Fietsvakantie Karinthië - 8 dagen

Karinthië dankt zijn bekendheid aan een aantal kenmerken, waarvan de belangrijkste wellicht het prettige klimaat en de prachtige meren zijn. Tenslotte wordt Karinthië niet voor niets de Oostenrijkse Rivièra genoemd! Voeg daarbij de mooie fietsroutes en niets staat een prachtige fietsweek in de weg. Je verblijft in het uitstekende 4 sterren Landhotel Rosentalerhof dat beschikt over een restaurant, bar, terras en heerlijke wellness voorzieningen zoals binnenbad, sauna, aroma stoombad en een rustruimte. De kamers hebben allemaal bad/douche, toilet, haardroger, tv, telefoon en een minibar.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 234 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Rondreis, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Oostenrijk, Karinthië rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 430,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
De afstand van Utrecht naar Sankt Jakob in Rosental is ca. 1125 km. Je gaat hier op eigen gelegenheid naartoe. Heb je een fiets gehuurd? Dan kun je deze in het hotel ophalen.

Dag 2: Faakersee (35 km)
Vanaf het hotel fiets je via Dolintschach naar Rosegg. Hier kun je het slot en het dierenpark bezoeken. Daarna vervolg je de route over het Drau fietspad naar Förderlach en de nabijgelegen Faakersee. Hier fiets je een prachtig rondje door het licht heuvelachtige landschap. Dan via Ledenitzen weer terug naar het hotel.

Dag 3: Villach (licht heuvelachtig) (43 km)
Je volgt de Drau stroomopwaarts tot Rosegg en dan via Föderlach naar de Silbersee. Dus stop vandaag de zwemkleding in de fietstas! Na een verfrissende duik fiets je naar Villach, waar je nog even rond kunt wandelen en dan ga je via dezelfde route weer terug naar het hotel.

Dag 4: Rondje Ossiachersee (ca. 59 km fietsen, ca. 30 minuten trein)
Vandaag stap je weer op de fiets en fiets je naar Velden. Daar neem je de trein naar Villach (ca. € 7 p.p.; ter plaatse te betalen). In Villach vervolg je je reis naar St. Andrä en fiets je via Sattendorf, Steindorf en Ossiach rond de Ossiachersee. Weer terug in Villach neem je de trein naar Velden (ca. € 7 p.p.; ter plaatse te betalen) en fiets je terug naar het hotel.

Dag 5: Rustdag of fietstocht met gids
Een vrije dag die je helemaal naar eigen inzicht kunt vullen. Geniet van de faciliteiten van het hotel of ga zwemmen in één van de meren. Wil je toch fietsen? Boek dan een begeleide 3-landen fietstour bij de receptie van het hotel (kosten ca. € 46 p.p.; ter plaatse te regelen en te betalen).

Dag 6: Wörthersee (57 km)
Je volgt de Drau stroomopwaarts tot Rosegg en fietst via Selpritsch naar Velden. Dan ga je via de noordelijke oever naar de bekende badplaatsen Pörtschach en Krumpendorf waarna je in Klagenfurt komt. Op de terugweg fiets je via de zuidelijke oever naar het hotel. Vergeet onderweg niet een bezoek aan de bedevaartkerk in Maria Wörth te brengen.

Dag 7: Door het Rosental (40 km)
Vandaag gaat de tocht langs de Drau door het fraaie landschap van het Rosental naar het stuwmeer van Feistritz. Onderweg heb je uitzicht op het indrukwekkende Karawankengebergte. Daarna via Ludmansdorf en Selkach terug naar het hotel.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door