Fietsvakantie Verrassende combinatie van België en Nederland - 6 dagen

Knooppuntenbordjes wijzen de weg in zowel België als Nederland. Eerst door de Voerstreek, met Oud Rekem en Maastricht als twee figuurlijke hoogtepunten, verder gaat de route over het gloednieuw geasfalteerd fietspad van de reeds lang opgeheven “Ligne 38”, een stokoud spoorlijntje tussen Aken en Luik. Door een “groene tunnel” is het heerlijk fietsen, met doorkijkjes naar het omringende landschap. Aansluitend is het genieten in het schilderachtige Haspengouw, de fruitigste streek van België. Vergeet ook een bezoek aan Tongeren, de oudste stad van België, niet. Als afsluiting van de reis wacht een bijzondere belevenis: fietsen door het water, maar je houdt wel droge voeten!

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
België, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 499,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Genk
Aankomst in Genk bij Hotel Zuid***, gelegen in het Nationaal Park De Hoge Kempen. Bij het hotel is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Dag 2:    Genk – ‘s-Gravenvoeren
Deze dag begint met een heerlijk ontspannen ritje over fietspaden in het Nationaal Park Hoge Kempen. Geleidelijk daal je af naar het Maasdal, waar Oud Rekem op de route ligt. Dit plaatsje heeft een van de meest authentiek bewaarde dorpskernen van België. Een ideale plek voor een koffiepauze! Volg daarna enige kilometers de Maasroute, voordat Maastricht wordt bereikt. Bij voorbeeld het Onze Lieve Vrouweplein is een prachtige (lunch-)pauzeplek. De route naar ’s-Gravenvoeren leidt door het Jekerdal, voordat het imposante sluizencomplex van Ternaaien wordt bereikt. Enige kilometers verderop kom je nog een keer bij de Maas uit waar het voet- en fietsveer de “Cramignon” u overzet naar Eijsden. Het ruime terras aan de Maas nodigt uit tot een laatste hapje en/of drankje, voordat via een mooie route ’s-Gravenvoeren wordt bereikt.

Dag 3: ’s-Gravenvoeren - Luik
De route over het voormalige spoorlijntje naar Liège (L 38), leidt voornamelijk over vlak asfalt. Dat is heerlijk “pedaleren” onder het groene loof en door het prachtige golvende landschap. Het is de moeite waard om soms een zijweggetje in te slaan naar een leuk dorpje. Voorbeelden hiervan zijn Aubel en Clermont. Naarmate Liège nadert fiets je (ook op fietspaden!) door verstedelijkt gebied. Maar de laatste kilometers langs de Ourthe en de Maas zijn weer echt bijzonder. 

Dag 4: Luik - Rijkhoven
Op het “stalen ros” door Luik is een aparte belevenis. Het autovrije fietspad langs de Maas en onder de bruggen door, loodst je veilig door de stad. Weer terug in het Luikse “ommeland” is het genieten van de rust en ruimte om je heen, met mooie panorama’s, en karakteristieke Waalse dorpjes. Eenmaal gearriveerd in Vlaanderen, bereik je via het Jekerdal, de oudste stad van België, Tongeren. Het bezoek aan deze historische stad brengt je terug naar de geschiedenis van Ambiorix en zijn dappere Eburonen. Maar ook de Romeinen hebben hier hun sporen achtergelaten. Ter afsluiting van deze dag beleef je nog een ander “geschiedkundig” hoogtepunt: het fietstochtje over de Landcommanderij Alden Biezen, een uniek kasteeldomein.

Dag 5: Rijkhoven – Genk
Na enkele kilometers ligt het stadje Bilzen op de route. Woensdagmorgen is er de weekmarkt en dan geldt: “kuier tussen de kraampjes, maak een praatje of geniet van een lekker kopje koffie op één van de gezellige terrasjes in de schaduw van het Oud Stadhuis”. Daarna is er deze dag nog meer te zien en te beleven: Hasselt, de mode- èn jeneverstad van België. Vervolgens leidt de route door natuurreservaten en hier fiets je een stukje door het water. Een ervaring die inmiddels bij fietsliefhebbers uit binnen- en buitenland bekendheid geniet. Een aansluitend (optioneel) bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk rondt deze dag perfect af. 

Dag 6: Vertrek vanuit Genk
Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: