Fietsvakantie Eilandhoppen in Noord Friesland - 7 dagen

Gezonde jodiumrijke lucht vergezeld je tijdens deze fietsvakantie in het uitgestrekte eiland- en kustlandschap van Noordwest-Duitsland. Fietsen in Noord Friesland brengt in een vlak, weids land, doorsneden met smalle kanalen en boeiende eilanden. Vanuit het charmante havenstadje Husum vaar je eerst naar het groene eiland Föhr en vervolgens naar Amrum met zijn machtige zandstrand. Een bijzonder bezoek aan het dijkloze kleine Hallig Hooge rondt dit eilandrondje af, alvorens je via heide, moeras, wad en dijk terug naar Husum fietst.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 171 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, Friesland kust, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 716,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door SNP

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Husum.
De grijze stad aan zee, zoals de dichter Theodor Storm Husum noemde. Afhankelijk van de tijd van aankomst kan je vandaag nog het oude havenstadje verkennen. Als je fietsen hebt gehuurd, krijg je ze vandaag ter beschikking.

Dag 2
Fietstocht van Husum naar het eiland Föhr, ca. 44-56 km
Een fietstocht door de Noord-Friese kuststreek die je langs Bredstedt naar Dagebüll voert. Onderweg kom je langs de Beltringharder Koog, een lange dijk met een weids beschermd natuurgebied van 3550 ha. Met de veerboot steek je 's middags over naar het groene eiland Föhr. Hier zul je de komende twee nachten ook verblijven.

Dag 3
Fietstocht over het eiland Föhr, ca 42 km
Vandaag verken je het groene eiland Föhr. Ervaar de rust en stilte die tot voorbij de horizon rijken in het nationale park. Het zuidelijke gedeelte van het eiland bestaat voornamelijk uit kleurrijke geestgronden. Dit biedt weer een mooi contrast met de moerassen aan de noordkant van het eiland.

Dag 4
Fietstocht van Föhr naar het eiland Amrum, ca. 30 km
Na een korte overtocht met de veerboot bereikt u vanuit Föhr het naburige eiland Amrum. Met zijn 1 km brede Kniepsand heeft Amrum een van de grootste stranden aan de Duitse Noordzeekust. Brede duinen, Friese huizen, bos en heide kenmerken het eiland.

Dag 5
Bezoek aan Hallig Hooge
Vandaag ga je met de veerboot zonder fiets naar Hallig Hooge, ook wel bekend als koningin van de Halligen. Hallig Hooge en Langeness liggen ten zuiden van Amrum in de Waddenzee. Beroemd is de Königs-Pesel op Hooge, die zijn naam ontleent aan de Deense koning Friedrich VI. Aan het eind van de dag neem je de veerboot terug naar Amrum.

Dag 6
Fietstocht van Amrum naar Husum via Bredstedt, ca. 55km
Vandaag ga je met de veerboot van Amrum naar Dagebüll. Fiets verder langs de uitgestrekte dijken in de richting van Bredstedt, het geografische centrum van Noord-Friesland. Dit is een mooie plek om even te stoppen en de veelzijdige stad te bekijken. Vervolgens rij je via het open landschap van Hattstedtermarsch terug naar Husum.

Dag 7
Na het ontbijt eindigt deze fietstrektocht. Het is de moeite waard te overwegen deze reis met een of meer nachten uit te breiden.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: