fietsvakantie Billerbeck

Ten oosten van Twente en de Achterhoek, direct over de grens met Nederland, begint het Münsterland. Deze regio is qua landschap goed te vergelijken met Zuid-Limburg en zeer aantrekkelijk voor recreatieve fietsers. Billerbeck ligt in de zachtglooiende heuvels van de Baumberg en leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Uw comfortabele hotel ligt vlakbij de imposante Ludgerus-domkerk. De rondritten voeren u door een landschap van beekdalen en bossen, graanakkers, weilanden, koolzaad- en zonnebloemvelden. U fietst vaak over zogeheten 'Pättkes', stille, rustige fietspaden langs kastelen, kapellen, kloosters en u komt door rustieke dorpen met oude kerken van zandsteen. Een bezoek aan de gezellige, mooie stad Münster is een aanrader, op de terugweg neemt u dan de trein.

5-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 166 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, grote steden, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 220
5 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag


Rondrit naar Schloss Darfeld 16 km
Een korte rondrit ter kennismaking met het mooie, parkachtige landschap. Na een glooiend fietstraject kunt u pauzeren in het landelijke dorp Darfeld. In een brede vallei dichtbij dit dorp ligt één van de mooiste en grootste waterburchten Schloss Darfeld, dat alleen van de buitenkant te bezichtigen is. Een vlakke fietsroute voert u terug naar het markante silhouet van uw standplaats, de twee smalle hoge kerktorens van de dom.

B
Rondrit naar Burgsteinfurt 50 km
Over een fietspad op een voormalige spoorlijn fietst u naar Burgsteinfurt. Onderweg kunt u Schloss Darfeld en Haus Alst bekijken. Burgsteinfurt heeft een pittoreske Altstadt en een wonderbaarlijk mooie waterkasteel dat helaas niet bezichtigd kan worden. U verlaat het stadje door het bijbehorende vorstelijke park met het voormalige, weer in ere herstelde, 'lusthof' Bagno. Via enkele landelijke kerkdorpen keert u naar Billerbeck terug.

C
Rondrit naar Darup en Rorup 31 of 41 km
Al klimmend en dalend geniet u aan het begin van deze rondrit van prachtige panorama's op de omgeving. De lange variant van de fietsroute voert u door een vlakke beekvallei. Onderweg kunt u pauzeren in de dorpen Darup en Rorup of op het terras van de kloosterrestaurants van het Kartauserkloster Marienburg en Kloster Gerleve, met de imposante neoromaanse stiftskerk.

D
Rondrit naar Nottuln en Burg Hülshoff 40 of 48 km
Langs de bronnen van de Berkel fietst u naar het hoogste punt van de Baumberge, de 187 m hoge Westerberg. U kunt er de Longinusturm beklimmen voor een formidabel uitzicht rondom. Daarna daalt u af naar het aan de noordflanken van de Baumberge gelegen plaatsje Havixbeck met een pracht van een waterburcht en het interessante ‘Sandsteinmuseum’. De kortere route gaat dan via Stift Tilbeck en Nottuln met een fraai ensemble van barokke stiftsgebouwen rondom de laatgotische hallenkerk terug. Tijdens de lange fietsroute brengt u ook een bezoek aan de in een groot park gelegen Burg Hülshoff.

E
Rondrit naar Münster 31 of 32 km
De oude bisschopsstad Münster is de hoofdstad van het Münsterland en is na de oorlog fraai gerestaureerd. Ideaal om wat langer te verblijven en de imposante dom en andere bezienswaardigheden te bekijken. Münster is tevens de fietshoofdstad van Duitsland. U kunt over de Promenade over de oude stadswallen een rondje om de Altstadt maken. Uitnodigende terrassen aan het water vindt u aan de grote Aasee en in de oude stadshaven. U kunt naar Münster fietsen en met de trein terug of met de trein heen en op de fiets terug.  

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: