Fietsvakantie Maastricht naar Sedan - 8 dagen

Een bijzondere fietsvakantie langs de Maas via België tot in Noord-Frankrijk. Inmiddels is deze fietsroute zodanig ontwikkeld dat ze zich zeker mag scharen in het rijtje van de Donau, Rijn en Loire. Laat u leiden door prachtige stukjes natuur, steden en dorpjes, langs historische monumenten en door schilderachtige landschappen. Het hoogtepunt van deze fietsvakantie is ongetwijfeld de fietstocht over het oude jaagpad langs de Maas, in het noordelijkste stukje Frankrijk.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 280 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel
Omgeving
België, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 649,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG

Aankomst in Maastricht of 's-Gravenvoeren; ontvangst met koffie en vlaai als welkom. Bij tijdige aankomst is er tijd genoeg voor een stadswandeling en kunt u genieten van de ‘zuidelijke flair’ van de oudste stad van Nederland. Overnachting in Hotel Novotel****Maastricht of Hotel Blankthys in 's-Gravenvoeren.

2E VAKANTIEDAG
Maastricht/ 'S-Gravenvoeren – Luik 36/29 km

Op de fiets naar het schilderachtige Eijsden en u verlaat Nederland met het veer 'De Cramignon'. U passeert het knusse Visé en het laatste deel langs imposante, bedrijvige industrieterreinen. Verrassend is het prima fietspad dat u veilig naar het mooie Luik, ofwel 'Vurige Stede' brengt.

3E VAKANTIEDAG
Luik – Namen 74 km

Via Saint Nicolas en Flémalle naar Engis, waar u het fietspad langs de Maas volgt richting Seraing, bekend om zijn kristalfabriek Val saint Lambert. Een lunchpauze in het charmante stadje Huy is een absolute aanrader, voordat u verder fietst naar Namen.

4E VAKANTIEDAG
Namen – Dinant / Anheé 30/27 km

Vandaag is het een korte rit dus tijd genoeg voor een begeleide stadswandeling (excl.) door historisch Namen. Ook heeft u tijd genoeg om onderweg een kijkje te nemen in de mooie Tuinen van Annevoie (excl.) Hierna volgt u de linker Maasoever in zuidelijke richting naar het leuke, toeristische Dinant.

5E VAKANTIEDAG
Dinant / Anhée – Haybes 51/61 km

Tot aan de Belgisch-Franse grens volgt u grotendeels de route langs de rivier. Eenmaal in Frankrijk gaat de route verder op de unieke ‘Voie Verte Trans-Ardennnes’ tot in Haybes, een pareltje aan de Maas.

6E VAKANTIEDAG
Haybes – Charleville–Mezieres 57 km

Volg de 'Voie Verte Trans-Ardennes' verder langs de Maas. Een letterlijk en figuurlijke hoogtepunten op deze dag is het bezoek aan het plaatsje Monthermé. Eindpunt is de historische dubbelstad Charleville-Mézieres. Mézieres is de oudste stad voor de militairen en Charleville voor de bourgeoisie.

7E VAKANTIEDAG
Charleville–Mezieres – Sedan 34 km

Uw laatste fietstocht gaat langs de Maas verder over de heerlijke 'Voie Verte Trans Ardennes'door een schilderachtig landschap naar de voormalige bisschopsstad Sedan, bekend vanwege één van de grootste burchten van Europa.

8E VAKANTIEDAG
Sedan – bustransfer Maastricht / S'-Gravenvoeren

Geniet van een 'laat' ontbijt. Indien geboekt, stapt u in de namiddag in de touringcar voor een transfer (incl. fiets en bagage) naar het hotel waar u de reis begonnen bent.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: