Fietsvakantie Standplaatsreis Langenargen - 8 dagen

Hotel Seeterrasse doet zijn naam alle eer aan, het ligt namelijk pal aan het meer. Op slechts 300 meter van het historische centrum van Langenargen en vanaf het hotel heb je een prachtig uitzicht over het meer en op het slot Montfort. Rondom de Bodensee zijn prachtige fietstochten te maken en de fietspaden zijn over het algemeen van uitstekende kwaliteit. Als je daarbij een bezoek aan interessante steden zoals Bregenz, Friedrichshafen of Lindau kunt combineren met bezoeken aan attracties zoals het bloemeneiland Mainau, dan staat niets een heerlijke fietsvakantie in de weg. Verder kun je zwemmen in het meer of in het naast het hotel gelegen zwembad met zonneweide en ligstoelen. Als dat nog maar wat wordt met fietsen!

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 215 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Fietsvakantie met rustdag, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
€ 605,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst in Langenargen in hotel Seeterrasse, waar je de auto op een privéparkeerplaats in de buurt van het hotel kunt parkeren. De afstand van Utrecht naar Langenargen is ca. 795 km. Je ontvangt extra documentatie over de routes en je huurfiets.

Dag 2: Meersburg (56 km)
Je fietst vanaf het hotel via Friedrichshafen (Zeppelin museum, burcht) naar het sfeervolle Meersburg met haar smalle steegjes en mooie pleinen, gelegen direct aan het meer. Je kunt er voor kiezen vanaf Meersburg door te fietsen naar Unteruhldingen (paalwoningen; ca. 10 km extra). Je fietst dezelfde route terug naar je hotel.

Dag 3: Konstanz – Reichenau of Mainau (ca. 35 km fietsen, 2 overtochten incl. fiets) (35 km)
Je fietst naar Friedrichshafen en gaat per katamaran (ca. 45 minuten) naar Konstanz. Je hebt nu de keus: een bezoek aan het bloemeneiland Mainau (entree voor eigen rekening) of je fietst over het groente-eiland Reichenau (ca. 15 km). Vanaf Konstanz ga je weer per katamaran terug.

Dag 4: Bodensee individueel
Vandaag kun je er op eigen houtje op uit trekken of geniet gewoon van een rustig dagje bij je hotel.

Dag 5: Drie merentocht (38 km)
Je fietst vandaag naar het natuurgebied Argenmündung naar Apflau en verder via de Schlein- en Degersee naar de kleinere Muttelsee. En voor de echte actievelingen onder jullie gaat het verder naar Schloss Achberg, door het achterland naar Lindau en via de Bodenseeroute weer terug. Vandaag is het restaurant van het hotel gesloten en is er geen warme maaltijd voor je geboekt.

Dag 6: Hopfenschlaufe (42 km)
Vandaag staat in het teken van hop. De tocht gaat via Eriskirch en Friedrichshafen naar de hop-stad Tettnang. Retour naar Langenargen via Laimnau.

Dag 7: Wasserburg – Rheinspitz – Bregenz (ca. 45 km fietsen, ca. 45 min. schip, ca. 40 min. trein)
Je fietst eerst naar Wasserburg en gaat dan per schip naar Rohrschach aan de Zwitserse oever. Dan door het natuurgebied Rheinspitz naar Bregenz. Hier lever je de huurfietsen in en je neemt de trein terug naar het hotel. Tip: maak een tussenstop in Lindau voor bezichtiging van het historische centrum.

Dag 8: Terugreis
Na het ontbijt is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid terug naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: