Fietsvakantie Bad Bentheim en omgeving - 5 dagen

De Grafschaft Bentheim ligt net over de Nederlandse grens. Hier heeft men het over “Fietsen” in plaats van over Radfahren. Het is een van de verrassingen die u tegenkomt wanneer u door het Grafschaft fietst. En er zijn er meer. Tussen de dorpen en kleine steden gaat het via veelal vlakke stille wegen over dijken en door het veenmoeras of dichte bossen. U treft de Vecht en de Dinkel als voornaamste rivieren en even later fietst u langs een smal kanaal. Opeens is daar een klooster, een landhuis met watermolen of een kuuroord en stapt u af bij een van de kleine musea of kunstwerken langs de Grafschafter Fietsentour die wel 220 km lang is.
U kunt vrijwel elke route op deze reis naar eigen inzicht inkorten of uitbreiden door de uitstekende bewegwijzering en het uitgebreide netwerk aan fietspaden en routes.
Ook op het treintje tussen Bad Bentheim en Nordhorn kunt u gemakkelijk uw fiets meenemen en zo onderweg uitstappen om een mooie ronde te maken in dit gebied of uw routes zo te plannen dat u heen of terug kunt fietsen.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 170 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 399,- Vanafprijs p.p.
5 dagen
Bekijk prijzen
Aangeboden door

Programma van dag tot dag

MOGELIJKE FIETSROUTES

Vanuit Bad Bentheim kunt u werkelijk alle kant op fietsen. Er is een fietsnetwerk van meer dan 1200 km aan fietsroutes. Wij selecteerden voor u een aantal voorbeeldroutes.

DOOR HET VECHTDAL NAAR SLOT SINGRAVEN 44 KM

Korte transfer met de trein( excl) naar het oude stadje Nordhorn en vervolgens langs het riviertje de Vechte via o.a. Hesepe en Hestrep naar Isterberg en aansluitend via het natuurreservaat Seyen Venn tot aan de Nederlandse grens bij Denekamp. Hierna onbetwist het mooiste deel van de fietsroute door oude oerbossen en langs idyllische waterpartijen met de oude watermolen bij Schloss Singraven, Terug naar Nordhorn langs het kanaal met het fotogenieke “Schuivenhuisje”
 

BAD BENTHEIM – GRONAU – BAD BENTHEIM 44 KM

U fiets via Ochtrup, met een gezellige binnenstad met vele winkeltjes en terrassen, langs een oude Steengroeve. Vervolgens komt u langs het Joodse Kerkhof bij Steinfurt en de mooie Drilandesee bij Gronau. Het stadje Gronau zal u niet alleen verrassen met een forse dosis cultuur maar zeker ook door de ligging in een prachtig parklandschap.Het historische stadsdeel Epe met het Drilandmuseum waar u de geschiedenis van de textielindustrie kunt ervaren is zeker een bezoek waard.

BAD BENTHEIM – SCHÜTTORF – BAD BENTHEIM 53 KM

Via Schüttorf weer door het Vechtedal langs de zgn Melk- und Kasehuskes naar Ohne, het oudste dorp van de graafschap. Langs de Haddorfer Seen en een oude spoorbaantraject naar het Waterslot Wellbergen. Wellbergen is een echt pareltje in het noorden van het Münsterland. Vanaf de paden in de tuinen heeft men steeds weer een mooi uitzicht op de waterburcht.
Tenslotte fietsen we via de 100 Kastelen route weer terug naar Bad Bentheim.

BAD BENTHEIM – OCHTRUP 30 KM

U fietst naar het dwergstadje Ochtrup en het Wasserschloss Welbergen.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door