Fietsvakantie Maaseik in België - 5 dagen

Vanuit hotel van Eyck in het Belgische Maaseik ontdek je hoe mooi de beide Limburgen zijn. Zodra je de Nederlandse grens passeert, gooit Thorn meteen al hoge ogen. De abdijkerk domineert het beroemde witte stadje. In Belgisch Limburg schotelt Nationaal Park de Hoge Kempen je veel natuurlijk groen voor. Met bossen, maar ook met heidevelden, beekvalleien en restanten van het mijnverleden. Stap in Maasmechelen even af om een mijnwerkerswoning te bezoeken.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 268 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
België, Maas rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 215,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Data & Prijzen 
Georganiseerd door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

Route A - Sittard - 50km

Aan de overzijde van de Maas, waar Nederland op z’n smalst is ligt het stadje Susteren met een prachtige Romaanse stiftkerk. Je fietst hierna door naar Sittard, één van de oudste en groenste steden van Nederland. Over de oostoever van de Maas, langs de buurtschappen Illikhoven en Visserweert, fiets je terug naar Maaseik.

Route B - Thorn - 43 km

Langs de wijngaard van Aldeneik en natuurrijke grindplassen volg je de Maas naar het witte stadje Thorn. Vanaf de middeleeuwen tot aan de Franse ­revolutie wist dit voormalige abdijvorstendom haar soevereinteit te bewaren. De abdijkerk staat op het hoogste punt en domineert de witte huizen rondom. Hier woonden vroeger de adellijke kanunniken met hun hofhouding. Langs de grote binnenhaven van Maasbracht (met scheepvaartmuseum) rij je terug naar kasteel Wurfeld.

Route C - Park Hoge Kempen 60km

Je maakt een rondrit door het prachtige Belgisch Nationaal Park de Hoge Kempen met bossen, heidevelden en beekvalleien. Maar ook kom je langs sporen uit het mijnwerkersverleden: de gesloten steenkolenmijnen met schachttorens, steengruisbergen, treinsporen en de typische tuinwijken. In Maasmechelen kun je een traditionele mijnwerkerswoning bezoeken.

Route D - Grenslandpark Kempenbroek 59km

Ittervoort Maaseik fietsvakantieEen rit door het grenslandpark Kempenbroek, een door beken doorstroomd, glooiend boerenland met wind- en watermolens. Rustige wegen slingeren langs de natuurreservaten Jagersborg, Itterbeekvallei, ‘t Koelerheike, De Luysen en Stamprooierbroek. Voor een aangename pauze kun je terecht in een aantal landelijke taveernes of in de sfeervolle dorpskernen van Tongerlo, Opitter (brouwerij) of het oude stadje Bree.

Route E - Het Maasdal 56km

Je volgt de slingerloop van de Maas, een heerlijk stroomlandschap met lieflijke dorpjes en kastelen. In Stokkem is het vlechtersmuseum te bezoeken. Het pittoreske dorp Elsloo, met streekmuseum en kasteel, is het keerpunt. Over de andere oever van de Maas fiets je terug naar het kasteelhotel.

Lees meer →

Reserveren

5-daagse fietsreis Maaseik in België

€ 215,- Vanafprijs p.p.

Bekijk de vertrekdata van deze reis en lees alle details over wat is inbegrepen en over de accommodaties.

Boek deze reis  
Georganiseerd door