Fietsvakantie IJsselvallei culinair - 5 dagen

Zwolle & Deventer – Een actief, cultureel & culinair genieten! Deze twee Overijsselse Hanzesteden, verbonden door de IJssel, kenmerken zich door bijzondere, markante en oude gebouwen, gezellige markten en pleintjes, pittoreske straatjes en steegjes en prachtige landschappen rond de stadsmuren.  Je zult er tijdens deze fietsvakantie achter komen dat de historische centra van deze steden niet veel voor elkaar onder doen. De enorme kerken en imposante gevels getuigen van een rijk verleden waarin de handel honderden jaren een grote rol speelde. Het leuke van deze gecombineerde stedenreis is, dat je zowel in Deventer als in Zwolle tijdens een uitgebreide wandeltocht van een professionele stadsgids, alles over de steden te horen en te zien krijgt. Ook voor een bezoek aan museum de fundatie is ruimte gemaakt. 

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 92 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Nederland, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 689,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door FENZ op reis

Programma van dag tot dag

Aankomst bij uw hotel in Zwolle

Je komt aan bij Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch en het genieten is gelijk begonnen. Je wordt verrast met een gratis welkomst drankje en geniet ’s avonds van een overheerlijk culinair 4 gangen diner. Er is bij het hotel de mogelijkheid om tijdens je hele vakantie bewaakt je auto te parkeren (geen extra kosten).

Ontdek Zwolle

Na een ontbijt waar werkelijk niets aan ontbreekt ga je Zwolle ontdekken. Na een Rondleiding van een professionele gids heeft deze Hanzestad geen geheimen meer voor je. Verder kan je deze dag zelf indelen. We hebben mooie fiets en wandelroutes met niet al te intensieve afstanden voor je, maar je kunt ook verder gaan met het ontdekken van Zwolle. Er zijn de leukste winkels, markten en gezelligste terrassen. Tevens liggen er nog toegangskaartjes voor Museum de Fundatie voor je klaar. Echt zo’n dag waar niets hoeft maar alles kan.

Zwolle-Deventer (49,5 km)

Vandaag fiets je via de oostelijke oevers van de IJssel naar Deventer. Net buiten Zwolle km fietst je al door een veelzijdig landschap van uitgestrekte polders, uiterwaarden en dijken langs de meanderende rivier. De rustige natuurgebieden op deze route bestaan uit akkers, weilanden en bospercelen afgewisseld door monumentale boerderijen en statige landhuizen.
Halverwege de route fietst je door de plaats Wijhe; en geniet je van een kopje koffie bij café ‘t Praothuus. Dit café staat bekend om zijn zelfgemaakte appeltaart maar je kan er ook terecht voor diner of pannenkoek. In Wijhe kan je ook de Wijhese Molen bezoeken, de oudste achtkantmolen van Overijssel uit 1703. De roodbruine hooglanders in natuurgebied de Duursche Waarden hebben het prima naar de zin.
Een bezoek aan landgoed De Haere is zeker aan te bevelen. Op dit landgoed bevindt zich de grootste zonnewijzer van Europa en restanten van het omvangrijke verdedigingsstelsel van de IJssellinie. Via de IJsselkade bereikt je de oude Hanzestad Deventer, een van de oudste steden van Nederland. De binnenstad is werkelijk prachtig met oude gevels en smaakvolle winkels en gezellige cafés.
Het voetveer vaart u naar de overzijde van de IJssel en je bereikt Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel. Ook je bagage in inmiddels in Deventer gearriveerd, dat hebben wij voor je geregeld.
In de avond kunt je weer genieten van een culinair 5-gangen diner.

Ontdek Deventer

Wees niet bang dat het ontbijt in Deventer minder zal zijn dan het uitstekend verzorgde ochtendmaal in Zwolle. Het hoge niveau van alle Pillows hotel is standaard. Vandaag ervaar je Deventer zoals je dag twee Zwolle hebt ervaren. Deze twee steden doen niet voor elkaar onder. Vanuit je hotel steek je met het pontje de IJssel over en kan je onder leiding van professionele stadsgids de geheimen van Deventer ontdekken. Daarna is het weer helemaal de keus aan jou, alles is mogelijk.. maar de lokale winkeltje en galeries zijn in Deventer wel heel speciaal. Wat vaststaat vandaag is een spectaculair culinair 5-gangen diner in het IJssel hotel.

Deventer-Hattem-Zwolle (42,5km)

De laatste dag alweer en je fietst via de westelijke oever van de IJssel weer richting Zwolle. Je zult zien dat het landschap aan deze kant van de rivier grote verschillen vertoond met de route van dag 3. Langs deze kant van de IJssel is het heerlijk kilometers maken over verkeersarme slingerende dijken langs molens met bloemrijke graslanden en uiterwaarden. Dijkdorpen zoals Welsum en Veessen zijn leuke afstappunten voor koffie en lunch. Het landschap verveelt nooit door de verschillende landschapselementen zoals heggen en hagen. Nattere graslanden zorgen op hun beurt voor veel wilde bloemen in de IJsselvallei die weer vlinders en vogels aantrekken.
Gedurende de vogelbroedperiode wordt de uiterwaard de Hoenwaard deels onder water gezet en bij Wapenveld buigt de route iets naar het westen en volg je het Apeldoorns Kanaal naar het pittoreske Hattem.
Deze kleine Hanzestad aan de noordrand van de Veluwe met zijn imposante stadspoort uit de 14de eeuw, is een van de oudste stadjes en al eeuwenlang een inspiratiebron voor vele kunstschilders. Een bezoek aan het Anton Pieck museum of het Jan Voerman museum( bekend van de Verkade-boeken) kun je eigenlijk niet overslaan.
Na Hattem steek je de IJssel over en fietst je het laatste stukje van de route naar Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch in Zwolle.

Je ontdekkingstocht zit er op en je zult een heerlijk gevoel van het ultieme genieten en inspanning ervaren. Wil je nog een nachtje in Zwolle blijven dan is dat altijd mogelijk.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: