Het Altmühldal

Waar de jonge Altmühl in het begin nog langzaam door frisse weiden en lieflijke dalen stroomt, verandert het landschap abrupt na Treuchtlingen. Hier werkt de rivier zich door de zachte kalksteen van de Frankische Jura en in een bocht opeens een spectaculair schouwspel: 12 machtige dolomietrotsen rijzen hier als 12 apostelen omhoog. De schitterende barokstad Eichstätt doet de harten van cultuurliefhebbers sneller slaan. Door het Altmühldal gaat de tocht verder richting de Donau. Historische steden als Beilngries en Riedenburg, met nauwe steegjes, en ridderburchten maken deze fietsvakantie compleet.

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 275 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis, Fietsvakantie met rustdag
Omgeving
Duitsland Altmühltal natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 775
9 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

DONDERDAG Heenreis
Rustig maar snel rijdt de fietsbus over de Duitse autobahnen naar Herrieden waar u ruim op tijd voor het diner aankomt.

VRIJDAG Altmühlbron - Herrieden 42 km
Op weg naar de bron van de Altmühl mag een stop in het Middeleeuwse Rothenburg o/d Tauber zeker niet ontbreken.Voor uw fietswiel borrelt de Altmühl als een nietig stroompje uit de grond. Om u heen een overweldigende rust en ruimte met in de verte het kasteel van Colmberg. Een heerlijke ontspannen fietsdag die eindigt bij uw hotel.

ZATERDAG Herrieden - Weissenburg 57 km
Steeds de kronkelende Altmühl volgend komt u vanzelf bij de Altmühlsee, een recreatie- en watersportgebied van formaat. Door een landelijke omgeving fietst u vervolgens naar uw volgende hotel in het gezellige Weissenburg.

ZONDAG Vrije dag
Tijd voor kerkbezoek of een fietstocht naar de Brombachsee. vandaag bepaalt u zelf waar u dineert.

MAANDAG Weissenburg - Wellheim 47 km
De Altmühl kronkelt door een landschap van beboste hellingen met het kasteel van Pappenheim, beroemd van het spreekwoord ‘je Pappenheimers kennen’. Stop bij Solnhofen even bij de bijzondere kalkrotsen: de Twaalf Apostelen. Bij Dollnstein maakt u een uitstapje in het Oer Donaudal, een vroeger stroomdal van de Donau, nu een prachtig fietsgebied.

DINSDAG Wellheim - Pfahldorf 50 km
Terug op de fiets blijft de meanderende, en altijd prachtige en steeds bredere, Altmühl uw gids. Via Eichstätt, met haar witte burcht, fietst u rustig naar het volgende hotel in Pfahldorf. U kunt ook gebruik maken van een transfer met de bus naar het hotel.

WOENSDAG Pfahldorf - Dietfurt 45/60 km
Na een uitgebreid ontbijt op de fiets naar Beilngries, een heerlijke pauzeplaats voor een kopje koffie op een gezellig terras. Sla even af langs het Main-Donaukanaal naar. Berching, een bijzonder ommuurde middeleeuws stadje. Alle huizen van dit oude stadje hebben prachtige pastelkleuren. Weer terug langs de Altmühl fietst u door een prachtig dal naar Dietfurt, de finish voor vandaag.

DONDERDAG Dietfurt - Kelheim - Regensburg 35/72 km
Deze fietsdag fietst u langs het schilderachtige Riedenburg naar de oude residentieplaats Kelheim. Hier hebt u de keus: óf comfortabel met de fietsbus naar het historische Regensburg. Of het prachtige traject fietsen, het is tenslotte de laatste etappe.

VRIJDAG Terugreis
Weemoedig blikken we nog één keer het Altmühltal in, voor de fietsbus de autobahn opdraait onderweg naar huis. U bent veel vrienden en een prachtige fietservaring rijker.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: