Oostzeekust & Rostock

De Hanzestad Rostock en het grootste en mooiste eiland van Duitsland Rügen, dat bijna geheel onder natuurbeheer staat, zijn de ingrediënten voor deze fietsvakantie!  Fietsen langs uitgestrekte witte zandstranden, oude vuurtorens en langs de imposant recht uit zee oprijzende krijtrotsen van Kaap Arkona. U ontdekt de traditionele en idyllische Oostzee badplaatsen zoals Selin en Binz, en de vele andere toeristische bezienswaardigheden.

8-daagse fietsvakantie
Moeilijkheidsgraad 1 van 5
Totale afstand: 250 km
Type fietsvakantie
Trektocht, Van hotel naar hotel, Groepsreis
Omgeving
Duitsland Oostzee kust, natuur
Vervoer
Bus
v.a. € 649
8 dagen
Prijzen en data
aangeboden door Fitál

Programma van dag tot dag

WOENSDAG Heenreis
In een comfortabel tempo rijdt de fietsbus in één dag naar het hotel in Rostock.

DONDERDAG Rerik – Rostock (54 km)
In Rerik start uw eerste fietstocht. Langs de mooie kust fietst u naar Heiligendamm, de oudste zeebadplaats van Duitsland. Het plaatsje wordt ook wel 'witte stad aan zee' genoemd. Deze plaats wordt zo genoemd vanwege de witte historische huizen, die er te vinden zijn. U fietst via het gezellige vissersplaatsje, Warnemünde, waar ook veel cruiseschepen aanmeren. Warnemünde heeft een mooi wit strand waarbij natuurlijk de typische rieten korven niet mogen ontbreken. Bij de haven vindt u oude vissershuizen die tegenwoordig dienst doen als gezellige winkeltjes en visrestaurants.
Vanuit Warnemünde fietst u langs de veersteiger naar Rostock en door het centrum naar uw hotel.

VRIJDAG Rostock – Arenshoop - Prerow (57/67 km)
Na het ontbijt stapt u op de fiets naar de binnenstad van Rostock. Centraal in de oude binnenstad van Rostock staat de Marienkirche, de toren van deze kerk biedt een fantastisch uitzicht over de stad. De typische baksteengebouwen in het historische centrum stralen een gezellige maritieme sfeer uit. Ongetwijfeld maakt u ook even tijd vrij voor een pauze op het gezellige marktplein. Via de Rostockerheide, een prachtig bos- en heidegebied, naar Dierhagen. Genietend van prachtige vergezichten fietst u langs de kust naar Ahrenshoop: hier wacht de fietsbus op u. Maar heeft u goede benen dan fietst u nog 10 km door naar de badplaats Prerow. De fietsbus brengt u terug naar het hotel.

ZATERDAG Barth – Stralsund (49 km)
Met de fietsbus naar Barth, waar bij het haventje uw fietsdag begint. Door de prachtige natuur, met de grootste kraanvogel kolonie van Europa, fietst u naar de Hanzestad Stralsund. Het centrum van deze eeuwenoude Hanzestad is in zijn geheel tot Unesco werelderfgoed verklaard. En dat is niet voor niets! De fietsbus brengt u naar uw hotel in Lauterbach op het eiland Rügen.

ZONDAG Vrije dag
Stap in de Razende Roland voor een eilandtour. De Razende Roland is de algemeen bekende bijnaam van de stoomtreinbaan van Rügen. De trein uit 1895 gaat met een snelheid van ongeveer 30 km per uur over het traject, waarbij u Rügen op een wel heel bijzondere wijze kunt verkennen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een fietstocht te maken naar de schitterende stranden van het eiland.

MAANDAG Lauterbach – Prora (50 km)
Vanuit uw hotel fietst u naar de bekende badplaatsen Binz, met het prachtige Kurhaus, en Sellin. Seebrücke Sellin is met 394 meter de langste pier op Rügen. Prachtige vergezichten zorgen weer voor de mooiste fotomomenten. Uw fietsdag eindigt bij het 'beruchte' Prora. U neemt vast de tijd om dit te bezoeken. De fietsbus brengt u terug naar uw hotel.

DINSDAG Wittow – Breege (45 km)
Met de ferry vaart u naar het schiereiland Wittow. Uw eerste pauze is vast en zeker het pittoreske Wiek. Daarna fietst u langs en boven de werkelijk schitterende Oostzeekust naar Kaap Arkona met zijn krijtrotsen. Wat is dit mooi! Het kleine vissersdorpje Vitt, waar de tijd stil lijkt te staan, mag u zeker niet overslaan.

WOENSDAG Terugreis
Nagenietend van deze fietsvakantie gaat u weer comfortabel met de fietsbus in één dag naar huis.

Reserveren

Bekijk de vertrekdata, prijzen en alle reisdetails van deze fietsvakantie.

Boek nu
Bekijk deze reis bij: