Fietsvakantie Denemarken Oost-Jutland - 7 dagen

Beleef deze heerlijke fietsrondreis in Oost-Jutland. Deze fietsvakantie begint en eindigt in Aarhus. Deze prachtige stad verwelkomt je met fraaie pleintjes, charmante cafés en mooie winkels. Niet voor niets is de stad in 2017 uitgeroepen tot Europese Culturele Hoofdstad. De stad wordt omgeven door bossen en stranden en binnen 10 minuten fietsen bevindt je je op de mooiste fietspaden die je door een prachtig landschap voeren. Tijdens deze fietsvakantie geniet je van zandstranden, wind door je haren, zout op je huid, sprookjesachtige vergezichten, fascinerende musea, Nordic Cuisine, romantische plaatsjes en perfecte fietspaden. Je fietst in Denemarken over vlakke fietspaden met af en toe een heuvel. 

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 235 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Denemarken, kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Vliegtuig
€ 861,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door FENZ op reis

Programma van dag tot dag

Aankomst In Aarhus

Een mooie en gezellige stad in een prachtige omgeving. Je hotel staat midden in het oude stadscentrum en je bent op loopafstand van de kathedraal, de haven, musea, het concertgebouw, de Latijnse buurt en gezellige cafés langs de rivier.

Aarhus - Ry (41 km)

Je begint de vakantie met een rustige fietsdag. Je verlaat de stad via het fietspad langs de oevers van de ‘Aarhus Å’. Na een paar kilometer heb je de stad verlaten en fiets je door moerassen en langs meren waarna het geleidelijk heuvel op gaat. Op de zeer goede fietspaden fiets je vervolgens in westelijke richting door een divers en typisch Deens landschap naar het kleine provinciale stadje Ry, gelegen aan de oevers van de Gudenåen – de enige rivier die Denemarken rijk is.

Ry - Silkeborg - Ry (69km)

Een dag met verschillende mogelijkheden. Je kunt de boot ‘Hjejlen’ nemen van Ry naar de Himmelbjerget om vervolgens van de oever naar de top van de berg te wandelen, een kanotocht over de meren te maken of een fietstocht door de omgeving. De andere optie is om te fietsen naar Silkeborg, deze route is 51km en heeft een hoogteverschil van ca. 300mtr. Je fietst door de enkele van de meest mooie en authentieke landschappen van Jutland. Eerst fiets je noordwaarts, rond een van de vele meren, Salten Langsø, waar bossen afgewisseld worden door velden met blauwe bessen, jeneverbessen en heide, waarna de route overgaat in een voormalige spoorlijn waar je kunt lunchen in het tot restaurant omgebouwde station van Vrads. Hierna fiets je naar Vrads Sande, een uniek landschap van zand-duinen die grote delen van Jutland van de 16e tot de 19e eeuw verwoestte, om uit te komen in Silkeborg, de hoofdstad van dit merengebied. In Silkeborg kan de kunstliefhebber zijn hart ophalen in het museum van een van Denemarken belangrijkste schilders Asger Jorn. Vanuit Silkeborg kan je de trein terugnemen naar Ry of je fiets terug langs de noordelijke oever van de rivier Gudenåen. Deze 19km extra gaat door heuvelachtig bosland met mooie vergezichten.

Ry naar Odder via Skanderborg (21km)

Vandaag fiets je via een aantal van de mooiste meren met de mooiste uitzichten in Denemarken naar de ‘hoogste’ bergen van het land – nog steeds minder dan 200 meter boven de zeespiegel. Grafheuvels, het Øm Kloster en de vele archeologische vondsten geven de lange geschiedenis van dit gebied weer. Skandenborg is een van de bijzondere plaatsjes om te bezoeken en een lunch langs het meer is een must.
Na Skandenborg ga je alweer snel de heuvels in waar je, net voordat je in Odder aankomt een prachtig uitzicht over de zee hebt.

Odder - Samsø - Odder (70km)

Samsø is de grootste CO2-neutrale woongemeenschap op aarde. Biologische landbouw en duurzame energie voert hier de boventoon. Een overtocht (niet inclusief) van een uur brengt je naar Sælving om vervolgens het noordelijke deel van het eiland Samsø te ontdekken. Het eiland heeft een heuvelachtig karakter en biedt schitterende uitzichten met veel zeezicht. Alles op Samsø is klein en pittoresk, maagdelijke stranden en vredige dorpjes met eethuisjes en markten waar locale producten worden verkocht. Zelfs een Deense wijn productie heeft hier zijn weg gevonden.

Odder - Aarhus (34km)

Wanneer je weer in Odder bent heb je de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan Fru Møllers Mølleri, welke dienst doet als een boerderijwinkel, restaurant, ijssalon, en slagerij. Vanuit Odder fiets je richting de oostkust die wordt gekenmerkt door schattige duinhuisjes. Er zijn maar weinig plaatsen in Europa waar stranden met prachtige fietsroutes zo in een stad opgaan als in Aarhus. Je passeert de Norsminde Fjord waar zich de sluizen bevinden die de zee van de meren scheidt. Het is hier populair bij vissers en zeer geschikt voor een fijne picknick.
Op weg naar Aarhus is een bezoek aan Moesgaard Museum, een modern museum voor architectuur en ethnography, zeker de moeite waard. Hierna fiets je door het Marselisborg-bos naar Aarhus-strand waar je een bezoek kan brengen aan de ‘infiny brug’, een badbrug en kunstwerk dat kenmerkend is voor Aarhus-strand. Wanneer je hierna het kustlijn verlaat fiets je langs het zomerverblijf van de Deense koningin, Paleis Marselisborg waarna je aankomt bij je hotel in het centrum.

Laatste dag in Aarhus

Het zit er op, checkout en vertrek. Je kan ook kiezen om jezelf te trakteren door je verblijf te verlengen en het vele wat deze stad te bieden heeft te ontdekken.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: