Fietsvakantie Elberadweg - van Maagdenburg naar Cuxhaven - 11 dagen

Rond de Elbe liggen enkele van de mooiste rivierlandschappen van Noord-Duitsland. Alluviale bossen, uitgestrekte weilanden en kleine binnenwateren kenmerken het landschap. Volg de rivier door deze charmante natuur van Maagdenburg naar de Noordzee. 

11-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 440 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 865,- Vanafprijs p.p.
11 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Maagdenburg
Individuele aankomst in de Ottovaarse stad Magdeburg. In de late namiddag krijgt u uitleg over uw huurfiets (indien bijgeboekt) en belangrijke informatie van de plaatselijke gids. Daarna heeft u de mogelijkheid om door de prachtige, voormalige keizerlijke stad te slenteren.

Dag 2:    Maagdenburg - Burg (30 km)
Op rustige paden door het Jerichower Land leidt de eerste etappe naar het kleine stadje Burg, ook wel de stad van de torens genoemd. De historische oude stad toont vele prachtige monumenten, waardoor u na deze relatief korte etappe nog kunt genieten van de gezellige sfeer in het centrum. 

Dag 3:    Burg - Tangermünde (40 km)
Door kleine dorpjes langs de weg, brengt uw reis u naar de Romaanse kloosterkerk Jerichow in Tangermünde. De stad heeft zijn middeleeuws uitziende stadsbeeld tot op de dag van vandaag behouden. Het middeleeuwse kasteel en de stad, die ongeveer 800 jaar geleden in zijn bescherming werd gecreëerd, liggen op een plateau boven het onmiskenbare landschap met uiterwaarden en de monding van de rivier de Tanger in de Elbe.

Dag 4:    Tangermünde - Havelberg (50 km)
Het natuurgebied "Alte Elbe" biedt een ontspannen opmaat voor de dag van vandaag. De reis voert langs Schloss Storkau naar Havelberg, het "eiland en de kathedraalstad in het groen". Het stadje is klein, bijna onopvallend, en ligt aan de samenvloeiing van de Havel en de Elbe. Bijzonder zijn de kathedraal gebouwd in renaissance- en barokstijl, evenals de mooie oude stad.

Dag 5:    Havelberg - Gartow am See / Wittenberge (38-63 km)
Tijdens een ontspannen etappe fietst u door de gletsjervallei van de Elbe naar het kleine stadje Wittenberge, met zijn onmiskenbare panorama en de op één na grootste torenklok van Europa. U gaat door het UNESCO biosfeerreservaat Flusslandschaft Elbe-Brandenburg, door een van de meest fascinerende rivierlandschappen in Duitsland, naar Schnackenburg met zijn beroemde grenslandmuseum. De overnachting vindt plaats in het gebied Gartow am See of Wittenberge.

Dag 6:    Gartow am See / Wittenberge - Hitzacker (58-78 km)
Vandaag volgt u de romantische bochten van de Elbe naar Hitzacker. De stad ligt aan de Duitse vakwerkstraat en is een pittoreske oude stad met Noord-Duitse bakstenen architectuur. 

Dag 7:    Hitzacker - Lauenburg (55 km)
Iets heuvelachtig is de etappe naar Lauenburg. Kenmerkend voor deze stad is de skyline omlijst door de Elbe. Overheersend zijn het kasteel met zijn machtige kasteeltoren en de kerktoren van de Maria Magdalenenkerk. De Fürstengarten is charmant en het uitzicht op de natuurreservaten aan de oevers van de Elbe is prachtig, tot ver in het land reikend tot aan Lüneburg.

Dag 8:    Lauenburg - Hamburg (55 km)
Comfortabele fietspaden leiden langs de Elbe via Geesthacht naar de grote haven en de kosmopolitische stad Hamburg met zijn vele architectonische monumenten, geweldige kunst en cultuur en een unieke sfeer. Over het huidige muzikale aanbod informeert u www.hamburg-tourismus.de.

Dag 9:    Hamburg - Glückstadt (56 km)
U fietst op een bijna autovrije route langs het Elbe-fietspad in de richting van Glückstadt. Onderweg waggelen ze met zijn scheepsontvangstfaciliteit: elk groot inkomend of vertrekkend schip wordt plechtig begroet met het toepasselijke volkslied. Dan bereikt u Glückstadt: historische huizen en nobele binnenplaatsen kenmerken het bijna volledig bewaard gebleven oude centrum.

Dag 10:    Glückstadt - Cuxhaven (58 km)
De veerboot over de Elbe (niet bij de prijs inbegrepen) neemt u mee over de rivier. U fietst door het Cuxland-district van Cuxhaven, waar traditionele badplaatsen en badplaatsen nog steeds veel gasten naar de Noordzeekust trekken. Ook heide en moerassen maken het land achter de dijken een ervaring. Na ongeveer 58 kilometer bereikt u Cuxhaven.

Dag 11:    Vertrek vanuit Cuxhaven
Na het ontbijt eindigt deze etappe van de Elberadweg fietsvakantie.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: