslot Eckartsau, de laatste residentie van keizer Karl I & Zita in Oostenrijk. Toer na de rondleiding verder naar de grootste van de zes kastelen van Marchfeld: Schloss Hof, ooit het buitenverblijf van prins Eugen. Dit is een prachtig gebouw met unieke barokke tuinen en een idyllisch landhuis (entree ca. € 18,- per persoon). Keer terug via hetzelfde fietspad terug óf zet nog een tandje bij en fiets van Schloss Hof en neem de fietsbrug over de rivier de Mars (een zijrivier van de Donau) naar Slowakije, Breng vervolgens een bezoek aan het nabijgelegen Kasteel van Devin en het even verder gelegen Bratislava (ca. 40 km). Via de Donau-fietsroute via Wolfsthal keer je terug naar Hainburg (+ 15 km).


Dag 6
Wenen

’s Ochtends is er een stadsrondleiding door Wenen (ongeveer twee uur) met  Start en einde in de buurt van het cruiseschip. Na de lunch heb je tijd om Wenen verder te ontdekken. Een gedetailleerde beschrijving van een fietstocht door Wenen vanaf het schip is beschikbaar. De entree tot de keizerlijk schatkamer in de Weense Hofburg (Keizerskroon) is inclusief.


Dag 7
Krems - Pöchlarn

Voordat je Krems verlaat, is een rondleiding door de duizend jaar oude stad de moeite waard. Neem de tijd en bezoek het Karikatuurmuseum, de New State Gallery of de prachtige oude stad. Daarna voert de route door wijngaarden naar het legendarische Dürnstein (Richard Löwenherz) en verder via de wijndorpen Weißenkirchen, Spitz en Willendorf (Venus van Willendorf) naar de plaats Melk en naar de finishplaats Pöchlarn. Onze tip: neem de veerboot naar de zuidelijke oever in Spitz, het is erg leuk hier over rustige zijwegen en door boomgaarden naar Melk (48 km) Abdij van Melk Dit immense bouwwerk is een voorbeeld voor de barokke kunst en architectuur en kijkt  wakend uit over de stad Melk. Deze 11e-eeuwse kloosterkerk is rijkelijk gedecoreerd met weelderig uitgedoste pilaren, een orgel verguld met bladgoud, duizenden met de hand geschreven boeken uit de 9e eeuw en vele beeldhouwwerken en gedetailleerde wandschilderingen. 


Dag 8
Passau

Aankomst in Passau rond 9.00 uur. Ontscheping na het ontbijt. 

Kijk voor informatie over fietscruises, hutten en faciliteiten op onze fietscruise pagina. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: