Fietsen door drie landen & langs de Bodensee

De Bodensee is een waar fietsparadijs, met meer dan 270 kilometer aan goed onderhouden fietspaden. Al jaren komen hier fietsliefhebbers om te genieten van de prachtige vergezichten en het diepblauwe water. De combinatie van het grootste meer van Duitsland en de leuke, interessante stadjes en bezienswaardigheden maken dit een heerlijke fietsvakantie.

Hoogtepunten

  • De paalwoningen in Uhldingen
  • Prachtige routes langs de Bodensee
  • Via het pittoreske Wangen naar Kressbronn
  • Konstanz of het bloemeneiland Mainau
  • Prachtige route van Bregenz naar Romanshorn
  • Pier met uitkijktoren in Friedrichshafen
7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 94 km
v.a. € 629
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad
Lees meer

Programma van dag tot dag

Zaterdag
Heenreis
Bij aankomst in Zeddam kunt u eerst genieten van een kopje koffie waarna u ontspannen aan uw reis naar Kißlegg kunt beginnen. Het diner gebruiken we onderweg voordat we aankomen bij hotel Ochsen.

Zondag
Van Uhldingen naar Kressbronn
Na het ontbijt rijden we naar de Bodensee naar de plaats Uhldingen. Hier kunt u eerst de bijzondere paalwoningen in de haven bekijken. Daarna fietst u naar de plaats Meersburg, een gezellig, middeleeuws stadje met vakwerkhuizen. Bekijk hier de prachtige oude burcht en de leuke kronkelende steegjes. De fraaie ligging hoog boven de Bodensee is zeer indrukwekkend. U fietst verder langs de Bodensee, met steeds een prachtig uitzicht op de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen, naar Friedrichshafen. In Friedrichshafen is op de promenade altijd wat te zien of te doen, aan het einde van de pier staat een uitkijktoren die u bij mooi weer een geweldig uitzicht over de Bodensee biedt. Vervolgens fietst u verder langs het water naar Kressbronn waar de bus weer op u staat te wachten. (ca. 40 km).

Maandag
Kißlegg – Kressbronn
Vanuit het hotel volgt u een route naar de Bodensee via de bewegwijzering Donau/ Bodensee Radweg. Wij raden u aan een stop te maken in het pittoreske plaatsje Wangen. U vindt hier leuke kleurrijke huizen die zeker de moeite waard zijn. Van hier af naar Kressbronn aan de Bodensee. Een heerlijke plaats met een fantastisch uitzicht over het meer en de Zwitserse bergen. Misschien kunt u lekker pootje baden in het water alvorens onze bus u weer terug brengt naar het hotel (ca. 37 km).

Dinsdag
Vrije dag
U heeft een vrije dag vandaag. U kunt op eigen gelegenheid een fietstocht maken door de prachtige natuur van de Allgäu. Of u heeft de mogelijkheid om een treinrit naar Lindau te maken (ca. € 7,-).

Woensdag
Friedrichshafen - Konstanz
We gaan naar Friedrichshafen waar u deze week al eerder bent geweest. Van hieruit neemt u de veerpont naar het Zwitserse Romanshorn (niet inbegrepen, ca. € 15,-). We passeren eerst de douane en fietsen door kleine dorpjes, langs het meer naar Konstanz. Koop onderweg een lekkere appel, want daar staat deze streek bekend om. Via Konstanz fietst u naar het bloemeneiland Mainau. Mocht u in Konstanz willen blijven dan is dat ook mogelijk. We nemen aan het einde van de middag namelijk weer de veerpont naar Meersburg (niet inbegrepen, ca. € 6,-). Hier wacht de chauffeur om u naar het hotel te rijden (ca. 47 km).

Donderdag
Bregenz – Romanshorn
We gaan de grens over naar Oostenrijk want de route begint in Bregenz. Echte avonturiers kunnen met de kabelbaan naar de 1064 meter hoge berg Pfänder (ca. €13). Geniet van het mooie uitzicht op het meer en op zowel Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland want de top bevindt zich op bijna 700 meter boven de Bodensee. Als u met de kabelbaan weer naar beneden gaat heeft u nog even tijd om Bregenz te verkennen, hier vindt u een historisch centrum, veel middeleeuwse vakwerkhuizen en ook de stadsmuren staan nog gedeeltelijk overeind. Op uw gemakt fietst u verder, deels langs het meer, en passeren de grens met Zwitserland. Uiteindelijk is de eindbestemming vandaag Romanshorn (ca. 47 km).

Vrijdag
Terugreis
Helaas zit uw vakantie er weer op. Na het ontbijt nemen we afscheid en rijden we terug naar Zeddam waar u nog een afscheidsdiner krijgt en u kunt napraten over deze fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: