Fietsvakantie Bourgondische Belgische bierstreek - 4 dagen

Een ontspannen fietsvakantie door het verrassend mooie Pajottenland. Je verkent deze gezellige Vlaamse streek van Geuze en Kriek Lambik, even ten zuidoosten van Brussel. Het is een bollend landschap van bossen en velden, kastelen, boerenhoeven en kerken. Ooit vond schilder Pieter Brueghel hier zijn inspiratie. Je verblijft in een heerlijke tot B&B omgetoverde vierkantshoeve.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 136 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
België, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 241,- Vanafprijs p.p.
4 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in je rustig gelegen B&B even buiten Vollezele, een klein dorp middenin Pajottenland. Het stadje Halle, dat de meest zuidelijke stad van Vlaanderen is, zou je als je vroeg arriveert alvast kunnen bezoeken. Vooral het stadhuis en de basiliek St-Martinus op de Grote Markt zijn van grote historische waarde. Op diezelfde Grote Markt kan je in één van de gezellige taveernes genieten van de bieren uit één van de vele brouwerijen die Pajottenland rijk is. Of je kan vanuit Vollezele alvast een voorproefje nemen van wat Pajottenland op fiets- of wandelgebied te bieden heeft.

Dag 2
Rondrit vanuit Vollezele (57 km, 300 m stijgen en dalen).
Vandaag staat een afwisselende fietstocht op het programma. Er is voldoende tijd om een bezoek te brengen aan kasteel Gaasbeek, boerderij de Waterhof in Gaasbeek of het historische Halle. Al vroeg passeer je het Museum van het Belgische Trekpaard. Vervolgens fiets je langs de Leerbeek – met regelmatig een klimmetje - naar kasteel Gaasbeek. Je vervolgt de tocht naar Halle en kan onderweg via een klein ommetje nog een kijkje nemen in de rozentuin in Sint Pieters Leeuw. Door een glooiend landschap, bezaaid met kleine dorpjes, en over enkele mooie holle wegen voert de route je terug naar de voor jou inmiddels vertrouwde accommodatie. In de dorpjes onderweg bevinden zich talrijke tavernes en eetgelegenheden, waar je kan lunchen en genieten van een heerlijke lambiek of geuze. De tocht loopt grotendeels door het zachtglooiende landschap waardoor Pieter Brueghel zich liet inspireren voor zijn schilderijen en tekeningen.

Dag 3
Rondrit vanuit Vollezele (47 km, 290 m stijgen en dalen).
Door een mooi vallei- en akkerlandschap fiets je richting Geraardsbergen. Al snel maak je kennis met 2 roemruchte beklimmingen uit de Ronde van Vlaanderen voor profwielrenners; gelukkig hoef je beide hellingen alleen maar af te fietsen in plaats van op. Na de Bosberg, tot 2012 de traditionele laatste klim in de Ronde, zet je koers naar Geraardsbergen. Na een afdaling over de Muur fiets je door de vallei van de Dender richting Pollare. Via wat korte klimmetjes in een zacht glooiend landschap en een enkele kasseienweg keer je terug in Vollezele.

Dag 4
Na het ontbijt eindigt het arrangement. Eventueel kan je nog een korte rondrit maken (32 km, 190 m stijgen en dalen).

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door