Fietsvakantie Duitsland - door het Taubertal

8 dagen fietsen door een van Duitslands mooiste fietsstreken, verblijf in een 4-sterrenhotel inclusief ontbijt, diner en vele extra's

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 155 km
va € 520
8 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

Dag 1 - heenreis
Op eigen gelegenheid naar Hotel Edelfinger Hof. je kunt je auto gratis parkeren bij het hotel.

Dag 2 - Schloss Weikersheim (ca. 36 km)
Vanuit het hotel fiets je over de Taubertal-Radweg door het Kurpark naar Bad Mergentheim. Via het stadje Igersheim fiets je vervolgens naar het indrukwekkende renaissanceslot Weikersheim, met een van de mooist aangelegde parken in Baden-Württemberg.

Dag 3 - Röttingen (ca. 37 km en 27 min. per trein)
Over pittoreske, licht heuvelige weggetjes en door vele wijngaarden voert de fietstocht je vandaag langs Tauberrettersheim naar Röttingen, waar het fijn pauzeren is op een van de vele terrasjes . Vanaf hier fiets je terug naar Weikersheim, waar je per trein (inbegrepen) terugreist naar het hotel. Sportieve fietsers kunnen de route uitbreiden door verder te fietsen naar Creglingen, waar het bekende houten altaar in de Herrgottskirche absoluut een stop waard is.

Dag 4 - Wertheim (ca. 45 km en 41 min. per trein)
Na het ontbijt stap je op het stalen ros voor een tocht naar Wertheim, het punt waar de rivieren Tauber en Main samenvloeien. Wandel door de middeleeuwse straatjes, bewonder de vakwerkhuizen, breng een bezoek aan het Glasmuseum of plof neer voor een lekkere lunch. Vanuit Wertheim reist je per trein (inbegrepen) terug naar Edelfingen. Je kunt er ook voor kiezen om in Lauda uit de trein te stappen en de overgebleven 8 km terug naar het hotel te fietsen.

Dag 5 - Bad Mergentheim (ca. 6 km)
Na een korte tocht is het vandaag tijd voor wat ontspanning in Solymar-Therme. Dit wellnesscentrum heeft een oppervlakte van maar liefst 10.500 m², waardoor het tot de grootste van Baden-Württemberg wordt gerekend. Met verschillende thermale baden, een spa, sauna's en zelfs een meditatieruimte is hier voor ieder wat wils. Een entreeticket dat 4 uur toegang geeft tot de thermale baden en het zwembad is inbegrepen.

Dag 6 - Kirnautal en Boxberg (ca. 30 km)
Alweer de laatste tocht, maar zeker niet de minste! De route leid je door de vele bossen en velden van het Kirnautal naar Boxberg. Voor diegene die wat extra kilometers (+15 km) wil maken, is er de mogelijkheid om door te fietsen naar Eubigheim. Zet hier de fiets even aan de kant voor een kijkje bij de voormalige Bettendorfschen Wasserschlösschen kunt bekijken. Tot slot meld je je bij de wijnmakerij van Beckstein, die in 2014 is uitgeroepen tot de beste van Duitsland. De wijnproeverij en een rondleiding zijn een mooie afsluiter van deze dag!

Dag 7 - vrije dag of fietsen
Vandaag kun je helemaal naar je eigen wens invullen. Blijf je lekker in het hotel of breng je een bezoek aan bijvoorbeeld Rothenburg ob der Tauber of Würzburg? Rothenburg is één van de best bewaard gebleven middeleeuwse steden in Duitsland. De stadswallen, torens, kasseienstraatjes, het oude stadscentrum met de gotische St. Jakobskerk, het pittoreske Plönlein-pleintje, de vakwerkhuizen en de patriciërshuizen die de rijkdom van weleer weerspiegelen… je zet hier een flinke stap terug in de tijd! Je kunt hier ook bijzonder leuk winkelen. Bezoek bijvoorbeeld het ‘Weihnachtsdorf’ van familie Käthe Wohlfahrt, waar je het hele jaar door terecht kunt voor leuke kerstspulletjes!

Wie kiest voor nog een dag op de pedalen, kan een tocht maken naar de Hohenloher Ebene (ca. 46 km). De route is prachtig, maar wel wat heuvelachtig. Voor je wielen liggen o.a. Herbsthausen, Adolzhausen en Weikersheim.

Dag 8 - terugreis
Na het ontbijt komt er helaas een einde aan deze reis en keer je op eigen gelegenheid huiswaarts.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door