Fietsvakantie Over de Lahn-Radweg - 7 dagen

Laat u verrassen door de prachtige natuur met pittoreske plaatjes en uitgestreke natuurgebieden. Wandel door de smalle straatjes van Marburg met haar beroemde Elizabethkerk, bezoek klooster Arnstein of maak een fietstocht naar de Loreley. Geniet van van een boottocht naar het oude wijndorp Braubach. De mooiste overnachtingsplaatsen en de evenwichtige route bieden u alle tijd om van al het moois te genieten.

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad
Afstand totaal: 180 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Rijn rivieren en meren, van dorp naar dorp, natuur
Vervoer
Eigen vervoer
€ 649,- Vanafprijs p.p.
7 dagen
Bekijk prijzen
aangeboden door Fietsrelax.nl

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst Marburg
U reist op eigen gelegenheid naar Marburg. Neem genoeg tijd om de historische binnenstad en de Elisabethkerk te bezichtenen.

Dag 2:    Marburg - Wetzlar (54 km)
Vandaag fietst u door het idyllische Lahndal naar Wetzlar. Neem bij mooi weer een duik in een van de 'Badeweihern' die u onderweg tegenkomt. Deze openbare zwemplassen liggen prachtig in de open natuur. In de middag is er wellicht nog tijd voor een wandeling door de oude binnenstad van Wetzlar met haar interessante kathedraal. 

Dag 3:    Wetzlar - Weilburg (ca. 32/40 km)
Al snel nadat u Wetzlar over de schitterende stenen brug verlaten heeft komt u bij Grube Fortuna, Duitslands enige ijzerertsmijn waarbij bezoekers ondergronds de mijnen kunnen bezichtigen. De route naar Weilburg is schitterend. Bij Weilburg torent, hoog boven de Lahn op een rots kasteel Weilburg uit.

Dag 4:    Weilburg - Limburg (ca. 40 km)
Tussen Taunus en het Westerwald meandert de Lahn rivier langs kleine plaatsjes als Kirschhofen en Aumenau. U fietst op het geasfalteerde jaagpad langs de Lahn over Villmar en Runkel naar Limburg met haar beroemde dom, die in 1235 gewijd werd.

Dag 5:    Limburg - Bad Ems (ca. 36/47 km)
Vandaag geniet u van weer een prachtig hoogtepunt. Weg van het drukken verkeer fietst u door de ongerepte vallei van Diez naar Balduinstein. Deze rit is door twee beklimmingen iets zwaarder dan de andere dagen. Eventueel kunt u dit zwaardere gedeelte (ca. 11 km) vermijden door de trein te pakken. Na een ontspannen pauze bij klooster Arnstein, Burg Nassau of een van de oude herbergen aan de lijn fietst u verder naar kuuroord Bad Ems.

Dag 6:    Bad Ems - Braubach/Koblenz (ca. 17/46km)
Na 12 kilometer opent het Rijndal voor uw ogen. Hier kunt u uw fietsreis bekronen met een extra lus (ca. 29 km) via Boppard en St. Goar naar Loreley. Deze 132 meter hoge rots langs de Rijn ligt precies in een scherpe bocht van de Rijn en vormt een prachtig uitzichtpunt over de omgeving. De terugreis naar wijndrop Braubach of naar Koblenz maakt u per schip.

Dag 7:    Vertrek vanuit Braubach/Koblenz
Na het ontbijt eindigt uw fietsvakantie over de Lahn Radweg.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Aangeboden door: