Image
donauradweg langs donau

Veilig en vertrouwd op reis

Corona update

Fietsvakanties 2021 en corona

De meeste reisaanbieders gaan ervan uit dat ze mede door de komst van de vaccins weer kunnen reizen in het voorjaar en de zomer. Ook bieden zij meestal kosteloos omboeken aan en zijn hun annuleringsvoorwaarden versoepelt. Corona vouchers mogen niet meer worden uitgegeven dus als een reis vanwege corona niet door gaat heeft u recht op uw geld terug bij aanbieders die zijn aangesloten bij de ANVR. Bekijk onze checklist voor voorwerpen die je nodig hebt als je op vakantie gaat in de corona tijd.

Voorwaarden en regelingen per reisaanbieder.

BELANGRIJK: Boekt u bij een ANVR aangesloten reisorganisatie dan heeft u altijd recht op geld teruggave bij code oranje of rood - ANVR Voorwaarden.

Indien u vanwege Covid-19 niet welkom bent in uw vakantieland dan gelden de volgende voorwaarden:

 • Eigenwijze Reizen (ANVR + SGR)
  Kosteloos omboeken, ook naar andere datum of bestemming. Uitzondering op treinreizen en vluchten. Geld terug wanneer omboeken niet lukt. Lees meer
 • TUI (ANVR + SGR)
  Tot 7 dagen voor vertrek gratis je vakantie omruilen. Bij negatief reisadvies vanwege Covid-19  krijgt u uw geld terug. Lees meer
 • Pharos Reizen (ANVR + SGR)
  Lees meer
 • Fietsrelax  (ANVR + SGR)
  Lees meer
 • Fitál (ANVR + SGR)
  Lees meer
 • Fiets-Fun
  Omboekgarantie en GGTO garantiefonds
 • SNP Natuurreizen (ANVR + SGR)
  Lees meer
 • OAD (ANVR + SGR)
  Lees meer

Actuele kleurcode per fietsland

Bekijk hier de reisadviezen van de Nederlandse overheid voor de meest populaire fietslanden in Europa.

Busfietsreizen en corona

U zult begrijpen dat busfietsreizen voorlopig niet worden uitgevoerd. Hiermee vervallen ook bijna alle groepsreizen. Alle groepsreizen per bus zijn tot nader order geannuleerd. Fietsvakanties met eigen vervoer zijn wel mogelijk. 

Veiligheidsniveaus

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico's vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet. Soms moet u op bepaalde zaken extra letten.

Geel: let op, veiligheidsrisico's
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico's in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

Rood: niet reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico's kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Reisadviezen niet bindend
De zorgvuldigheid waarmee het ministerie de reisadviezen maakt, vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies.

Fietsvakantie checklist