Fietsreis Moezel

Waar Frankrijk, Duitsland en Luxemburg elkaar treffen, vind je het lieflijke Moezeldal. Laat je bekoren door de rivier met haar vele bochten, de wijnbergen, de bossen, de burchten en de schilderachtige dorpjes. Maar niet alleen het heden is prachtig: dit dal herbergt een geschiedenis van meer dan 2000 jaar, dus probeer op tijd in Trier aan te komen zodat je de bezienswaardigheden zoals de beroemde Porta Nigra en de Dom nog kunt bezoeken!

7-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 235 km
Type fietsvakantie
Individuele fietsvakantie, Trektocht, Van hotel naar hotel
Omgeving
Duitsland, Moezel rivieren en meren
Vervoer
Eigen vervoer
v.a. € 461
7 dagen
Prijzen en data
aangeboden door TUI

Programma van dag tot dag

Dag 1: Aankomst
Aankomst op eigen gelegenheid in Trier. Afstand Utrecht - Trier is ca. 350 km. Hier krijg je extra informatie over de route en - indien geboekt - je huurfiets. Er is een parkeerplaats bij het hotel. Als je op tijd bent kun je o.a. het gezellige historische centrum met de beroemde kathedraal nog bezichtigen. Alternatief: aankomst in Koblenz bij ons Info Point. Hier kun je parkeren en krijg je jouw reisdocumenten. Dan op eigen gelegenheid naar het station, per trein naar Trier en naar je hotel (geen transfer hotelstation in Koblenz en station–hotel in Trier). Je eindigt dan de tour in Koblenz waar je auto staat. Bij boeking doorgeven!

Dag 2: Trier - Trittenheim/Neumagen - Dhron (40 km)
Je volgt de Moezel en fietst via comfortabele en goed bewegwijzerde fietspaden via Mehring naar Trittenheim, waar de Moezel een van die typische bochten van ca. 180 graden maakt, of het nabijgelegen Neumagen-Dhron voor de overnachting.

Dag 3: Trittenheim/Neumagen - Dhron - Traben Trarbach (48 km)
Ook vandaag volg je de Moezel en zal je genieten van de vele bochten in de rivier, de wijnvelden en - als het je interesseert - de overblijfselen uit de Romeinse tijd. Zo kom je in een van de mooiste historische stadjes langs de Moezel, Bernkastel Kues. De geschiedenis van dit dubbelstadje gaat terug tot het jaar 1030 en een van de vele prachtige vakwerkhuizen dateert van omstreeks 1583. Je overnacht in een ander dubbelstadje, Traben Trarbach.

Dag 4: Traben Trarbach – Edinger/Eller (36 km)
Je hebt de mogelijkheid de burchtruïne Grevenburg te bezichtigen en vervolgens fiets je door liefelijke wijndorpjes langs de Moezel. In Zell produceert men de beroemde wijn “Zeller Schwarze Katz” waarover veel sagen de ronde doen. Je fietst verder via Bullay naar Edinger/Eller

Dag 5: Edinger/Eller – Treis/Karden (34 km)
Je fietst langs Senheim en bereikt Beilstein, waar u de burchtruïne van de Metternichs kunt bezichtigen. Ook wanneer je de klim naar de ruïne niet wilt maken is het stadje een bezoek meer dan waard! Vervolgens fiets je door naar Cochem. De majestueuze Reichsburg is reeds vanuit de verte zichtbaar! De vele vakwerkhuizen, de winkels en de gezellige sfeer in dit wijnstadje aan de Moezel is voor velen een reden om hier regelmatig te komen. Daarna verder naar Treis/Karden voor de overnachting.

Dag 6: Treis/Karden - Koblenz (39 km)
Via de linker oever fiets je naar Moselkern (Burg Eltz). Vervolgens fiets je langs verschillende burchten en bereikt tenslotte Koblenz, waar de Moezel en de Rijn samenkomen.

Dag 7: Terugreis
Na het ontbijt transfer terug naar Trier per trein (op zaterdag ook per bus; toeslag bus € 20 p.p.) en van daaruit op eigen gelegenheid naar huis. Als je je auto in Koblenz hebt laten staan is het arrangement na het ontbijt ten einde en gaat u op eigen gelegenheid weer naar huis.

Lees meer op Fietsvakanties.nl/moezel

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: