Fietsreis Hasetal

Eindeloze weiden, bossen en vennen tekenen het markante beeld van het Hasetal. Voeg daarbij historische elementen zoals hunebedden en de idyllische rivier de Hase, en je kan jezelf een beeld vormen van wat je in het Hase - Ems gebied te wachten staat. In het Hasetal begrijpt men dat je na een fijne dag fietsen een goede nachtrust hebt verdiend. Daarom is het mogelijk om bij de “kussenbar” je hoofdkussen uit te zoeken, zodat je de volgende morgen weer helemaal uitgerust aan de volgende etappe kunt beginnen. Onderweg kom je heel veel fruitbomen tegen, en het leuke is dat je daar gewoon van mag plukken. Eet dus zoveel fruit als je wilt! Ook bij slecht weer wordt er alles aan gedaan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken: je kan gratis per bus naar het volgende overnachtingadres en daar aangekomen kan je gratis gebruik maken van een binnenbad, een museum of iets dergelijks, wanneer het hotel dit te bieden heeft. Mooi geregeld in het Hasetal!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 290 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Van hotel naar hotel, Rondreis
Omgeving
Duitsland, rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 458
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Je gaat op eigen gelegenheid naar Osnabrück waar je overnacht in een centraal gelegen 4 sterren hotel. De afstand Utrecht – Osnabrück is ca. 220 km. Parkeerplaats gratis. Let op: voor Osnabrück heb je een Duitse milieusticker nodig! Deze kunt u bestellen via de site: http://www.tuev-nord.nl/Downloads/Aanvraagformulier-Umweltplakette.pdf

Dag 2: Osnabrück - Bersenbrück (55 km)
Na het ontbijt ga je op pad langs de Hase in het Osnabrückerland. Via Bramsche, waar je meer te weten kunt komen over de textielindustrie, kom je kort voor Bersenbrück bij de Alfsee waar veel watersporten mogelijk zijn en waar het heerlijk relaxen is.

Dag 3: Bersenbrück - Löningen (55 km)
Je volgt de route langs duizenden fruitbomen via Quackenbrück naar Löningen. In Löningen kan je de grootste pilaarloze zaalkerk van Duitsland bezichtigen. Je overnacht in een centraal gelegen hotel

Dag 4: Löningen - Meppen (45 km)
Je volgt de Hase door een prachtig heide- en vennengebied, dat zo markant is voor het Emsland. In de omgeving van Haselünne ligt het grootste aaneengesloten gebied met jeneverbesstruiken in Duitsland. Geen wonder dat er in Haselünne een rijke traditie heerst als het om het stoken van jenever gaat!

Dag 5: Meppen - Lingen (40 km)
Vandaag volg je de Ems. In Gross Hesepe kun je het Veenmuseum bezoeken waar de ontwikkeling van de streek op een bijzondere manier wordt gepresenteerd. Je overnacht in Lingen waar je van een prachtig uitzicht over het zo markante Emslandschap kunt genieten.

Dag 6: Lingen - Rheine/Hörstel (55 km)
Vanuit Lingen fiets je in zuidelijke richting en zo kom je in Salzbergen, waarvan de geschiedenis meer dan 2000 jaar teruggaat. Je vervolgt de tocht en komt tenslotte in Rheine voor de overnachting.

Dag 7: Rheine/Hörstel - Osnabrück (40 km)
Na het ontbijt begin je aan de laatste etappe van deze mooie fietstocht. Je fietst door het prachtige Teckelenburgerland via Ibberbüren terug naar het startpunt van de tocht, Osnabrück. Hier is het arrangement ten einde en ga je op eigen gelegenheid weer naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: