Fietsreis Altmühltal

Zo’n 275 kilometer vlak tot heuvelachtig gebied liggen vóór je, als je aan deze tocht begint. Ze voert je van Rothenburg ob der Tauber naar Regensburg. Het begin van de tocht gaat door de ongerepte natuur en het beboste heuvelland van Franken, gevolgd door het fraaie landschap van Beieren. Aan het eind van de tocht maak je kennis met het Main-Donau kanaal en de Donau en fiets je regelmatig langs het water. Maar niet alleen natuur! Prachtige plaatsen zoals Ansbach, Eichstätt of Riedenburg liggen op de route. Maar je begint en eindigt misschien wel in de mooiste steden: Rothenburg ob der Tauber en Regensburg; dit zijn werkelijk juwelen!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Altmühltal rivieren en meren, van dorp naar dorp
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 440
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
In het sfeervolle Rothenburg ob der Tauber op eigen gelegenheid tot uiterlijk 19.00 uur. Indien je een fiets hebt gehuurd, kan je deze hier in ontvangst nemen. Je ontvangt ook nog extra reisdocumentatie. Je auto kan je kosteloos op een onbewaakte parkeerplaats parkeren. De afstand Utrecht - Rothenburg is ca. 580 km.

Dag 2: Rothenburg - Ansbach (55 km)
Deze eerste fietsdag kun je naar de bron van de Altmühl gaan. Daarna richting Colmberg, naar Ansbach. Aan het begin van de route zit vandaag een flinke klim en aan het eind kan je de Ansbacher Residenz bezichtigen (op maandag gesloten).

Dag 3: Ansbach - Weissenburg (60 km)
Je fietst via Herrieden en langs de Altmühlsee naar het middeleeuwse Gunzenhausen. Voor Markt Berolzheim kies je de richting Trommeltsheim, Kattenhochstatt en Holzingen, zo kom je tenslotte in Weissenburg.

Dag 4: Weissenburg - Eichstätt (56 km)
Je fietst eerst naar de “Karlsgraben”, waar Karel de Grote in het jaar 793 probeerde de Rijn en de Donau met elkaar te verbinden. Door het natuurpark Altmühltal, met zijn bizarre grijze rotsen, slingeren paden en wegen vandaag door het Kerbdal. Via Pappenheim (kasteel) kom je in Solnhofen, waar de oervogel Archäopteryx is gevonden en tenslotte in Eichstätt (Dom, Willibaldsburcht).

Dag 5: Eichstätt - Beilngries (44 km)
Vandaag ga je via het gezellige Kipfenberg op weg naar Beilngries, mede interessant vanwege de Frauenkirche en het slot Hirschenberg.

Dag 6: Beilngries - Essing resp. Kelheim (ca. 42 / 51 km)
Via Dietfurt bereik je Riedenburg en dan fiets je langs het Main-Donau kanaal naar Essing resp. Kelheim.

Dag 7: Essing resp. Kelheim - Regensburg ( ca. 46/37 km)
Wij bevelen je aan eerst een boottocht te maken naar het Benedictijner klooster Weltenburg (facultatief; ter plaatse te betalen). Aansluitend fietst je door dan naar de fantastische stad Regensburg.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je per trein (vertrek b.v. 09:18 uur, aankomst Rothenburg ca. 12:49 uur, 2-3 keer overstappen; geen transfer station - hotel) of transferbus (alleen mogelijk op vr/za/zo; toeslag € 15,20 p.p.; bij boeking doorgeven) terug naar Rothenburg.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: