Rond de Bodensee vanuit Konstanz

De Zwitsers, Duitsers en Oostenrijkers hebben naast de Duitse taal nog iets anders gemeen, de prachtige Bodensee! Dit schilderachtige bergmeer is een zeer geliefd object onder de kunstschilders. Dit komt mede door het milde landklimaat met warme zomers en van die heerlijke zomeravonden. De Bodensee is een prachtig meer dat er als het ware om vraagt om door u rondgefietst te worden. U komt daarbij langs schitterende plaatsen als Konstanz, Friedrichshafen en Bregenz.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 240 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Zwitserland Bodensee rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 499
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG Konstanz/Kreuzlingen
Individuele aankomst in Konstanz/Kreuzlingen. U verkrijgt uw informatiepakket en, indien geboekt, uw huurfietsen.

2E VAKANTIEDAG Friedrichshafen 48 km fietsen en een oversteek met veerboot
Vanaf Konstanz naar het bloemeneiland Mainau (individuele bezichtiging). Verder naar Wallhausen en per veerboot naar Überlingen. Langs het Paalwoningenmuseum naar het historische Meersburg – met de oudste nog bewoonde burcht van Duitsland. Dit is een prachtige plaats om even een pauze te nemen. Via Hagnau en Immenstadt fietst u vervolgens verder naar Friedrichshafen.

3E VAKANTIEDAG Bregenz (36 km)
Op de fiets naar Langenargen en deels door het beschermende natuurgebied “Argenmündung” naar Lindau. De bekende Beierse eilandstad met de prachtige promenade langs het meer is zeker de moeite waard voor een koffiestop. U heeft daarbij een prachtig uitzicht op de Zwitserse alpen. Na deze indrukwekkende ervaring fietst u verder naar het nabijgelegen Oostenrijkse stadje Bregenz. Dit stadje staat vooral bekend om de “Festspielen” die er jaarlijks worden gehouden.

4E VAKANTIEDAG Güttingen (58 km)
Vandaag fietst u door het beschermende natuurgebied “Rheinspitz” langs de Zwitserse oever van de Bodensee. U fietst langs de plaatsen Rorschach en Arbon en vervolgens verder naar Güttingen. Geniet u van het mooie uitzicht op het meer.

5E VAKANTIEDAG Singen/Rielasingen (50 km)
Langs de Zwitserse oever van de Bodensee fietst u naar Kreuzlingen en langs Gottlieben en andere kleine plaatsjes fietst u verder naar het pittoreske Stein am Rhein. Met de bekende beschilderde voorgevels en de goed bewaard gebleven architectuur zeker een van de mooiste stadjes aan de Zwitserse kant van de Bodensee. U eindigt uw tocht vandaag in Singen/Rielasingen.

6E VAKANTIEDAG Konstanz/Kreuzlingen (50 km)
Via Gaienhofen fietst u over het schiereiland Höri naar Radolfzell. Via Allensbach bereikt u het kloostereiland Reichenau (UNESCO Werelderfgoed en beroemd om de groenteteelt, eilandtour is ca. + 15 km). Vervolgens fietst u verder richting Konstanz/Kreuzlingen.

7E VAKANTIEDAG
Gaat u naar huis of verlengt u uw vakantie bij de Bodensee? De keuze is aan u!

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: