Fietsvakanties en corona

Gelukkig hebben diverse landen hun grenzen inmiddels geopend voor toeristen en zijn fietsvakanties weer mogelijk. Er zijn natuurlijk wel dingen veranderd, zo is een mondkapje in veel landen verplicht. Bekijk onze checklist voor voorwerpen die je nodig hebt als je op vakantie gaat in de corona tijd

Geopende fietslanden Europa

Landen waar fietsreizen weer mogelijk zijn:

Busfietsreizen en corona

U zult begrijpen dat busfietsreizen voorlopig niet worden uitgevoerd. Hiermee vervallen ook bijna alle groepsreizen. Alle groepsreizen per bus zijn tot nader order geannuleerd. Fietsvakanties met eigen vervoer zijn wel mogelijk. 

Veiligheidsniveaus

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico's
In het land of gebied zijn de veiligheidsrisico's vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet. Soms moet u op bepaalde zaken extra letten.

Geel: let op, veiligheidsrisico's
Er zijn in dit land of gebied veiligheidsrisico's die afwijken van wat u in Nederland gewend bent. Bereid u daarop voor en let extra op.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door ernstige veiligheidsrisico's in dit land of gebied kunnen voor reizigers gevaarlijke situaties ontstaan. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert u alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk. Wanneer u besluit toch af te reizen, bereid u dan zeer goed voor.

Rood: niet reizen
Door zeer ernstige veiligheidsrisico's kan voor reizigers een levensbedreigende situatie ontstaan. Daarom adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken om niet naar dit gebied te reizen.

Reisadviezen niet bindend
De zorgvuldigheid waarmee het ministerie de reisadviezen maakt, vergt soms veel tijd. Hierdoor kan het voorkomen dat actualiteiten in de media wel worden gemeld, maar dat u deze nog niet terugvindt in het reisadvies.

Fietsvakantie checklist