Fietsvakantie Donaubron en Altmühl met de bus - 10 dagen

Bij de “Donau-Quelle” begint uw fietstocht langs de Donau, hier nog maar een klein riviertje. Tijdens deze reis ziet u de vele gezichten van deze zo veel bezongen rivier. Op de fiets door het Ober-Donau-Natuurpark met de Donauversinkung. Nergens langs de Donau komt u zoveel burchten en kastelen tegen als hier. In de steden langs deze Duitse Donau vindt u gezellige pleinen en fraaie vakwerkhuizen. U fietst in Ulm langs de hoogste kerktoren ter wereld. De route is goed bewegwijzerd, onderweg komt u af en toe een klimmetje tegen. In 2017 is deze route bekroond met 4*. Langs de Almühl fietst u door het gebied waar de Altmühl zich door de zachte kalksteen van de Frankische Jura werkt met in een bocht opeens het spectaculaire schouwspel:12 machtige dolomietrotsen rijzen hier als 12 apostelen omhoog. Door het AltmUhldal gaat de tocht verder richting de Donau. Historische steden als Beilngries en Redenburg met nauwe steegjes en ridderburchten, maken deze fietsvakantie compleet.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 364 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag Halfpension
Omgeving
Duitsland, Altmühltal, Donau rivieren en meren, bergen, historische plekken, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Bus
€ 995,- Vanafprijs p.p.
10 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

WOENSDAG
Heenreis

Onderbroken door enkele pauzes arriveert u ’s avonds in het hotel in Tuttlingen, waar het diner voor u klaar staat.

DONDERDAG
Donaueschingen – Fridingen 55 km

Uw fietstocht begint in Donaueschingen, waar u natuurlijk eerst een bezoek brengt aan de “Donau-Quelle”. Onderweg komt u langs de Donauversinkung, een bijzonder natuurverschijnsel. Na Tuttlingen ziet u van verre al het oude schilderachtige bergstadje Mühlheim liggen, zeker een bezoek waard.

VRIJDAG
Fridingen – Mengen 55 km

Het traject Fridingen - Sigmaringen hoort zonder twijfel tot de mooiste stukken van deze hele fietstocht. Het dal is smal en de kalkrotsen stijgen loodrecht uit de bodem op.
U fietst door één van Europa’s mooiste natuurgebieden. U passeert Beuron met zijn Benedictijner abdij en kloosterkerk. Via het bezienswaardige Sigmaringen met het imposante slot komt u tenslotte in Mengen, het stadje waar vakwerkhuizen gezichtsbepalend zijn.

ZATERDAG
Mengen – Ehingen 56 km

Vanuit Mengen naar Riedlingen, dat door zijn geografisch gunstige ligging tot bloei kwam, diverse mooie gebouwen en huizen getuigen hiervan. Langs Obermarchtal (kloosterkerk) naar Ehingen met zijn bijzondere fontein op het marktplein.

ZONDAG
Vrije dag

Een dag relaxen in Ehingen of fietst u een naar Blaubeuren (40 km v.v. ) of gaat u met de trein naar Ulm?

MAANDAG
Ehingen - Ulm -Elchingen 40 km

Uw bagage gaat in de bus, en u stapt op de fiets naar Ulm. U fietst door de historische stad Ulm met het rijk versierde raadhuis, zijn schilderachtige Fischerwijk en de hoogste kerktoren ter wereld. Nadat u Ulm achter u hebt gelaten fietst u door tot Oberelchingen. Hier stapt u in de bus voor de transfer naar het Altmühldal.

DINSDAG
Weissenburg - Wellheim 47 km

De Altmühl kronkelt door een landschap van beboste hellingen met het kasteel van Pappenheim, beroemd van het spreekwoord ‘je Pappenheimers kennen’. Stop bij Solnhofen even bij de bijzondere kalkrotsen: de Twaalf Apostelen. Bij Dollnstein maakt u een uitstapje in het Oer Donaudal, een vroeger stroomdal van de Donau, nu een prachtig fietsgebied.

WOENSDAG
Weillheim - Pfahldorf 50 km

Terug op de fiets blijft de meanderende, en altijd prachtige en steeds bredere, Altmühl uw gids. Via Eichstätt, met haar witte burcht, fietst u rustig naar het hotel in Pfahldorf.

DONDERDAG
Phaldorf - Riedenburg 59 km

Vanuit het hotel op de fiets terug naar beneden om de fietsroute te vervelogen langs de nog steeds kronkelende Altmühl. Door het gezellige Beilngries naar Dietfurt, om de fietsdag te eindigen in het schilderachtige plaatsje Riedenburg.

VRIJDAG
Terugreis

Terugreis naar Nederland.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door