Fietsvakantie Elberadweg - van Dresden naar Maagdenburg - 9 dagen

De Sachsische Elbe heeft eeuwenlang een grote aantrekkingskracht gehad op bouwkundigen. Geniet hier van het barokke Dresden, de middeleeuwse sfeer in de porseleinstad Meissen, de monumentale Renaissancestad Torgau en de Lutherstad Wittenberg. Gecombineerd met de prachtige natuur langs de rivier maakt dit gedeelte van de Elberadweg tot een heerlijke fietsvakantie. 

9-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 320 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Elbe rivieren en meren, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 729,- Vanafprijs p.p.
9 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Dresden
U reist op eigen gelegenheid naar Dresden. U kunt zich melden bij het welkomstgesprek en aansluitend de prachtige barokke binnenstad van Dresden aanschouwen. Ontdek de wereldberoemde schoonheden en de schoonheid van de stad mit historische bezienswaardigheden als de Zwinger, Frauenkirche, Residenzschloss en de Sachsische Staatsopera.

Dag 2:    Rondrit Sächsische Schweiz (45/90 km)
De eerste dag fietst u stroomopwaarts. Direct langs de Elbe voert het fietspad u naar het barokke Schloss Pillnitz u stroomopwaarts naar de ruige zandsteenkliffen van het Elbsandsteingebergte. Een korte klim naar de Basteifelsen is zeker de moeite waard. U heeft hier een prachtig uitzicht over de zandsteenrotsen wat de inspanning zeker vergoed. Vanaf Bad Schandau kunt u ervoor kiezen dezelfde weg weer terug te fietsen of door de trein terug naar Dresden te nemen. 

Dag 3:    Dresden - Meißen (ca. 25 km)
De route van vandaag loopt door het romantische Elbedal langs de Sächsische wijnbergen langs de stad Radebeul, die nauw met Karl May verbonden is. Al snel bereikt u de stad Meißen, wereldberoemd vanwege haar porselein. Die pittoreske straten van de historische binnenstad zijn ideaal om te wandelen of te shoppen. De Albrechtsburg en de wereldberoemde Meißener porseleinfabriek zijn ook zeker een bezoek waard.

Dag 4:    Meißen - Riesa (35 km)
Langs de Elbeoever voert de weg noch een klein gedeelte langs de 'Sächsisschen Weinstraße'. Probeer de regionale wijn eens! Wie meer van cultuur houdt doet er goed aan Schloss Diesbar met een bezoek te vereren. U overnacht vandaag in de sportstad Riesa. 

Dag 5:    Riesa - Torgau (ca. 45 km)
Stroomafwaarts gaat het naar Mühlberg met het voormalige cisterciënzer klooster. Het Treblitzscher boompark met bomen en struiken uit 5 continenten moeten liefhebbers niet zonder bezoek passeren. Vlak hierna bereikt u Torgau met 'Rezidenzschloss Hartenfels, een Renaissance stadshuis en de laat-gotische St. Marienkirche waar Katharina Luther begraven ligt. 

Dag 6:    Torgau - Wittenberg (ca. 65 km)
De kastelen Lichtenberger en Pretzsch markeren de richting naar Wittenberg, de stad waar Martin Luther zijn colleges gaf. Het Lutherhuis is al een museum sinds 1883 en bevat de grootste verzameling voorwerpen uit het leven van Maarten Luther. De oude binnenstad van Wittenberg is liefdevol gerestaureerd en nodigt uit tot een avondwandeling langs de mooie winkels en restaurants.

Dag 7:    Wittenberg - Dessau (ca. 30 km)
Van Wittenberg gaat het verder stroomafwaarts. Na enkele kilometers duikt u in het UNESCO werelderfgoed van de tuinen van Wörlitz, een royaal en aantrekklijk parklandschap uit de 18e eeuw. In Dessau trekken vooral de in de jaren 20 door Walter Gropius gebouwde Bauhaus-gebouwen met hun onmiskenbaar funtionele stijlelementen. Dit gebouw is wereldberoemd in de architectuurwereld.  

Dag 8:    Dessau - Maagdenburg (ca. 75 km)
De langste dag is voor het laatst bewaard. Vandaag heeft u extra veel kilometers om van de omgeving te genieten. U passeert eerst de voormalige zoutstad Schönebeck en kan hier in Bad Salzelmen het oudste zoutwater spa van Duitsland bezoeken. Vervolgens gaat het door biosfeerreservaten naar Maagdenburg. De haven aan de Elbe is voor de binnenvaart een van de belangrijkste havens in Oost-Duitsland. Voor kunstliefhebbers en historisch geïnterersseerden is de kathedraal van Maagdenburg een aanrader.

Dag 9:    Vertrek vanuit Maagdenburg
Na het ontbijt eindigt uw Elberadweg fietsvakantie. Eventueel kunt u, tegen betaling, gebruik maken van de transfer van Maagdenburg naar Dresden, dit dient u bij boeking op te geven. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door