Op de fiets door het Havelland, Potsdam

Ontdek de omgeving van de stad Brandenburg en de rivier de Havel. De rivier stroomt gedeeltelijk door een aantal meren die met elkaar in verbinding staan. Het traject gaat over merendeels geasfalteerde wegen en goed onderhouden veld- en boswegen. U fietst langs het water, door bossen, steden en dorpen met vele bezienswaardigheden uit de Pruisische tijd. De rust die van het water uitgaat, ziet u terug in de parken, tuinen en kastelen waarvan Babelsberg en Sanssouci zonder twijfel het hoogtepunt zijn.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 240 km
va € 459
8 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
Aankomst in Potsdam. Indien u per openbaar vervoer reist, kunt u gratis worden opgehaald op station Potsdam Pirschheide. Indien u met eigen auto reist, kunt u kosteloos parkeren
op de openbare parkeerplaats in de buurt van het hotel of in de parkeergarage van het hotel (ca. € 12 per dag).

2E VAKANTIEDAG Schwielower See (23 km)
Vanaf het hotel aan de Templiner See begint u uw fietstocht naar Werder. U fietst langs het historische Schloss Petzow en langs het dorpje Ferch richting Caputh.
Met het veer naar Caputh (ca. € 1,50 p.p incl. fiets).

3E VAKANTIEDAG Kastelen route (30 km)
Langs de meren fietst u naar Kasteel Glienicke, waarna u verder fietst naar het Belvedere op de Pfingstberg (entree incl.). De volgende stop is paleis Sanssouci, één van de bekendste paleizen in Potsdam. Het laatste paleis waar u een bezoek aan brengt is het Neuen Palais welke deel uitmaakt van het wereld erfgoed. Na dit laatste bezoek fietst u weer terug naar het hotel.

4E VAKANTIEDAG Het Achterland (40 km)
Tocht langs de kleine steden van Brandenburg. U fietst langs de meren naar Golm en het schiereiland Töplitz wat in een natuurreservaat ligt.
Vanuit dit gebied fietst u verder naar Bornim en het prachtige park van Keizer Wilhelm II.

5E VAKANTIEDAG Wannsee - Park Sacrow - Cecilienhof (50 km)
Op de fiets naar Wannsee en van daar met het veer (ticket inclusief) naar Kladow.
U fietst vanaf hier verder naar het kasteel en park Sacrow ( 24,5 hectare groot ).

6E VAKANTIEDAG Hollandse wijk en het huis van Einstein (23 km)
Langs het meer fietst u naar het centrum van Potsdam (In Potsdam ligt een Nederlandse wijk, NikolaiKirche). Waarna u met de veerboot (ca. € 1,50 p.p; ter plaatse te betalen) naar Hermannswerder vaart. Vanuit Hermannswerder fietst u verder naar Caputh. In Caputh heeft u de mogelijkheid het huis van Albert Einstein bezichtigen. Vanuit Caputh vaart u met de veerboot (ca. €1,50 p.p.; ter plaatse te betalen) naar Geltow.

7E VAKANTIEDAG Wannsee (40 km)
Langs de meren fietst u over de Glienicker-brug naar Pauwen eiland ( een 67 hectarce groot eiland en landschapspark. ) en vanaf daar naar Wannsee.
U kunt ervoor kiezen na Wannsee terug te fietsen naar het hotel of de tocht nog verlengen naar het (halve) eiland Schwanenwerder (+ 17 km).

8E VAKANTIEDAG
Na het ontbijt begint u aan de terugreis.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door