Fietsvakantie Rondreis België - Vlaamse meesters en Belgisch bier - 8 dagen

Fiets als een Flandrien over Vlaanderens mooiste wegen. Een heerlijke tocht langs middeleeuwse steden vol schoonheid en levenslust en enkele beroemde Vlaamse bierbrouwerijen. 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 317 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
België, grote steden, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
€ 494,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door ANWB

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Reisafstand 130 km
Utrecht - Antwerpen

Vandaag kom je aan in de Vlaamse havenstad Antwerpen, waar je de komende drie nachten verblijft. In het hotel ontvang je de uitgebreide Nederlandstalige route-informatie en eventueel krijg je je huurfiets uitgereikt.


Dag 2 - Reisafstand 63 km
Dagtocht Westmalle

De route van vandaag brengt je naar de abdij van Westmalle waar je het befaamde abdijbier kunt 'degusteren'. In het café tegenover de abdij kun je gratis een film bekijken over de brouwerij. 


Dag 3 - Reisafstand 23 km
Dagtocht Antwerpen

Ontdek het achterland van ‘de Koekenstad’. Ook heb je volop gelegenheid om Antwerpen zelf te ontdekken: verken de binnenstad, bekend om de gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, de Grote Markt en de winkelstraten de Meir en De Keyserlei. Of wat te denken van een fietstocht naar het Eilandje van Antwerpen met de haven vol historische pakhuizen, kades met terrassen en uitzicht op de Schelde. Je vindt hier ook het MAS (Museum aan de Stroom), waar je alles leert over de maritieme geschiedenis van België. Neem een kijkje bij het kasteel Het Steen aan de Schelde. Geef je benen een pauze en stap achter deze voormalige gevangenis op een rondvaartboot over de Schelde en bekijk op ontspannen wijze de bedrijvigheid langs de kades. Ga op bezoek bij Rubens, sta oog in oog met de Hand-werper of ga shoppen in de bekende winkelstraat Meir. Antwerpen is een havenstad: maak een leuke boottocht over de Schelde. Antwerpen is ook al zo’n vijfhonderd jaar het belangrijkste diamantcentrum van de wereld. Meer weten? Bezoek het museum DIVA en leer alles over deze kostbare stenen.
 

Dag 4 - Reisafstand 58 km
Antwerpen - Bornem/Temse
bbers opgelet: je passeert brouwerij Bosteels, bekend van de bieren 'Kwak' en 'Malheur'.Je overnacht in Bornem, vlak bij Kasteel Marnix de Sainte-Aldegonde, of in Temse, met de Onze-Lieve-Vrouwekerk waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 8e eeuw.
 

Dag 5 - Reisafstand 50 km
Bornem/Temse - Mechelen

Op weg naar Mechelen fiets je langs de brouwerij Palm en het bezoekerscentrum van de Duvel-brouwerij. Je overnacht vandaag en morgen in Mechelen, dat ook wel de kerkenstad van België wordt genoemd. Brouwerij het Anker in Mechelen geniet wereldwijd faam door het gerenommeerde Gouden Carolus bier. De brouwerij stamt uit 1369 en is een van de oudste van België. De drie koperen ketels in de brouwzaal dateren van net na de Tweede Wereldoorlog. Voor kleine drinkers zijn er in het café bierdegustaties. Je kiest uit Gouden Carolus Classic, Gouden Carolus Tripel, Ambrio of de Hopsinjoor. Mechelen Deze stad was onder Margaretha van Oostenrijk hoofdstad van de Nederlanden en mag met recht een historische stad worden genoemd. Niet te missen zijn de middeleeuwse Sint-Romboutskathedraal met twee beiaarden en de Lakenhal met de belfort (beiden Unesco-werelderfgoed). In het centrum vind je een achttal kerken, van barok tot gotisch. Zonder overdrijven: Mechelen telt net zo veel musea en monumenten als Museumstad Brugge. Een van de meest indrukwekkende musea is ongetwijfeld oorlogsmuseum Kazerne Dossin, gebouwd in en naast de plek van waar daadwerkelijk mensen naar Auschwitz werden gedeporteerd.


Dag 6 - Reisafstand 68 km
Dagtocht Leuven

Je fietst langs Vlaamse brouwerijen naar de bierhoofdstad van België: Leuven. Geen enkele stad in Vlaanderen spreekt zo tot de verbeelding als deze eeuwenoude universiteitsstad even ten oosten van Brussel. In het historische centrum van Leuven is het heerlijk slenteren en shoppen. Niet te missen is het stadhuis aan de Grote Markt. Dit is één van de mooiste en bekendste gotische stadhuizen ter wereld. De place-to-be om een ‘pintje’ te drinken en mensen te kijken is op een van de terras aan de Oude Markt. De meeste cafés op de Oude Markt worden ’s avonds omgeturnd tot danscafé: ambiance gegarandeerd! Leuven is tevens dé bierhoofdstad van België. Niet in de laatste plaats omdat bierbrouwerij Stella Artois hier gevestigd is. Het Groot en Klein Begijnhof zijn twee wijken vol historie, uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. De Kruidtuin van Leuven is de oudste botanische tuin van België vol exotische bloemen-, planten- en kruidensoorten. Museum M biedt naast een vaste kunstcollectie en thematentoonstellingen met oude en hedendaagse kunst ook een mooie binnentuin. Het buitenterras kijkt uit op de universiteitsbibliotheek: een prachtig historisch gebouw. Vanuit de universiteitstoren heb je een mooi panorama over de stad. 
 

Dag 7 - Reisafstand 55 km
Mechelen - Antwerpen

Vandaag rijd je weer terug naar Antwerpen. Stop je onderweg in het leuke Lier voor een Liers Vlaaike? Dit is een klein rond gebakje. Je overnacht in Antwerpen in hetzelfde hotel als dag 1. 


Dag 8 - Reisafstand 150 km
Antwerpen - Utrecht

Na het ontbijt aanvaard je de terugreis naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: