Main Radweg

Ontdek de schoonheden van de Main. Geniet van ideale fietspaden die vrijwel de gehele route dichtbij de rivier lopen. U start in de voormalige keizer- en bischopsstad Bamberg en na enkele kilometers duikt u in de Frankische wijnstreek die zich uitstrekt van Bamberg tot uw eindbestemming Asschaffenburg. De Main biedt romantische plekjes, historische stadjes en culinaire hoogtepunten: een waar fietsersparadijs!

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 295 km
v.a. € 529
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fietsrelax.nl
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1:    Aankomst in Bamberg
Na check-in bij het hotel nodigt de oude binnenstad van Bamberg uit voor een wandeling. Als een van de weinige Duitse steden heeft de binnenstad van Bamberg weinig materiële schade ondervinden tijdens WO II en beschikt de stad over de grootste bewaard gebleven historische binnenstad van Duitsland. Niet voor niets staat deze dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het hotel bevindt zich iets buiten Bamberg maar u kunt wel kostenloos parkeren. 

Dag 2:    Bamberg - Haßfurt (37 km)
Vanaf de start volgt u eerst enkele kilometers de Regnitz, een zijrivier van de Main. Bij de bezienswaardige Bedevaartskerk Maria Limbach komt u aan de Main. Deze rivier gaat u de komende dagen begeleiden naar uw eindbestemming. Vrijwel direct fietst u langs en tussen de wijngaarden die de grens tussen Bierund en Weinfranken markeren. Beëindig de heerlijke fietsdag in Haßfurt met een drankje in het historische centrum van deze stad.

Dag 3:    Haßfurt - Volkach (56 km)
Voor een de eerste pauze van de dag loont zich een bezoekje aan het mooie stadje Theres. In de middag fietst u van Fahr, de stad van de Bocksbeutels, de traditionele wijnflessen uit Franken, naar Volkach, bekend om zijn, alweer, uitstekende wijnen!

Dag 4:    Volkach - Würzburg (65 km)
Als u Volkach achter u heeft geleaten volgt u het Mainkanaal voordat u in Schwarzach weer de Main treft. Omdat het mooi geasfalteerde fietspad langs de Main helemaal vlak is, gaat het gezwind naar Würzburg. Er zal dan ongetwijfeld nog tijd overblijven voor een wandeling door deze prachtige stad.

Dag 5:    Würzburg - Lohr (58 km)
Breng in Veitshöchheim een bezoek aan het kasteel, opgericht voor de vorstbisschop, met haar prachtige Rococotuin. Vervolgens gaat het naar Karlstadt met haar bezienswaardige binnenstad. U peddelt door een constant veranderend landschap, de karakteristieke wijnbouw wisselt zich af met schaduwrijk bos aan het fietspad. Op de vlakke fietspaden 'rolt' het gemakkelijk via de 'Drei-Flüsse Stad' Gemünden naar uw eindbestemming van vandaag, Lohr.

Dag 6:    Lohr - Wertheim (43 km)
Vlak langs de beboste heuvels baant de meanderende Main zich haar weg. Langs het stadje Rothenfells, waar het kastelle de vallei bewaakt, fietst u naar Marktheidenfeld en Wertheim. Laat u betoveren door sierlijke vakwerkhuisjes in de lieflijke binnenstad.

Dag 7:    Wertheim - Aschaffenburg (36 - 77 km)
Deze laatste rit kunt u zo lang maken als u maar wilt. Links en rechts van u ziet u het 'laaggebergte' van de Spessart en het Odenwald. Zelf fiets u over vlakke wegen en gaat het gezwind richting Miltenberg die zich trots presenteert met haar vakwerkhuisjes. Hier kunt u ervoor kiezen om de trein naar Asschaffenburg te nemen of om de etappe te verlengen door de wijnheuvels. Geniet van het vlakke fietspad tot aan het wijnstadje Klingenberg waar u eveneens de trein kunt nemen naar Asschaffenburg. Voor wie er nog geen genoeg van kan krijgen gaat de Main Radweg nog verder. Het fietspad blijft aangenaam vlak en goed geasfalteerd zodat ook de laatste kilometers naar Asschaffenburg voorbij vliegen voordat u begroet wordt dat het zandstenen slot Johannisburg. 

Dag 8:    Vertrek vanuit Asschaffenburg
Na het ontbijt eindigt uw Main Radweg fietsvakantie. Eventueel kunt u nog gebruik maken van de transfer (alleen op woensdag, zaterdag en zondag) die u met uw fiets weer terug naar Bamberg brengt. 

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: