7-daagse Fietsvakantie langs de Elbe

De mooie rivier de Elbe slingert dwars door Duitsland en de Elberadweg behoort al jarenlang tot een van de populairste fietsroutes van Duitsland. De route biedt een perfecte balans tussen natuur en cultuur. Onderweg fietst u langs historische steden, door de schitterende natuur en het culturele hoogtepunt van deze reis is een bezoek aan de prachtig stad Dresden. Tijdens deze veelzijdige fietsvakantie beleeft u het allemaal!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 3 van 5
Totale afstand: 165 km
Type fietsvakantie
Groepsreis, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, historische plekken, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 699
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Oad

Programma van dag tot dag

Zaterdag
Heenreis
In Zeddam ontvangt u eerst een kopje koffie en vervolgens rijden we naar ons hotel in de buurt van Dresden.

Zondag
Dresden
Na het ontbijt brengen we een ochtendbezoek aan Dresden. Ook wel 'Florence aan de Eble' genoemd. Onder leiding van een lokale gids maken we een stadswandeling. We bezoeken bezienswaardigheden als de Kreuzkirche, Frauenkirche en het Albertinum. In de middag kunt u een korte fietstocht maken naar het kasteel en park Pillnitz en het bijzondere Palmenhuis, alles prachtig gelegen aan de Elbe (ca. €9 pp). (ca. 11 km)

Maandag
Van Strehla naar Meißen
De fietsbus brengt ons na het ontbijt naar het kleine middeleeuwse stadje Strehla, waar de fietstocht vandaag begint (ca. 36 km). Parallel aan de Elbe fietsen we over het fietspad richting Riesa, dat al vrij snel bereikt wordt. Hier kunt u in het centrum genieten van een welverdiend kop koffie. De route leidt ons langs de Elbe naar de schilderachtig gelegen porseleinstad Meißen. Het historische Meißen bestaat uit een wir war van oude straatjes vol wijnlokalen en restaurants. De belangrijkste bezienswaardigheid in Meißen is de Albrechtsburg. Door de ligging boven op een rots naast de Elbe, steekt het kasteel boven de stad uit en is een waar spektakel voor het oog. De fietsbus staat bij het viaduct klaar, hier kunt u eventueel uw fiets achterlaten om vervolgens te voet Meißen nog even in te gaan. (ca. 36 km).

Dinsdag
Tsjechië naar Bad Schandau
Vannochtend rijden we naar de Tsjechische plaats Ústí nad Labem, waar de fietstocht van vandaag begint. Tijdens de hele tocht fietst u langs de Elbe. Onderweg fietst u door de laagstgelegen stad in Tsjechië; Děčín, waar ook het Kasteel van Děčín staat. U fietst tevens langs een van de mooiste middelgebergtes van Europa, het Elbsandsteingebirgte! De route eindigt vandaag in Bad Schanau, een kleine stad met een middeleeuws centrum, prachtig gelegen aan de Elbe. (ca. 45 km)

Woensdag
Bad Schandau - Dresden
Na het ontbijt brengt de fietsbus ons naar Bad Schandau waar de fietstocht van vandaag begint. U fietst langs de Elbe naar Königsstein waar we onder een enorme burcht fietsen. Bij Rathen steekt u de Elbe over en dan ziet u aan de overzijde de wereldberoemde Bastei met haar bizarre met haar bizarre rotsformaties. Door de mooie omgeving langs de Elbe fietst u verder naar de stad Pirna. Deze romantische stad met historische stadskern wordt ook wel de poort naar de Sächsische Schweiz genoemd. Pirna is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven en heeft een historische stadskern met kunstzinnige herenhuizen, gepleisterde steegjes en markante binnenplaatsen. Vanuit Pirna fietst u vervolgens langs de oevers van de Elbe verder naar Dresden (ca. 46 km).

Donderdag
Meißen naar Dresden
Op deze laatste fietsdag staat er een korte fietsroute langs de Elbe naar Dresden op het programma. We beginnen onze route bij de Altstadtbrücke in Meißen en fietsen over het fietspad langs de Elbe richting Radebeul. Dit stadje was van oudsher een populaire woonplaats voor de beter gesitueerden en staat vol met klassieke villa's. Wijnliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan het wijngoed Schloss Wackerbarth, naast fraaie droge wijnen is het vooral beroemd om zijn mousserende wijnen. Vanaf Radebeul bereiken we al snel de prachtstad Dresden. Nadat u uw fiets heeft ingeleverd heeft u nog even tijd om Dresden te bezoeken, de destijds volledig verwoeste binnenstad is weer één en al barokke pracht en praal. Aan het einde van de middag rijden we weer terug naar ons hotel. (ca. 27 km)

Vrijdag
Terugreis
Na het ontbijt vertrekken we in de richting van Nederland. Tijdens het afscheidsdiner in Zeddam kunt u nog nagenieten van een geweldige fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: