Fietsvakantie Kastelen van de Loire - 8 dagen

De wereldberoemde kastelen van de Loire, wie kent ze niet? In deze Franse streek slingert de rivier de Loire en ontdek je na elke bocht weer een ander kasteel met indrukwekkende architectuur. Ze behoren tot de mooiste van Frankrijk en hebben daarnaast stuk voor stuk een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis. Tijdens deze fietsreis ontdek je ook de boeiende verhalen, intriges en dramatische liefdesavonturen van achter die vorstelijke façades. De mooiste kastelen van de Loire staan op het programma: natuurlijk ontbreken Chambord en Chaumont niet.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 340 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Frankrijk, rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
€ 745,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Mont-Prés-Chambord
Vandaag start de vorstelijke fietsreis langs beroemde kastelen. Je reist op eigen gelegenheid naar Mont-Prés-Chambord waar je incheckt in je comfortabele hotel. Vandaag staat er nog geen fietstocht op het programma maar kun je natuurlijk wel zelf alvast de omgeving een beetje gaan verkennen. Daarnaast staat er deze eerste avond al een heerlijk diner met streekproducten voor je klaar. Een goed begin van de reis.

Dag 2: Rondrit Chaumont (66 km)
En dan gaat het fietsen toch echt beginnen. De eerste fietstocht gaat naar het kasteel van Chaumont. Bij de eerste aanblik van dit imposante bouwwerk waan je je direct in een sprookje. Ook gaat de route door het groene Parc de Beauregard. Terug in het hotel geniet je weer van een heerlijk diner.

Dag 3: Rondrit Pontlevoy (67 km)
Na het ontbijt staat er ook vandaag weer een mooie fietstocht op het programma. Naar de abdij van Pontlevoy deze keer. Van de 140 kastelen in deze streek vinden we deze de mooiste. Daarna fiets je door naar kasteel Cheverny, die je misschien kan kennen door de stripverhalen van Kuifje. Hierna keer je terug naar je hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Chambord – La Ferté-Saint-Cyr (57 km)
Op dag 4 brengt de fietsroute je naar de volgende overnachtingsplaats. Maar natuurlijk kom je onderweg ook weer veel mooie plekken tegen. Ook in dit comfortabele hotel is het diner inbegrepen. Eet smakelijk alvast.

Dag 5: Rondrit Beaugency (79 km)
Snel naar het ontbijt want er staat weer een mooie tocht op het programma. Je fietst vandaag over prachtige paden door dichte bossen. Op naar de Middeleeuwse stad Beaugency. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Bekijk het 15e-eeuwse Dunoiskasteel of het stadhuis met prachtige renaissancegevel. Hier worden vast veel mooie plaatjes geschoten voor in het fotoboek. Op je weg terug naar het hotel kun je je alvast verheugen op weer een heerlijk diner.

Dag 6: Rondrit Blois (71 km)
Tijdens deze fietsroute staat er een tocht langs de Loire en een bezoek aan het bijzondere kasteel van Chambord op het programma. Zin om nog een stad te gaan bezoeken? Maak dan een klein omwegje naar Blois.

Dag 7: La Ferté-Saint-Cyr – Mont-Prés-Chambord
Je sluit de reis af waar je bent begonnen, in de fraaie regio van Chambord. Nog één keer diner en een overnachting en dan zit het er helaas alweer op.

Dag 8: Vertrek
Vandaag begint de dag nog met een goed ontbijt waarna je op eigen gelegenheid weer naar huis reist.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: