Fietsvakantie Fietsen en kanoën door natuurpark Altmühltal in Beieren - 6 dagen

Lekker fietsen met de familie door het prachtige Natuurpark Altmühltal in centraal Beieren. Daarnaast ook lekker wandelen, kanoën en fossielen zoeken. Je volgt het dal over grotendeels autovrije routes: dus ook veilig. Langs fraaie stadjes en stoere burchten. Onderweg verblijvend in gastvrije, rustig gelegen Gasthöfe waar kinderen en fietsers welkom zijn en comfort en heerlijkheden jullie opwachten.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 95 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Beieren rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 529,- Vanafprijs p.p.
6 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Mühlheim. Indien je vroeg aankomt, kun je nog een kleine wandeling of fietstocht in de omgeving maken. Fossielen hakken in de hobbygroeve bij Mühlsheim is een andere optie.

Dag 2
Op het programma staat een fietstocht (ca. 30 km, 180m stijgen en dalen) die je laat kennismaken met alle dingen die het Altmühltal zo bijzonder maken. Je start op de perfect aangelegde en aangegeven Altmühltal-Radweg en rijdt langs de imposante rotspartij ‘’de twaalf apostelen’’ naar Solnhofen.

Daar pak je met de fiets de trein naar Treuchtlingen. Daar zoek je de Altmühltal-Radweg weer op en fietst terug naar Mülhheim. Onderweg kun je kijken hoe het is met de Pappenheimers in Pappenheim, waar de burcht en het daarnaast gelegen museum (o.a. folterwerktuigen en wapens) de moeite waard zijn.

Ca. 16 km. vanaf Treuchtlingen ben je weer terug in Solnhofen en is het tijd voor een interessante stop. Er is hier een boeiend geologisch museum, met fossielen en daarnaast uitleg over de boekdrukkunst, de lithografie, die hier is uitgevonden. Vanaf Solnhofen fiets je verder naar Mülheim, waar je bij de fossielengroeve, grote kans hebt om fossielen te vinden!

Dag 3
Je fietst verder over de Altmühltal-Radweg naar het stadje Dollnstein. Daar ga je verder via de Oerdonaudal-fietsroute naar Konstein (15 km). Vandaar kan een spectaculaire (klauter)wandeling langs en over de imposante rotspartijen van de Oberlandsteig gemaakt worden. Het uitzicht op de Dohlenfelsen met haar klimmers is zeker de moeite waard. Na een versnapering in Gasthaus Klettergarten verlaat je het Oerdonaudal via een deels onverharde bosweg. Door het Dollnsteiner Wald, een hertenweide en enkele dorpjes en het stille Kinderdal kom je in Wasserzell (totaal 31 km, 250 m stijgen en dalen).

Er is ook een (kortere, ca. 23 km, 200 m stijgen en dalen) alternatieve route mogelijk die vanaf Dollnstein via de fossielengroeve van Blumenberg en het Geologisch musem Berger voert.

Dag 4
Vandaag is het tijd om even andere spieren te gebruiken: je gaat kanoën. Je gaat in de morgen met de trein naar Dollnstein om je kano op te halen. Vandaar vaar je over de Altmühl naar Wasserzell (18 km). De wereld ziet er vanaf het water heel anders uit dan vanaf de fiets. Onderweg zijn diverse plekken waar je aan wal kunt gaan voor een pauze en afkoeling in de rivier. Je hebt prachtig uitzicht over de meest fraaie rotspartijen. Vanaf Wasserzell wordt je kano na afloop weer opgehaald.

Dag 5
In de ochtend fiets je naar Eichstätt, vanwaar je verder kunt fietsen naar Pfünz (oud gerestaureerd Romeins fort) of Walting (ca. 12 km). Het dal van de Altmühl wordt hier wat weidser en de hellingen zijn vooral bijzonder door de fraaie jeneverbesvegetatie en een daar bovenuit torenend Romeins fort.

Maar je kunt je ook makkelijk een dag vermaken in Eichstätt. Daar heb je de tijd voor een bezoek aan de fraaie oude stad en de daarboven gelegen Willibaldsburg. Je moet zeker een bezoek brengen aan het kindvriendelijke geologische museum ernaast, met o.a. vele fossielen, fraaie aquaria en een speelse uitleg van de geologische aardgeschiedenis. Daarnaast is er nog een interessant historisch museum met onder andere een enorm skelet van een mammoet en een maquette van het grote Romeins fort bij Pfünz, dat je ook per fiets zou kunnen bezoeken.

Dag 6
Na het ontbijt eindigt jullie arrangement.
Met de trein kun je (inclusief evt. huurfietsen) terug naar Dollnstein/ Mühlheim om je auto op te halen. Je kunt ook terugfietsen naar je auto via de Altmühlradweg en later je bagage in Wasserzell ophalen. Tevens bestaat de mogelijkheid een transfer te regelen met de fietsverhuurder (kosten ca. € 60,-, afhankelijk van het aantal fietsen).

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: