Fietsroutes Funen en Ærø

Het zuiden van het Deense eiland Funen (Fyn) is een populaire fietsbestemming. U fietst er langs stranden, over glooiende heuvels en door charmante, maritieme dorpjes en steden. De zee is een prominent onderdeel van deze fietsvakantie. Tijdens de overtocht naar het eiland Ærø komt u langs vele kleine eilanden met een enkele boerderij en grazend vee. U hotels liggen net buiten Svendborg en Faaborg aan het zandstrand en op het eiland Ærø.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 203 km
va € 820
7 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Svendborg
Svenborg is een oude badplaats - ingeklemd tussen zee en heuvels - en thuishaven van vele mooie houten schepen.

Dag 2
Svendborg en omgeving 35 of 53 km
U steekt de brug over naar het eiland Thurø, waar u het maritieme centrum kunt bezoeken. Hier kunt u  het oude schip 'M / S Helge' nemen naar Tåsinge, waar u schattige vakwerkhuizen passeert op weg naar het kasteel van Valdemar. Fietsend over rustige wegen passeert u mooie natuurgebieden en uitzichtpunten en de gezellige haven Skovballe.

Dag 3
Van Svendborg naar Ærø 29 km
U neemt de veerboot van Svendborg naar Ærøskøbing op Ærø. Op Ærø waant u zich in een 19e-eeuwse sfeer, met smalle geplaveide straatjes en vakwerkhuizen met stokrozen. U fietst er door het  vruchtbare landschap, waarin kleine boerderijen idyllisch tussen de glooiende heuvels liggen. Overal waar u komt zijn boerderijwinkels waar u fruit, groenten en honing kunt kopen. Ærø heeft een eigen brouwerij en staat bekend om zijn productie van ijs en chocolade. U bent nooit ver weg van het strand en elk van de drie belangrijkste steden heeft zijn eigen charme.

Dag 4
Van Ærø naar Faaborg 36 km
Langs de kust van Ærø fietst u naar Voderup Klint en Vitsø Mill. U kunt het landhuis Søbygaard bezoeken, met zijn interessante kunsttentoonstellingen, en genieten van een kop koffie in een klein fietscafé een beetje ten zuiden van Søby. Later in de middag neemt u de veerboot van Søby naar Faaborg, een pittoresk marktstadje.

Dag 5
Faaborg en omgeving 41 km
U geniet van een dag in Svanninge Bakker (de "Alpen" van Fyn), een prachtig natuurgebied gecreëerd tijdens de ijstijd. Onderweg naar het kleine dorpje Diernæs passeert u Kaleko Mill, waar de populaire Deense kerstshow Nissebanden werd opgenomen. Door mooie bossen en langs kasteel Holstenshuus fietst u terug naar Faaborg. Als alternatief kunt u een fietstocht maken langs de stranden van het schiereiland Horneland, ten westen van Faaborg.

Dag 6
Van Faaborg naar Svendborg 44 km
Tijdens deze idyllische route fietst u langs de kustlijn naar Svendborg. Onderweg zijn er vele mooie picknickplaatsen. Als u de route wilt verlengen, dan raden we u aan om door de heuvels van Funen te fietsen, langs smeltwatermeren en vruchtbare velden.

Dag 7
Vertrek of verlenging Odense of Kopenhagen
Tip
Verleng uw vakantie met een nacht in Odense, een van de oudste steden van Denemarken en de geboorteplaats van Hans Christian Anderson. Odense heeft een mooi historisch centrum en is rijk aan musea.
U kunt uw vakantie ook verlengen met één of meerdere nachten in hoofdstad Kopenhagen.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door