Fietsvakantie Oder en Neiße

Langs de rivieren Oder en Neiße fietst u bijna het hele fietspad naar Ueckermünde en vervolgt u uw fietstocht over het zonnige eiland Usedom, aan de Oostzee gelegen. Langs het meest oostelijke fietspad in Duitsland, volgt u voortdurend de grens met Polen. De prachtige stad Görlitz, het Prince Pückler-park in Bad Muskau, de rozenstad Forst of de Szczecin-lagune zijn slechts enkele van de vele interessante haltes tijdens deze gevarieerde fietstocht. Ten noorden van de toneelstad Schwedt is de route een beetje heuvelachtig, maar des te interessanter. Vlak voor Ueckermünde versmelt het bosrijke landschap vervolgens met het vlakke gebied van de Oder. Vanaf Ueckermünde gaat u met een veerboot naar het eiland Usedom en fietst u langs de prachtige Oostzeekust naar Uckeritz.

6-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 2 van 5
Totale afstand: 243 km
v.a. € 465
6 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Eigen-Wijze Reizen
Lees meer

Programma van dag tot dag

Dag 1
Aankomst in Zittau
De stad in de grensdriehoek is een interessant startpunt voor een fietstocht. Maar voordat u Zittau verlaat is het zeker de moeite waard om het mooie, beschermde historische centrum te bekijken.

Dag 2  
Van Zittau naar Görlitz 42 km
Al snel wordt de plaats Ostritz bereikt, dat bekend staat om het klooster van St. Marienthal. Een bezoek aan het oudste klooster van de cisterciënzerorde in Duitsland mag u niet missen. 's Middags bereikt u de middeleeuwse stad Görlitz, wiens architecturale rijkdom inspireert.

Dag 3
Van Görlitz naar Bad Muskau 70 km
Na het passeren van enkele typische heidedorpen komt u door de stad Rothenburg.  U overnacht in Bad Muskau, met het prachtige  Prins Pückler-park. Deze Unesco-werelderfgoedtuin biedt uitzonderlijke natuurervaringen, unieke bruggen, pittoreske meren en rivieren en majestueuze bomen.

Dag 4
Van Bad Muskau naar Guben 63 km
Op de grens met Brandenburg heeft u de mogelijkheid om het leven van de lokale heidelandbouwers in het Heidebauern-Museum te ontdekken en door de prachtige bloemen- en kruidentuinen te wandelen. De volgende stop tijdens uw fietstocht is de stad Forst, waarvan de rozentuin, met een totale oppervlakte van 17 hectare en ongeveer 800 rozenrassen presenteert met tienduizenden rozenstruiken. In Guben zijn de neogotische kloosterkerk, de kerk van de Goede Herder en de ruïnes van de stad Guben de moeite waard.

Dag 5
Van  Guben naar Frankfurt a.d. Oder 68 km
Kenmerkend voor het huidige deel van de Oder-Neisse-fietsroute is de route op en langs de Oder-dijk. Direct aan het begin van de fietstocht is het tijd om afscheid te nemen van de rivier de Neiße, want in Ratzdorf stroomt de Neiße in de Oder. Nu is het slechts een korte afstand naar Neuzelle met de barokke collegiale kerk van St. Mary. De industriële stad Eisenhüttenstadt, met royale open en groene ruimtes, is een prima pauzeplaats.

Dag 6
Terugtransfer en vertrek

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: