Fietsvakantie Maas fietscruise - 8 dagen

Heerlijk varen en fietsen langs de Maas en genieten van de schitterende omgeving. Vanaf Nijmegen naar Namen in de Belgische Ardennen. Natuur en cultuur wisselen elkaar af. Maak kennis met het gezellige Maastricht, Namen en het historisch Huy. Op de fiets kunt u Dinant bezoeken een parel van de Ardennen. De citadel torent hoog boven het standje uit. Aan boord van de MS Calypso geniet u van de uitstekende verzorging. en natuurlijk kunt u uw eigen fiets meenemen.
 

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 292 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Fietscruise Halfpension
Omgeving
België, rivieren en meren, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 699,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

ZATERDAG
U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen of u kiest er voor om een transfer met de fietsbus van Alblasserdam en Nuland naar Nijmegen bij te boeken. Vanaf 16.00 uur is het inschepen en geniet u van het diner aan boord terwijl de Calypso om 17.00 uur vertrekt naar Cuijk waar het schip om ca. 20.30 uur weer afmeert.

ZONDAG
Arcen – Roermond 54 km

Tjdens het ontbijt vaart de Calypso naar Arcen. Uw eerste fietsdag begint in Arcen, neem de tijd om dit stadje te bezoeken voor u op de fiets stapt. Langs de Maas maakt u de eerste fietskm. In Roermond bezoekt u vast het outlet center voor u weer aan boord gaat. Om ca. 15.00 uur vaart de Calypso naar Maastricht.

MAANDAG
Maastricht – Luik 38 km

Gaat u eerst Maastricht nog in voor u op de fiets stapt naar Luik. U fietst via de goed bewegwijzerde route naar Luik. Luik staat ook wel bekend als de stad met de vier namen. Waar Nederlanders het hebben over Luik, spreken Fransen over Liége, Duitsers over Lüttich en de inwoners van de stad zelf noemen de stad Lïdje. In het historisch centrum van de stad vindt u vele prachtige musea, talloze bezienswaardigheden en gezellige pleinen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook volop winkelmogelijkheden. Bezoekt u de beroemde trappen? Om 15.00 uur vaart de Calypso naar Namen waar het om ca. 21.30 uur aan komt.

DINSDAG
Namen - Dinant 60 km

De Calypso blijft de hele dag in Namen zodat u zelf kunt kiezen hoeveel u wilt fietsen. Namen is een gezellige stad aan de rand van de Ardennen. In het centrum van Namen zijn smalle straatje en mooie pleinen. De langste fietsroute is naar Dinant en terug (60 km). Ook kunt u ervoor kiezen om naar de tuinen van Annevoie te fietsen en die te bezoeken (35 km). Of u maakt een fietstocht langs het riviertje de Sambre richting Charleroi ook hier kunt u zelf bepalen hoever u gaat. Ook kunt u met de kabelbaan naar de citadel gaan.

WOENSDAG
Namen - Huy 32 km

Na het ontbijt stap u op de fiets om stroom afwaarts naar het historische Huy te fietsen. Huy is een van de oudste steden van België. Midden op de Grote Markt staat een monumentale fontein, La Bassinia Huy. Breng een bezoek aan de Notre-Dame de Huy, van deze kerk werd al in 1311 de eerst steen gelegd. Om 14.00 uur vaart de Calypso richting Maastricht. Na het diner wandelt u vast nog even naar het beroemde Vrijthof

DONDERDAG
Grevenbicht - Roermond 48 km

Tijdens het ontbijt vaart de Calypso naar Grevenbicht, hier kunt u van boord om te gaan fietsen. Vanaf Grevenbicht fietst u afwisselend links en rechts van de Maas en de Maasplassen naar Roermond. Om 16.00 uur vaart de Calypso naar Venlo waar het schip om ca. 20.00 uur aankomt.

VRIJDAG
Venlo - Cuijk 60 km

Vandaag de laatste fietsdag van deze fiets-vaar vakantie. U fietst links en rechts van de Maas van Venlo naar Cuijk. Deels door de Maasheggen, het oudste cultuurlandschap van ons land. Het is het meest omvangrijke heggenlandschap van Nederland, waar een mozaïek van heggen, weides, drinkpoelen en oude knotbomen al eeuwen een veilige thuishaven bieden aan een bijzondere verscheidenheid aan planten en dieren. Tijdens het diner vaart de Calypso naar Nijmegen.

ZATERDAG
Na het ontbijt volgt de ontscheping in Nijmegen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: