Münsterland standplaatsreis

Tijdens deze fietsvakantie overnacht u in een goed hotel in Münster. Dagelijks maakt u een mooie rondrit door de prachtige omgeving van het Münsterland. Doordat de fietsdagen relatief kort zijn, heeft u nog genoeg vrije tijd om de stad te ontdekken. Door het centraal gelegen hotel bent u dicht bij alle bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden.

4-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 120 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Standplaats fietsvakantie
Omgeving
Duitsland natuur, grote steden
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 298
4 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Münster
Na het inchecken in het hotel is er de mogelijkheid om alvast het historische stadcentrum te bezoeken. De „Altstad“ bevindt zich op loopafstand van het hotel.

Dag 2:    Rondrit Kasteel Senden (ca. 46 km)
Deze dag fietst u langs de Aasees via Mecklenbeck en Albachten naar „Schloss Senden“. Terug fietst u langs het Dortmund-Ems-kanaal, langs het betoverde moerasgebied „Venner Moor“ en het meer bij het stadje Hiltrup, de „Hiltruper See“. Fietsende langs de Aasee bereikt u de buitenwijk Mecklenbeck. Daarna gaat het verder naar „Haus Ruhr“, een adellijke residentie uit de 18e eeuw, gebouwd door Johann Conrad Schlaun. Door bossen en langs akkers en velden fietst u naar de rivier de „Stever“, welke u via het dorpje Senden naar het kasteel leidt met een prachtig café. Als alternatief kunt u een bezoek brengen aan de boerderij „Hof Grothues-Potthoff“, waar regionale gerechten en een grote verscheidenheid aan gebak worden geserveerd. Versterkt in de maag gaat het dan weer terug naar Münster. Kort na Senden, breikt u wer het Dortmund-Ems-Kanal en fietst u langs de „Hiltruper See“ en de haven terug naar Münster.

Dag 3:    Rondrit Baumberge / Longinusturm (ca. 48 km)
Deze fietstocht neemt u mee naar de Longinusturm, die werd gebouwd op het hoogste punt in het Münsterland (188 m) in de „Baumbergen“. Op deze route bereikt u het kasteel „Burg Hülshoff“ met een prachtig park en café op de binnenplaats. „Haus Vögeding“ ligt dichtbij en kan ook worden bezocht.. De Longinusturm biedt een spectaculair uitzicht over het Münsterland. De toren werd gebouwd aan het begin van de 20e eeuw en bestaat uit de typische kalksteen van de „Baumberge“. Op de terugweg fietst u voor het grootste deel bergafwaarts door het prachtige parklandschap van het Münsterland terug naar de stad.

Dag 4:    Rondrit Kasteel 'Burg Hülshoff' (ca. 27 km)
De fietstocht leidt vandaag naar een van de beroemdste kastelen in het Münsterland, de burcht „Burg Hülshoff. Vooraf in de stad ziet u nog het „Schloß Münster“. Dit paleis van Münster is verreweg het grootste gebouw in Münster en huisvest sinds 1954 de Westfälische Wilhelms-Universität. Achter het paleis bevindt zich in het midden van het „Schloßpark“, de botanische tuin. Via de herenboerderij „Haus Rüschhaus“ bereikt u kasteel „Burg-Hülshoff dat op 10 kilometer afstand van de herenboerderij ligt, en geboorte- en jeugdhuis van de dichter Annette von Droste-Hülshoff was. De terugweg voert u via het stadje Roxel via de Aasee en de Aaseeterrassen terug naar het hotel. Na de korte rondrit van vandaag eindigt uw Duitsland fietsvakantie, en vertrekt u naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: