Moezel (vanaf Metz)

Op een paar uur rijden van huis bent u aan de Moezel. Uitstekend geschikt voor een prachtige fietsvakantie. Waarbij de Moezel dan weer links en dan weer rechts, uw gids is. Door karakteristieke wijndorpjes, langs uitgestrekte wijnhellingen, fietsen van hotel naar hotel. Geniet van een lunch op een terras aan de Moezel, een Weinprobe in een ‘Keller’ en cultuur in de oude Romeinse stad Trier. Vanaf het Franse Thionville tot aan Cochem is het fietspad langs de Moezel vlak, uitstekend bewegwijzerd en vrijwel compleet vrij liggend. Het bagagevervoer is geregeld, dus niets kan een heerlijk ontspannen fietsvakantie meer in de weg staan. 

Tip: Parkeer uw auto in Koblenz en reis per trein naar Metz op uw 1e dag.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 320 km
va € 595
8 dagen
Prijzen en data

Programma van dag tot dag

1E VAKANTIEDAG
In Metz begint uw vakantie. Hier ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Metz is de hoofdstad van Lotharingen met z’n Gotische Stefanskathedraal en het Arsenaal. Er is voor u een parkeerplaats beschikbaar aan de stadsrand van Metz.

2E VAKANTIEDAG Metz-Perl (65 km)
Fietsend langs de Moezel gaat u naar Thionville en hiervandaan naar het bekende dorp Schengen.
Vanaf hier is de Moezel 27 km lang, de grensrivier tussen Luxemburg en Duitsland. Verder naar Perl voor uw overnachting.

3E VAKANTIEDAG Perl - Trier (51 km)
Via Konz, waar de Saar en Moezel samenvloeien, fietst u naar Trier. Een schitterende 2000 jaar jonge stad met indrukwekkende overblijfselen uit de Romeinse tijd, zoals de Porta Nigra en de Aula Palatina.

4E VAKANTIEDAG Trier - Trittenheim (40 km)
De Moezel blijft dan weer links en dan weer rechts, uw gids. Historische dorpjes, wijnbergen en oude burchten bepalen het uitzicht. Door karakteristieke wijndorpjes fietst u naar uw hotel in Trittenheim

5E VAKANTIEDAG Trittenheim - Traben - Trarbach (53 km)
Omringd door wijngaarden fietst u via Bernkastel-Kues, met het oude marktplein, vakwerkhuizen en het Moezelwijn museum naar Traben-Trarbach waar uw koffer op u wacht.

6E VAKANTIEDAG Traben Trarbach - Cochem (59 km)
Fietsend door het gezellige wijndorp Zell, komt u langs Bullay en vervolgens in Beilstein, bekend als ‘Rothenburg an der Mosel’. Er is aan de Moezel geen betere plek om uw fietsdag te eindigen dan in Cochem.

7E VAKANTIEDAG Cochem - Koblenz (51 km)
Langs Pommern naar Moselkern. Daarna volgt u het laatste deel van het Moezelfietspad tot in Koblenz. Voor u naar het hotel fietst, neemt u vast en zeker een pauze aan het beroemde Deutsches Eck, waar de Moezel de Rijn kust.

8E VAKANTIEDAG
Einde arrangement.

Reserveer nu
Deze reis wordt aangeboden door