Fietsvakantie langs de Bodensee

De Bodensee ligt aan de voet van de Voor-Alpen. Achter Bregenz ziet u de Alpen hoog oprijzen. Tijdens deze klassieke rondtocht met korte dagafstanden kunt u volop genieten van de afwisselende natuur, lieflijke stadjes en de vele historische bezienswaardigheden. Het grote wateroppervlak zorgt voor een aangenaam, mild klimaat. Vanuit het Oostenrijkse Bregenz steekt u de Rijn over en fietst u over de Zwitserse zuidoever naar de gezellige Duitse stad Konstanz. Over de Duitse noordoever fietst u terug naar Bregenz, waar na tien dagen er dan toch een eind komt aan deze relaxte fietsvakantie.

10-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 247 km
va € 845
10 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1 Aankomst in Bregenz
U start de fietsvakantie in Bregenz. 's Avonds kunt u heerlijk wandelen langs de oever van het meer. Hier vindt u de Seebühne en het klooster Mehrerau. De kleine Oberstadt van Bregenz herbergt een verstilde middeleeuwse kern.

Dag 2 Rustdag, zweefbaan naar de Pfänder (19 km) of rondrit door het dal van de Bregenzer Ache (16 km)
Op uw tweede dag in Bregenz kunt u met de fiets in de zweefbaan naar de top van de Pfänder (1064) om te genieten­ van een prachtig panorama op de Alpentoppen, Bregenz en de Bodensee. Een mooie, lange afdaling brengt u terug in de stad. Of u maakt een fietstocht door het dal van de Bregenzer Ache.

Dag 3 Van Bregenz naar Rorschach (31 km)
Op de derde dag fietst u door het natuurreservaat ­Rheindelta en langs de Bodensee Zwitserland in. In het oude havenstadje Rorschach ziet u mooie, barokke herenhuizen. Aansluitend kunt u de Altstadt van ­St. Gallen bezichtigen met de ­beroemde kloosterkerk. Heen gaat u omhoog met de trein en terug met de fiets, ­alleen maar afdalend.

Dag 4 Van Rorschach naar Konstanz (38 of 41 km)
U fietst verder over de Zwitserse oever. Via ­Arbon, met een kleine, fraaie Altstadt, en ­Romanshorn fietst u naar het Duitse­ ­Konstanz met een gaaf bewaarde, gezellige Altstadt aan het water.

Dag 5 Van Konstanz naar Stein am Rhein (30 km)
Vanuit Konstanz fietst u de grens weer over en fietst u naar de oever van de Untersee. Gottlieben, Ermatingen en vooral Steckborn zijn schilderachtige plaatsjes waar u onderweg langs komt. U overnacht in het pittoreske Stein am Rhein, met een middeleeuwse Altstadt die beroemd is om de kleurrijke gevels.

Als u een extra nacht in Stein am Rhein boekt,kunt u een rondrit maken over de Rijnoever naar Schaffhausen, met de spectaculaire Rijnwatervallen.  Na een bezichtiging van de Altstadt en een bezoek aan de imposante vesting Munot fietst u, via de Duitse enclave Büsingen en de mooie Rijnbrug bij Diesenhofen, terug.

Dag 6 Van Stein am Rhein naar Konstanz (45 km)
De fietsroute brengt u via Radolfzell brengt u terug in Konstanz, waar u een tweede keer verblijft. U kunt een bezoek brengen aan het eiland Reichenau, dat door kloosterlingen in cultuur is gebracht met groentetuinen, fruitbomen en wijngaarden. U vindt er bijzondere kerken, zoals de St. Georgkerk in Oberzell, één van de oudste vroeg-Romaanse kerken van Duitsland.

Dag 7 Van Konstanz naar Überlingen/Sipplingen (16 km)
Vanddag heeft u voldoende tijd voor een bezoek aan het fameuze bloemeneiland Mainau.  Bij Wallhausen steekt u met het veer over naar het charmante stadje Überlingen met de prachtige Münsterkerk. U overnacht in Überlingen of het naburige dorp Sipplingen.

Dag 8 Van Überlingen/Sipplingen naar Friedrichshafen (36 km)
U volgt oostwaarts de Bodensee-oever langs de bedevaartkerk van Birnau, het openluchtmuseum van Uhldingen en het pittoreske wijn- en burchtstadje Meersburg. In de Zeppelinstad Friedrichshafen staat uw hotel.

Dag 9 Van Friedrichshafen naar Bregenz (35 km)
De laatste fietsdag voert langs het kleinood Monfort en de oude Beierse eilandstad Lindau naar Bregenz. Het schilderachtige Lindau heeft vele historische bezienswaardigheden waaronder de Alte Leuchtturm in de haven.

Dag 10 Vertrek
Na het ontbijt eindigt uw fietsreis.

Reserveer nu
Bekijk deze reis op: