Fietsvakantie Immenstaad - 8 dagen

Immenstaad ligt aan de Duitse zonzijde van de Bodensee. Vanuit dit plaatsje heeft u een weids uitzicht over het meer en op de Alpen. Even buiten het dorp verblijft u in het rustig gelegen Ferienwohnpark. Een heerlijke basis voor vele fietstochten en uitstapjes. Op uw fietsroutes liggen, door het gebruik van de boot en af en toe de trein, bezienswaardige bestemmingen in Zwitserland en Oostenrijk binnen uw bereik. U zorgt zelf voor uw ontbijt en dineert 's avonds in het dichtbij gelegen restaurant.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 233 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie, Fietsvakantie gezin
Omgeving
Duitsland, Bodensee rivieren en meren, historische plekken
Vervoer
Eigen vervoer
€ 430,- Vanafprijs p.p.
8 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Eigenwijze Reizen

Programma van dag tot dag

A Rondrit naar Kippenhausen (9 km)
Een korte kennismakingsrit naar het centrum en de haven van Immenstaad en het nabije rustieke dorpje Kippenhausen.

B Rondrit naar Romanshorn, St. Gallen en Bregenz (50, 62 of 71 km)
Vanuit Friedrichshafen neemt u de veerpont naar het Zwitserse Romanshorn of Rorschach. Met de trein kunt u heuvelopwaarts naar St. Gallen voor een bezoek aan de schitterende Altstadt met het beroemde abdijcomplex (Unesco Werelderfgoed). Na een lekkere lange afdaling volgt u de oever van de Bodensee en fietst u door het fraaie natuurreservaat Rheindelta naar het Oostenrijkse Bregenz, bekend van de Sommerfestspiele en met heerlijke parken langs de oever. In de kleine Oberstadt van Bregenz ontdekt u een verstild middeleeuws centrum. Met de boot of de trein keert u weer terug.

C Rondrit naar Meersburg en het bloemeneiland Mainau (31 of 49 km)
Bij deze fietsroute volgt u westwaarts de oever van het meer en kunt u vanuit Meersburg, Unteruhldingen of Überlingen naar het befaamde bloemeneiland Mainau varen. U neemt een retour, want fietsen zijn niet toegestaan op het eiland. Na een bezoek aan de bedevaartskerk van Birnau en de reconstructies van paalwoningen uit de bronstijd in Unteruhldingen fietst u weer terug naar uw standplaats. Bij de lange variant brengt u een bezoek aan de mediterrane parken en tuinen langs de oeverpromenade en aan de fraaie Altstadt van Überlingen.

D Rondrit naar Konstanz en het eiland Reichenau (28 of 38 km)
Met de catamaran-veerboot vanuit Friedrichshafen vaart u naar de gaaf bewaarde Altstadt van Konstanz. U fietst Zwitserland in en steekt vanuit Ermatingen per boot over naar het bijzondere groente-, bloemen- en fruiteiland Reichenau (Unesco Werelderfgoed). U kunt er drie Romaanse kerken bezichtigen, met in de St.Georgskirche magnifieke fresco´s. Na driekwart het eiland rond gefietst te hebben, gaat u weer naar Konstanz om vanaf daar met de catamaran terug te keren in Friedrichshafen.

E Rondrit naar Friedrichshafen en Lindau (40 km)
Na een bezoek aan Zeppelinstad Friedrichshafen voert uw fietsroute u oostwaarts via het levendige Langenargen en het schilderachtige kleinood Wasserburg naar de historische Beierse eilandstad Lindau. Vanuit de prachtige haven vaart u weer vorstelijk terug naar Immenstaad.

F Rondrit naar Ravensburg en/of Tettnang (35, 54 of 62 km)
Een makkelijke fietstocht landinwaarts naar de historische Altstadt van Ravensburg, bekend van de spelletjes en puzzels. Onderweg is het barokke klooster van Weißenau een bezoek waard. U gaat terug met de trein. Een variant fietsroute brengt u temidden van bossen, boomgaarden en hopakkers in het pittoreske stadje Tettnang.

G Rondrit naar Markdorf en Salem (40 km)
Na een bezoek aan de knusse Altstadt van Markdorf fietst u door een breed beekdal naar het imposante kloostercomplex van Salem. Behalve de rijk versierde zalen kunt u de fresco´s van de gotische abdijkerk bewonderen. Door leuke landelijke dorpjes voert uw fietstocht u terug.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door