5-Daagse standplaatsreis Gent

Een prachtige stad met een zeer bezienswaardig historisch centrum… dat is Gent! De hoogtepunten liggen als het ware voor het oprapen. Zo is het Gravensteen, de enig overgebleven middeleeuwse burcht van Vlaanderen, een absolute toeristische trekpleister. Als je door het gezellige centrum wandelt of fietst kom je echter nog veel meer bezienswaardigheden tegen. Het Belfort - waaraan men waarschijnlijk al in het jaar 1314 begon te bouwen, de Lakenhal, de Sint Baafskathedraal, de Sint Niklaaskerk en het Prinsenhof, waar Karel V in 1500 werd geboren zijn zomaar een paar willekeurige hoogtepunten. Slenter ook even “gewoon” over de Graslei en over de Vrijdagmarkt. Genieten met de G van Gent! En als je al dat moois dat Gent te bieden heeft combineert met een paar prachtige fietsroutes, dan zul je nog vaak aan Gent en omgeving terugdenken.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 170 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
België, grote steden
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 260
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Gent. De afstand Utrecht – Gent is ca. 185 km. Je kunt je auto parkeren dichtbij het hotel (kosten ca. € 9 p.d.) en (indien geboekt) je huurfiets in ontvangst nemen.

Dag 2 t/m 4:
Je krijgt 3 routes aangeboden: - De eerste route gaat naar het schildersdorp Sint-Martens-Latem aan de Leie. Veel kunstenaars streken er neer en deden hun inspiratie op langs de oevers van de Leie. Tegenwoordig is Sint-Martens-Latem ook bekend vanwege de enorme villa’s en landgoederen die er zijn gebouwd, en is één van de meest residentiële gemeenten in België. De lengte van deze tocht is ca. 57 kilometer. - Een kastelenroute. Het hoogtepunt is ongetwijfeld het kasteel van Laarne, dat stamt uit de 11e of 12e eeuw. De tocht is ca. 54 kilometer lang. - De laatste tocht gaat door het Scheldeland en de Vlaamse Ardennen. De lengte van deze tocht is ca. 58 kilometer.

Dag 5: Vertrek
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: