Fietsvakantie Over de Altmühltal-Radweg - 8 dagen

De populaire Altmühltal Radweg leidt u door het zachte Beierse landschap en de indrukwekkende vallei die de Altmühl door de Fränkische Alb heeft gesneden. Voordat dat u het tot Unesco Werelderfgoed uitgeroepen centrum van Regensburg bereikt maakt u een boottocht naar het beroemde Weltenburg en passeert daarbij twee keer de samensmeling met de Donau.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 290 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Altmühltal rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 699,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst Rothenburg
U reist op eigen gelegenheid naar Rothenburg. Deze stad is de belichaming van de Middeleeuwse stadsromantiek en is door kunstenaars als Spitzweg en Richter vereeuwigd. Laat u door een nachtwaker door de oude binnenstad leiden.

Dag 2: Rothenburg - Ansbach/Herrieden (ca. 50 km)
Vandaag fietst u vanuit het dal van de Tauber naar de bron van de Altmühl ten noordwesten van Ansbach. Van hieruit gaat het via Colmberg met haar romantische kasteel Zollernburg met haar markante spitse torens, verder naar Herrieden of Ansbach.

Dag 3: Ansbach/Herrieden - Wettelsheim/Weißenburg (ca. 55-65 km)
Over de voormalige grens van het Romeinse Rijk, de Limes, gaat het naar het rustige Wettelsheim of Weißenburg. In Weißenburg werd in 1979 de grootste Romeinse schat ooit gevonden. Deze prachtige bronzen statuettes en votiefplaten zien momenteel in het Romeins museum te zien.

Dag 4: Wettelsheim/Weißenburg - Eichstätt (ca. 50 km)
In deze etappe ziet u het dal versmallen, de Altmühl snijdt diep door de Jura rotsen. De eindbestemming van vandaag is het voormalige bisschopstadje Eichstätt. Hier bevindt zich de enige rooms-kahtolieke universiteit van Duitsland en is tevens de geboorteplaats van componist Anton Fils.

Dag 5: Eichstätt - Beilngries (ca. 45 km)
Door het charmante natuurpark Altmühltal, met haar prachtige jeneverbes heide, gaat het naar de imposante kasteel Burg Kipfenberg wat hoog boven het dorp uittorent. Vanaf hier gaat het naar de goedbewaard gebleven middeleeuwse stadje Beilngries. 

Dag 6: Beilngries - Kelheim (ca. 50 km)
De eindbestemming van vandaag is Kelheim waar de Altmühl in de machtige Donau uitmondt. Daarvoor komt u nog langs hoogtepunten als Kasteel Prunn in Riedenburg en de druipsteengrotten Schulerloch bij Essing.

Dag 7: Kelheim - Regensburg (ca. 40 km)
Eerst gaat het per boot over de Donau naar het klooster Weltenburg met haar brouwerij en aangename biertuin. Daarna volgt u per fiets de Donau stroomafwaarts naar Regensburg, deze stad is een van de beter bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland.

Dag 8: Vertrek Regensburg
Na het ontbijt eindigt uw Altmühltal Radweg fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door