Fietsvakantie Fietsreis Elbe - 7 dagen

Misschien minder bekend dan de Moezel of de Rijn, maar niet minder interessant! De Elbe stroomt door een zeer interessant gebied met fraai natuurschoon en interessante steden. We beginnen onze tocht in Bad Schandau, vlakbij de grens met Tsjechië. Verderop kom je o.a. in het prachtig herbouwde Dresden. De Zwinger, de Frauenkirche, de Semperoper, allemaal toplocaties die u zeker moet bezoeken. En dan moeten Meissen met haar prachtige Dom en de Albrechtsburcht- en Lutherstad Wittenberg nog komen. Cultuur, natuur en een mooie rivier die het allemaal met elkaar verbindt. Sommige stukken van de route zijn vanwege kinderkopjes en soortgelijke materialen wat hobbelig. Lees meer over de Elberadweg op Fietsvakanties.nl/Elbe

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 215 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
€ 400,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst op eigen gelegenheid in Bad Schandau. De afstand van Utrecht naar Bad Schandau is ca. 750 km. Je auto kun je parkeren op een onbewaakte privéparkeerplaats bij of in de omgeving van het hotel. Je krijgt nog extra informatie en - indien geboekt - je huurfiets.

Dag 2: Bad Schandau – Dresden (52 km)
Je verlaat Bad Schandau en fietst langs de Elbe via Königstein, langs het beroemde fort naar het barokke slot Pillnitz, waar je het eerste palmenhuis van Europa kunt bezichtigen. Hierna verder naar de mooie stad Dresden.

Dag 3: Dresden
Een hele dag om kennis te maken met Dresden. Bezoek vooral de Zwinger, de Semperoper en de geheel opnieuw opgebouwde Frauenkirche. Maar rond Dresden kun je ook nog heel goed fietsen, dus maak gerust nog een mooie fietstocht als je daar zin in hebt.

Dag 4: Dresden - Strehla (61 km)
Via Meissen (bezienswaardig zijn hier de Dom, de Albrechtsburcht en - uiteraard - de porselein fabriek) gaat de tocht vandaag door eenzame gebieden en langs middeleeuwse plaatsen zoals Mühlberg en Kreinitz naar Riesa waarna je tenslotte in het historische stadje Strehla (laat gothische kerk uit de 15e eeuw, historische Markt met Raadhuis uit 1756) aankomt. Vanwege de geringe hotelcapaciteit in Strehla kan het voorkomen dat we moeten uitwijken naar Riesa.

Dag 5: Strehla - Torgau (39 km)
Je volgt de Elberoute en fietst door een afwisselend landschap van velden en bossen naar Torgau, één van de mooiste renaissancesteden in Duitsland. In 1945 troffen Amerikaanse en Russische militairen elkaar hier, als teken van het naderende einde van de oorlog.

Dag 6: Torgau - Wittenberg (64 km)
Je volgt de route via de linker oever van de Elbe en zo kom je via Dommitzsch en Elster in de stad van Maarten Luther, Wittenberg. Hier spijkerde Maarten Luther op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen op de deur van de “Schlosskirche”.

Dag 7: Terugreis
Transfer terug naar Bad Schandau per bus (alleen op zaterdag; toeslag € 20,70 p.p.) of trein waarna het arrangement ten einde is en je op eigen gelegenheid naar huis gaat.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: